Torsdag

Egentligen inte så mycket att säga.. Enda bra med en torsdag är att den faktiskt tar slut.

Fast idag var det braiga att Niklas bror med goa familj hälsade på. Jag var trött o irriterad efter en dag med 3 mindre glada barn, så jag var nog inte den bästa värdinnan.. Ber om ursäkt för det. Idag har jag, på tal om barnuppfostran, önskat att jag hade några bra råd till mig själv att ta till.. Agera vuxen till en tjurig o tyken 5-åring, inte alltid ett enkelt "misson". När gästerna gått hem försökte jag prata med henne i soffan ( är de någon idé att förklara för en femåring, förstår de?? ) att hon MÅSTE lyssna på mig. "Filippa, du måste lyssna på mamma mer" HÄRMADE hon mig då! O sa bla bla bla efter de. PUH, stackars mitt hjärta.
Hon bad sedan om ursäkt, och sa själv att hon gjort mycket fel idag o retat mig. Att hon ville att vi skulle vara kompisar nu. Sen kom hon o kramade mig i soffan igen, o sa att idag har det inte varit en bra dag mellan oss, men imorgon ska det bli bra! Jag har också bett om ursäkt för att jag skällt lite mycket. Och så kom vi fram till att lite har varit bra ändå!

Lätt att va förälder?

Full fart här hemma!

dsc00124 (MMS)

Full fart här hemma!


Jaha Slut på friden.. Zander hittade gardi...

dsc00115 (MMS)

Jaha Slut på friden.. Zander hittade gardinen..


Förmiddags-kaffe

Håller mina tummar för att sötnosarna ska sova 10 minuter till. Kaffet & jag har en dejt i soffan nämligen. Filippa är med också, hon ligger under min scarves. Vad är det med mina barn o mina scarvsar? ( heter de så i plural?? ) De ska roffa åt sig dem så fort jag kommer i närheten. Det måste va för att de luktar så gott! Mammas lukt är ju nåt speciellt, och jag tycker fortfarande att min mammas lukt är bland det bästa som finns:-) ( O pappa luktar gott han med, han luktar rent! )

Än sålänge är jag lite piggare idag. SKÖNT! Sen så fort jag får lite energi så far jag runt som en idiot, och ska komma ikapp med alla göromål. Vad händer då tror ni? Hon blir ju trötter igen.. så jag tog förnuftet till fånga och tog en paus. Eliaz hostar nåt alldeles vansinnigt i vagnen, och jag har stoppat in napp o stoppat om honom en 10-15 gånger redan, så de blir nog en kort paus. Killarna måste ha en abnorm salivproduktion, ibland hostar de och de bara bubblar ut saliv.

Nu har jag ändrat runt lite mer bland tavlorna. En till skall upp, men det tar jag när de små är vakna. Sen ska jag dammsuga, mata barn, laga middag till Filippa, ta disken och förmodligen byta några blöjor med. Jag hade hoppats på att hinna röja lite på Filippas rum idag, jag har införskaffat mer förvaring till henne. Vi vill ju gärna att hon ska städa/ plocka upp själv, men de är inte lätt när hon inte har någonstans att lägga sakerna. Vi har köpt en sparring-hylla med, som Niklas ska måttanpassa i hennes krypin. Nån dag.

Nu ska jag surfa runt lite. Härligt med lite vågor:-)


MYCKET konstig måndags-kväll

Jag var ENSAM hemma. ENSAM. Blev ju alldeles förvirrad.

Niklas tog med alla barnen på sin träning, haha, tränaren i BOIS var imponerad- och frågade "hur många barn har du egentligen??!!". Ja, 3, såvitt jag vet. Att ta med sig ett eget fotbollslag på träning hör nog till ovanligheterna? Men, alla nöjda o glada, Niklas fick träna, Filippa fick dricka saft med materialaren & killarna frisk luft o massor att titta på. & Mamman fick en stund lugn o ro. Den behövdes idag, shit va de gör ont i munnen.

