Goa tjejjer

Filippa & Emma:-)


La familia



Osså jag med; inte helt enkelt att hålla i 2 på en gång..


Våra 3 underbara barn


Igår

Alltså. Vilka underbara vänner jag har. Hoppas ni alla vet vad ni betyder för mig!

Igår söndag var en extra hjärtedag. Nina skulle tydligen skämma bort mig en smula, för de är jag tydligen värd. Lägger inga åsikter i det, utan tackar såklart.
Och som hon gjorde de! 13.30 när jag satt och pumpade ( vad annars?? ) öppnade hon dörren- och när jag kom ner för trappan var de full fart i köket. Mycket god tonfisksallad- mätt som en gnu!
Och sen... MUMMA! Äppelpaj som inte var av denna jord! Såklart allergifri, så jag kunde äta tills magen värkte av mättnad istället. O vaniljsås. Vi åt mer än halva pajjen.. hoppla:-)

De blev paj kvar, och Niklas kunde inte annat än att hålla med, de var en ovanligt god äpplepaj! Den är slut såklart. En hel paj på 3 pers.. Tur man tog en promenad till vallokalen uppför alla backar på kvällen..

Sen avslöjade Nina en kunskap jag inte visste hon hade, som gjorde mig extra extra lycklig. Men de avslöjas inte innan om ett par månader.

De jag kunde "betala" med var att hon fick bebisgos! Hon verkade väldans nöjd med det..

tack Nina!

Idag

Fyller kära svärmor år.

Tack för att du finns, och för allt stöd vi får!

Grattis!



Bilder privata

Status

Hej mina förmodligen få läsare.. numera.

Allt är bra härhemma! De små (?) killarna mår alldeles lysande, och beter sig nu som friska bebisar. Skriker skriker skriker ( när inte maten kommer alltså. De blir helt förbannade, och nästan förnärmade för att de inte får som de vill :-) haha. ). Sen bajsar de, rapar och sover. Börjar bli lite mer vakentid för varje dag, vilket är roligt. Med stoooora ögon tittar de på allt i den stora världen, och är väldigt nyfikna. De lyssnar väldigt på tal, och verkar avguda Filippa- precis som att de förstår att hon är så viktig.
Besöket hos BM (barnmorskan ) i veckan avslöjade det vi trodde, vikten går käpprakt upp. Alltså, kurvan existerar inte- det är ett streck uppåt. Väldigt väldigt roligt! Men, jag som trodde vi skulle ha strl 50-56 i flera månader får nog tänka om.. så om någon vill bidra med lånekläder sen så är de 62 som önskas:-)
Vill passa på att tacka ALLA som hälsat på och gett killarna så fina kläder! Kan säga att allt är välanvänt! Det är ju flera byten på en dag, och tvättmaskinen går varm.

Idag är Niklas o spelar match. Filippa ville så gärna åka med i spelarbussen, men de funkade inte idag. Men, hon hängde inte läpp för det- hon fick komma o hälsa på sin älskade farmor & farfar istället. Så jag är ensam med mina söner. Har stått en bra stund och bara tittat på dem. Ögongodis!

Min status då? Jo, tack, förvånandsvärt bra. Magen & tarmen funkar fortfarande inte, och de var väl väntat efter snittet. Men jag har inte svåra plågor, så jag är vid gott mod ändå. Ganska pigg, trots nattavak. Och lycklig. Vi har det väldigt mysigt hemma, vår familj. Niklas är en fantastisk pappa till alla tre barnen och sambon. 

Ibland önskar jag såklart att inte man/vi behövde städa och ta allt de där varenda dag, för de blir en del med 5 i familjen hemma, att jag skulle ha mer tid för pyssel, datortid, inredningar, bloggning osv. Men, jag tycker ändå jag hinner med mycket, har ju faktiskt ändrat om lite härhemma och det hade jag verkligen inte räknat med att kunna göra närmsta året..

Idag kommer dessutom Nina och hälsar på, mycket bra!



Inte mkt bloggande..

Av den kvinnliga sidan i familjen Sjögren-Johansson..

Niklas hinner, hur han nu gör de.. jag frågade men fick inget svar. Undra varför?

Nä, dags att mata igen- o sen upp till min kompis på andra våning. Symphony dubbelpump.

Just de- killarna mår alldeles förträffligt. Växer så de knakar. Vore illa annars med all den maten de äter..

Kontorsförvaring klar

Mina tankar i detta inlägg resulterade såhär:



Mycket nöjd över att äntligen ha förvaring på kontoret. Och Stringhyllan satte pricken över i.
Vi har en av spjälsängarna på kontoret på nedervåningen nu- skönt att ha de små sovandes här på dagen.