Vad gjorde jag då? Vilade lite.. satt vid datorn lite.. plockade lite disk osv.. och fick ramat in konsten jag köpt! Tom hängt upp den nu ikväll när alla barnen somnat. Kors i taket o lite till!
Nu blev de inte bara köpekonst, jag fick upp en jag målat med, och Filippa fick bidra med en. Nu ska jag vänja mig vid det, och känna efter om jag gillar det. Men än känns det bra! Kanske fotar imorgon.

Nu ska jag sova. Tur jag läst ut min senaste bok- Caipirinha med Döden. Har drömt mardrömmar, fast de kanske inte beror på boken, men lite halvläskig var den. Men läs den! Hade behövt ngt mer lättsamt nu.


Bättre sent än aldrig.. Aktiverat mobilblo...

Bättre sent än aldrig.. Aktiverat mobilblogg, så jag kan blogga på resande fot:-)


Blandad kompott...

Måndag. Igen?!

Tvillinggrupp på förmiddagen. Det är vansinnigt trevligt att träffa så många andra tvillingar o deras föräldrar. Att jämföra sig med enlingsföräldrar stämmer inte alltid, och det är tryggt att ha alla dessa underbara människor i sin omgivning. Vi är ett härligt gäng! Alla barnen är födda -10, enäggs, tvåäggs, kille-kille och tjej-tjej. Så alla varianter finns.
Vi träffas i Lindberga församlings lokaler, fikar lite. Och pratar barn. Och annat såklart, och det blir nog mer o mer annat ju mer vi lär känna varandra.

Sen var de inte lika kul. Tankdläkaren igen, och idag var de mer misshandel än förra gången. Lagade 2 hål, varav det ena i visdomstanden nere. Man är brutalt uppfläkt under en timme.. & nu sitter jag här med en bedövning som börjar gå ur. Svårt att svälja, skallen bankar. Jaja. Imorgon är de bättre. Hoppas jag. Tydligen kan de ställa till en del obehag med en sådan lagning som i visdomstanden, och slutar de inte göra ont får de dra ut den. Då får de söva mig! ALDRIG att jag går igenom det en gång till..

Dags att vila. Undra när man ska hinna göra allt man vill..

Hoppla, Kerstin!

De var flera dagar sedan jag bloggade. Kan ingen skriva kommentar o påminna mig... Eller ja, de beror mest på att jag inte hunnit.

Minnet svikar. Va har jag gjort sen den 22:e? Eh.. byt blöja, matat & städat. Men nåt mer måste jag ha gjort..

I onsdagskväll fick Niklas åka o hämta sin bror och köra honom till akuten, han hade tappat synen/ såg grått på ena ögat. Inte bra. De behöll honom och han fick komma hem först på fredagen. De hittade såvitt jag vet inget, men misstänkte en liten propp. Fruktansvärt. Det som känns skönt är att de tog problemet på allvar, och släppte inte hem honom innan alla tester var gjorda, han blev röntgad osv. Sen vet jag hur det är att ligga på sjukhus, fy f-n. Hans sambo var dessutom hemma med magsjuka barn, så hon hade det tufft med. Nä. Hoppas det inte blir något mer sådanthär!

Torsdag? Det är ju PINSAMT. Jag måste tänka efter- och det var ändå första (!!!???) kvällen ensam ute med min sambo på 3 (!!??!!) år. Jag inkasserade min födelsedag i Göteborg. RAW Comedy med Mårten Andersson stod för underhållningen, och de hade gästbandet The Axis Of Awesome med sig. 3 minst sagt idioter från Australien. Så jag flabbade. Sökt dem på Youtube! Sen avslutade André Wickström, och han höjdes i mina ögon, för han har inte vart någon favorit. Han hoppade som en kanin/ älg och rådjur. Sjukt roligt.
Det nästnästbästa med kvällen ( det bästa var sällskapet & nästbästa var showen ) var att jag glömde min jacka hemma. När jag klev ut på Heden i Göteborg var det inga varma sommarvindar direkt. Jag fick således helt sonika gå o köpa mig en ny jacka. De blev en beige Trenchcoat. Mycket nöjd!

Sen kom den stora dagen! Fredag! Den gör jag ett eget inlägg om!

& idag då? Jo, Niklas cykel blev ju stulen för nån vecka sedan, vilket innebär stora problem i transportfrågan. Kungsbacka & Sportson stod på agendan. Förutom för mig. Jag åkte ensam till IKEA. ENSAM! Halleeeeeeluuuujaaaa-
Sen att jag handlade mest förvaringsprylar till Filippa, jaja. Små utebord bidde de iaf! Vågö var slut:-(



Mamma & Pappa

Var här idag. Så skönt med avlastning. Har huvudvärken från häääälvääätet!

Mamma hjälpte mig att slå in alla Filippas paket ( PUH! ) och jag fick upp gardinerna i köket medans pappa var ute o gick med killarna. Dammsuga hann jag med, fast de gör jag ju egentligen mer eller mindre varenda dag. Aldrig mer ett nästan svart golv i ett kök..

Sen åkte Niklas & Filippa till simskolan. Killarna grät i stort till jag fick dem i säng. Hoppas de sover nu inatt.


Jenny Klefbom

Satt & tittade på Nyhetsmorgon, där en kvinna är proffs på barnuppfostran ger råd till föräldrar, med barn i alla åldrar. Åh, vad jag vill minnas allt hon säger. Så klokt, så självklart! Jag önskar verkligen med HELA mitt hjärta att jag ska vara en bra förälder till mina barn, vad de än genomgår.

En sak hon sa, till en tonårsförälder som bråkade med sin dotter om ALLT- mamman som VUXEN måste lyfta sig ur petitesserna, se över problemen & vara just- Den vuxne. Höja sig ett snäpp liksom. Det är garanterat lättare sagt än gjort, men. Jag anser idag som vuxen själv, att det är den vuxnes ANSVAR att förstå att barnet fortfarande är ett barn vid 16 års ålder. Det innebär INTE att man ska förklara för barnet att det är "litet barn", utan att man ska stötta barnet att växa och kunna BLI vuxen. Mitt råd till mig själv om de inte funkar- sök hjälp innan de gått åt skogen helt.

Något jag försöker med Filippa är att hon ska kunna komma o berätta för mig vad som hänt- vad det än är. Att hon ska kunna komma till mig och lita på att jag ÄR den vuxne, redan nu. Förhoppningsvis ger det en grund till henne när hon blir tonåring, att aldrig tvivla på att våga ringa oss om något har hänt. Oftast är hon fullkomligt livrädd för att berätta, för hon är så rädd för vår ilska. Vi ska alltid "lova att inte bli arga", men de säger jag att jag inte KAN lova, innan jag vet vad som hänt. Det jag kan lova henne är att jag hade blivit argare om hon inget hade sagt, och de hade kommit fram ändå. Ärlighet är det viktigaste.
För de är ju såhär, det är ju inte frågan OM något kommer hända, utan när. En tonåring testar, den som inte förstår det har ju missat något. Sen kan man minimera skadan genom att berätta för barnet vad som gäller, och att visa tillit & respekt för sitt barn. Respekt tycker jag är A&O.
Sen, de går aldrig att vara klok hela tiden, jag gapar o skäller på mina barn. Men jag ber om ursäkt med om jag gjort fel.

Å andra sidan. Jag sa redan när Filippa var några dagar, när hon är 14 får jag nog avsäga mig föräldraskapet, för jag är så rädd att de ska bli käpprätt åt helvete. Tur vi har Niklas. Jag lägger hela min tillit på honom:-)


So far, so goood

Efter att Eliaz haft problem med sömnen i flera veckor har han haft en bättre natt. Igår natt kämpade jag länge för att få honom att somna om- utan mat kl 02. Det gick till slut, och inatt har Niklas varit uppe bara två gånger o satt in nappen på honom. Sen fick han väcka honom när Zander ville upp kl 06. Vändning kanske är för stort att tro på, men hoppas kan man ju. Dessutom var de glada på morgonen, så som våra killar brukar vara.