Bild privat

Lite bilder från våra första veckor:-)



Zander & Eliaz- några timmar gamla.
Våra goa goa killar!
Deras första kläder var från Landstinget Halland. Supersnygga som har hållt sen 70-talet! Mössorna är någon form av gasbinda. Men, de är ju de finaste ändå:-)



BB i Varberg.
Zander hade för högt Bilirubin- alltså gulsot. Bilirubin är ett starkt gult ämne som bildas när de röda blodkropparna dör. Hos spädbarn/ prematurbarn är inte alltid lever fullt utvecklad- vilket innebär att den inte kan ta hand om bilirubinet som den i normala fall gör. Denna typ av gulsot botas genom ljusterapi.
Zander låg i lite mer än ett dygn i denna solsäng. Det var riktigt jobbigt att inte ha sin lille kille hos sig. Det är en himla massa knappar o slangar o mätinstrument kopplat till sängen i kuvösrummet. Runt huvudet satt specialskydd för ögonen.
Zander verkade tycka det var skönt där i sängen- han bara sov och blev väckt när de var matdags. Jag snodde honom förvisso en timme extra vid matning en gång.
Häromdagen var vi och gjorde nytt test på båda killarna- genom blodprov i en ådra i huvudet. Jag tittade INTE. De är båda inom gränsvärdet idag, skönt det. Zander är fortfarande lite gul, men inget som behöver behandlas.




Hemma från BB.
Filippa är en MYCKET duktig storasyster!
Hon frågar nästan varenda gång de är flaskmatning på G om hon får mata en. Och hon gör de med bravur! Vi tvingar henne inte- utan hon får komma själv när hon har lust. Det har gått bra med henne o killarna, sen har vi märkt att hon är lite extra känslig, tårarna rinner väldigt lätt. Men inga onda ord om de små. Vi försöker vara noggranna med att göra små saker ensamma med henne.



Besök:-)
Inte bara systrar som gillar att mata:-)
Nina, min goda vän och sjukgymnast ( tack igen för att du hjälpte mig genom graviditeten!! ) hälsade såklart på!
En stor fördel med att jag pumpar det mesta än sålänge är att inte bara jag har ensamrätt på de små.Det är ju mest när de äter som de är vakna.. Amningen ja, vi kämpar på. Inte varenda mål, utan lite mittemellan. Eliaz äter bra, men de är ju hopplöst att veta om de verkligen får i sig någon mat. På BB vägdes killarna föra o efter amning för att se mängden mat- och den var usel. Men idag är de starkare och borde få i sig mer. Målet är inte fullamning kanske, för de blir nog svårt med två- men att kunna amma hela mål ändå, och ha pumpbröstmjölk elr ersättning upptill.



Kusin-besök:-)
Tror aldrig jag sett en så förväntansfull liten kille som Albin. ÄNTLIGEN har han fått kill-kusiner! Bland alla tjejjer i släkten var de dags- ååååå, vad han ska spela boll med dem! Hm, vi får väl se:-) Han vågade hålla direkt, och såg så glad ut. De var sååå små och söta! Och syster Alice sken som en sol, som alltid.


Svägerskan Sandra
Blev inte alls sugen på fler barn eller så? Min bror Niklas kanske inte fullt håller med ännu.. Det var jätteroligt att bror med familj kom och hälsade på våra fina gossar. Sandra hann tom mata innan hemgång.
Och av Sandra fick vi de finaste dockor jag sett! Jag gjorde ju ett inlägg för ett tag sedan ang detta- och gissa om jag blev glad ( å mina killarna vägnar såklart, hihi.. ) när paketet innehöll dessa;



HELT BEDÅRANDE DOCKOR!!
Tack Sandra igen!

2 VÄLSKAPTA GRABBAR!

Inlägget ni väntat på kanske??

Några minuter över, och några som kommenterat att de inte skrivs så flitigt här på bloggen. Inte alls konstigt..

Eliaz & Zander har kommit till oss:-)
Födda 17/8 kl 21.19 & 21.21
Eliaz 48cm 2695gr
Zander 47cm 2545gr
Akut kejsarsnitt på Halmstad BB. Blev förflyttade till BB i Varberg på lördagen 21/8- och kom hem 1/10. Killarna mår idag mycket bra- de ökar bra i vikt.
Skriver en utförligare berättelse längre fram, tror jag själv måste landa i det som hänt först..




Zander till vänster & Eliaz till höger. Syskonkärlek!!


Bilder privata


RSS 2.0