De börjar lära sig hur man förflyttar sig i sina gåstolar, och lyckan är total. WOW- hela världen är för deras fötter, och de kan bestämma själva. Sen kör de fast, hela tiden o blir förbannade, men de lär sig snart att komma loss tror jag. Just nu går benen åt alla håll- och de hoppas på tur att komma framåt eller bakåt. Mest bakåt faktiskt..

Niklas körde ett race i morse o fick undan lite saker här, underbart. Hoppas på att min skallebank ska flyga sin kos, den kan ju flytta någon annanstans, eller hur?

Ha en bra dag alla!!

Mycket i veckan

Inget ovanligt. Filippa fyller 5 på fredag, stora tjejjen. Eliaz vet jag inte vad de är med, han gnäller 24/7!! Oerhört tufft. Inte ens sittandes i knät är han nöjd- ont?

Jag längtar efter egentid. Att nån endaste gång hinna och orka göra annat än att ta hand om familj. Inte för att det är de sämsta, inte alls, men efter några tuffa månader är energin slut.

Idag har Filippa gympa, Niklas kör dit henne. Sen skulle han beställa smörgåstårta tills på fredag. Han tog med killarna, skönt, tyst en stund till.. Sen tar han med henne på sin egna träning o killarna är här hemma. Imorgon är de jobb för Niklas, han tränar på kvällen, Filippa har simskola. Ons-em läkartid för mig. Torsdag jobbar Niklas, och sen ska vi på RAW comedy Club i Göteborg. DET ska bli kul!
Men, vi har kalas på fredag. När i heeeela friden ska jag hinna städa, duka o handla..
Filippas presenter ska slås in, inbjudningskort till hennes barnkalas skickas.. Alla presenter från Niklas fest, inkl alla prylar står på kontoret. När ska de hinnas tas bort?
Gjorde ett försök att hinna få upp gardinerna i köket idag, för de eeeeeekar där inne. Jag hann sätta upp ett fäste- sen fick jag bära bort allt igen- barnen skulle ha mat.

Nu kom de. Dags att mata igen. Någon illvrålar.

Helgen avklarad

VILKEN FEST!!

Tack ALLA som kom o firade min älskade Niklas!! Ni gjorde det till en kanon-fest! Att så många vänner slöt upp värmde våra hjärtan. Niklas var ordentligt schleeeeten igår, och jag har mitt idag. Hann lixom inte igår..

Ska försöka lägga ut lite bilder nån dag i veckan..

Imorgon är de FEST!

DÅ,så!

Ikväll var vi o dukade i lokalen där vi ska fira Niklas! Imorgon är de lite körigt att få ihopa allt, och jag känner mig lite stressad.. Men, de kommer ju bli kanon i vilket fall. Största festen vi har anordnat, vi är 40 pers plus lite personal som kommer vara med under kvällen.
På vägen hem reflekterade vi över vilka underbara vänner vi har. Så många goa människor omkring oss. Och imorgon kommer många utav dem. En salig blandning av gymnasievänner, studiekompisar, lagkamrater, mina vänner, bebis-kompisar, syskon o allt däremellan. En del har jag faktiskt inte ens träffat. Yngst kommer Ruben vara, han är bara några veckor. Vem som är äldst tänker jag inte kommentera. Men de är inte jag.

De som är mest nervösa är nog svärmor o svärfar som ska ha killarna över natten. Men, de kommer såklart gå kanon.

Hoppas Niklas kommer bli ordentligt firad. Annars får jag väl göra som Oves fru i Solsidan, klaga på vännerna;-)



Oves fest. Ett riktigt partaj!

Mediciners vara eller icke vara

En stor nackdel med UC är verkligen att det inte finns mediciner som hjälper. Anledningen till detta är ju främst att läkarna inte vet vad de beror på att tarmen inte fungerar. Den angriper sig själv, säger de. Logiskt, nej. Man känner sig som en försöksråtta, vi testar lite här & vi testar lite där. Ingenting botar, utan det enda som möjligtvis sker är att symtomen lindras. Sen finns det människor som blir "friska", av mediciner, dieter eller vad som. Jag tror det finns lika många svar till varför man är symtomfri, till varför man inte är det. Allt funkar helt enkelt inte på alla.

Min egna sjuksköterska föreslog ju nu att jag skulle börja med en ny medicin, Imurel. Den ges till personer som är transplanterade, för att sänka immunförsvaret. Jag skulle bli infektionskänslig, absolut inte utsätta mig för någon med vattkoppor/ bältros, blodplättarna kunde försvinna osv osv. Blodprover skulle tas varje vecka, och jag skulle ha stor risk för att utveckla cancer.
Vilken bra medicin, eller hur?
Jag hämtade ut medicinen, och jag fick hem extra papper på alla biverkningar och vad jag skulle göra om de kom. Det här kändes INTE bra. Att välja mellan pest o kolera. Jag har lagt medicinen på hyllan sålänge, och kör en ny kur med min andra medicin. Jag måste ju ändå se biverkningarna i realitet till min vardag- med tre barn kanske inte mer infektionskänslig det bästa är att bli för mig. Killarna kommer gå igenom massa med sjukdomar de första åren, för att utveckla immunförsvaret och ska jag bli sjuk varje gång har de ingen mamma närvarande snart.
Nu håller jag tummarna att mina prover visar att jag är lite bättre nästa vecka. Jag känner mig lite bättre. Sen äter jag förvisso kortison upptill de andra två medicinerna ( Zalasyporin & kur Pred-klysma ), och kortison är en falsk djävel. Den botar inget, men tar bort symtomen. Men ibland behöver jag verkligen ett andrum från reumatismvärken och smärtorna i mage/tarm, och då hjälper kortisonen ganska bra. Imurel skulle väl hjälpa likvärdigt, fast inte ta bort ledvärk, men man ska äta den under många år. Nej tack.

Jag ska boka ett möta med min läkare, och se om vi kan hitta på något bättre. Har fått tips här om något man ger på sjukhuset.

Eliaz roar sig


D ä mö nu

Skit-förkylning. BORT MED DIG!

Iaf, nu går de i 190, mot mer vanliga 170. NIKLAS ska ju ha sin 30-årsfest på lördag. Eller, vi ska ha hans fest kanske man ska säga, för jag är ju lite involverad. Idag tog jag kundvagn XL o handlade mat till alla gästerna. Vi blir runt 40 pers:-) SÅ HIMLA ROOOOOOLIGT!

Sen hämtade jag nyckeln till lokalen, kollade runt lite där. Imorgonkväll ska vi dit o börja duka osv. Det är mycket att stå i, och vi involverar alla vi kan- barnvakter inte minst. De va hemskt va många de går åt till det uppdraget:-)

Niklas planerar happenings till kvällen, alkoholhandling i Tyskland är gjord, Gekås är besökt för div saker, Santa Maria är anlitad, bar & kökspersonal ordnad, Facebookgrupp ihopaplockad. & ändå kvarstår en massa.

Kul ska de bli iaf. Men, va faaaaasen ska tösen ha på sig??

Tjernobyl

Det som hände i Tjernobyl 1986, det fruktansvärda katastrof som än idag påverkar så många, det som bara inte fick hända igen. Det har hänt igen. Ingen har väl undgått det som händer i Fukushima i Japan.

Katastrofen som föranledde detta- den fruktansvärda tsunamin som kom efter jordskalvet har kommit i skymundan. Bara det visar ju på det fruktansvärda som sker där borta. Vi i Sverige sitter säkert, sägs det, hit kommer inte strålningen att nå. Nähä. Vad bra då. Men alla som kommer att skadas nu, som dör. Som aldrig kommer att kunna få barn. Barn som dör.

För något halvår sedan såg jag en dokumentär om Tjernobyl. Jag satt som fastklistrad. Den förnekelse som dåvarande Sovjetunionen gav omvärlden. Förnekelsen som gjorde att räddningsarbetet blev så fördröjt och gjorde exploxionen i reaktor 4 så omfattande- upprepas det idag?
Man fick återuppleva hur ledande politiker och ansvariga på verket nekade, in i det sista. Det absolut starkaste var när frivilliga dök ner i det dödliga vattnet, för att försöka täppa till läckan. Då fanns det ingen återvändo. Vattnet var så strålat att de knappt hann utföra det tänkta jobbet innan kroppen slutade fungera. Ett självmordsuppdrag. Samma uppdrag som utförs idag. Frivilliga ställer upp- och de blir någon form av mest värd, minst önskad. Är du äldre än 60 år- varsågod- ta livet av dig. 30 år o barn, nej tack. Förståligt, såklart, och en del av uppgifterna de utför är cancerframkallande och kanske tar 30 år innan cancern bryter ut. Då är ju tänket med 60+ klokt. Men ändå?! Att de överhuvudtaget ska behöva utsätta sig.

Så idag hedrar jag alla osjälviska människor som hjälper andra. Brandmännen på Manhattan 11 september 2001. Och de som sliter i Japan, i detta nu.
Kommer Fukushima bli ännu en spökstad, likt Pripjat?




Bäver

Ett ord man kan använda istället för en svordom. Och svära får jag inte göra hemma. Niklas blir skogstokig. Och Filippa härmas. Som häromdagen när hon satt o pysslade vid matbordet. Något krånglade;

-FAN!!!

Jahupp. Skyldig. Big Time.

Men, BÄVER ändå. De svider i näsan. O svider i halsen. AAAAAA- gr, jag vill inte bli förkyld nu med till råga på allt.

BÄVER

10.28

Snart har hela förmiddagen redan gått. Kaffet hann jag inte dricka, det blev kallt. Det mol-värker i tarm/mage, jag blir snart gaaaaalen på de här! Sen jag klev upp idag har jag nog "pudrat näsan" 9 (!!) gånger. Kroppen är helt slut- redan. Och klockan är halv elva. Det är minst 12 timmar innan sängen blir tillplattad av mig igen.
Förutom alla besöken i badrummet är det miljoner andra saker som måste göras med 3 barn. Har tex bytt 5 blöjor, varav 3 bajjiga. 2 pyjamasar och 2 bodys har redan åkt i tvätten, och 2 haklappar/ scarves. Och Filippas klänning och min blev nerspydd med. 4 soppåsar är bytta, diskmaskinen väntar på att bli urplockad, disken på bänken borde bort. Frukost-disken svämmar över. Undra hur många minuter jag redan burit barn. Och haft den stora i knät. För där ska man tydligen sitta när mamma matar bröderna... Det får hon gärna, för visst blir det för lite tid till henne en dag som denna.

Jag hade en vision att vi skulle hinna göra inbjudningskorten till hennes kalas idag, klippa & klistra tillsammans. Vi får se hur de går. Hon har en chokladboll & festis med i kylen hon ska få. Igår vågade hon äntligen doppa huvudet på simskolan!!
Solen ska få besökare hoppas jag med.


Men aaaaaa

Idag skulle jag köpa ramar till planscherna som jag köpt på Moderna Museet. HUR svårt kan de vara att hitta det i Varberg?? Var de inte fula kostade de skjortan. De får bli Ikeas. När man nu kommer dit ( lessen lessen.. )

Snart är det vår..

Solen skiner idag- väldigt väldigt härligt! Snart kan jag börja gå ut i trädgården med killarna i vagnen ( de var de där med önsketänkade igen.. ), när de sover och börja fixa i landen. Klippa buskar, rensa döda perenner, kratta i jorden. Det är nog bästa tiden på året därute- när det börjar spira. Ut med möblerna, måla det skavda, köpa lite nytt ( önsketänk igen dårå.. ). Göra ritningar som Niklas snickrar efter. I år ska han få göra en bänk till framsidan.

LOVELY!

Mamma har varit här idag, så skönt med sällskap! Killarna blev SÅ glada när mormor kom. Vi satt ute o drack kaffe när killarna sov i vagnen, sen gick vi på upptäcksfärd i trädgården. Haha, låter som den är tokstor. Vi hittade tulpaner på väg upp, o lite annat grönt som visar sig. Knoppar på Magnoliabuskarna och på syrener. Det är VÅR!


Önsketänkande.

Imorgon vill jag vakna utvilad, glad och frisk. Full av energi, utan irritation o orkeslöshet. Utan ont i magen, huvudet o stressad kropp.

Imorgon hade jag velat få upp gardiner i köket, fått köpt ramar till de nya planscherna o satt upp dem. Hade gärna haft glada friska killar, så dagen hade bestått av pussar o mys, istället för gallskrik o konstant gnäll. Solen hade gärna fått skina, så vi kunde ta en skön promenad och fika sen på trädäcket.

Imorgon får gärna golvet dammsuga sig självt, o alla saker hela tiden vara på sin plats. Disken kan ju hoppa ner i maskinen o ur upp i skåpen.

Nä, jag vet att jag önskar för mycket. Men iaf, jag önskar att få må lite bättre.


Helgen.

Oj, redan söndag em.

Det är märkligt att man måste fundera vad man gjort i helgen, de är ju inte så att det gått lång tid- den är ju inte ens slut. Men alla dagar flyter lixom ihopa. Niklas var hemma tors-fre, för att avlasta mig hemma. Det är så underbart att han gör det, för just nu är de rätt tungt. I fredagskväll var de i Väröbacka, lilla Alice hade dopdag i tisdags och vi hade en liten present. Jag stannade hemma.
Lördag kom o föräldrarna med den. Niklas spelade match mot gamla klubben Skene IF, och mor & far var här o hjälpte till med alla barnen. Eliaz & Zander är inne i en rätt tuff fas- vad har hänt med dem? De har varit lite febriga o hängiga- och man får inte lämna rummet innan det skriks. Vilket innebär att med två barn så är det ett konstant skrikande hemma. Och med en mamma som inte mår bra blir de inte helt bra..
Sen var vi i Apelviken och kollade på Melodifestivalen- rätt låt vann fö. Enligt Filippa alltså. "-Han är sååååå snygg ju!!!" Mamma kan inte annat än att hålla med- Eric Saade är söt!

Idag har jag varit på Gekås, handlat inför Niklas 30-årsfest nästa helg och till Filippa som fyller 5 år nu den 25:e. Hur gick det till att hon blev så stor? Köpte lite kläder. Inte på småbarnsavdelningen- utan där de stora barnkläderna är. Först undrade jag om jag gått fel.. o vände. Men hennes storlek finns ju knappt på småbarn. Och så köpte jag en väggklocka till henne, för tiden är väldigt viktig nu tydligen.

Niklas har varit med killarna o tittat på B-lagsmatch, o Filippa var hos farmor. Gissar att vi alla var ganska nöjda med uppdelningen.

Just de, vi hämtade vår bil i torsdags. Skönt. Vi får plats- något man inte kan se som något oviktigt..

Zander & Eliaz II



Fotograf Sergei Pitkevich

Zander & Eliaz



Fotograf Sergei Pitkevich


Kök i retrostil

Hanna- inlägget är till dig! Läs mer på Livethemma!



Hanna håller nämligen på att fixa om i sitt kök- samma golv och hennes gamla Öglan-stolar är på lackering. De ska bli- röda!
Stolarna kommer från mina föräldrar, det var deras första möbler. Jättekul att de kommer till användning! Längtar efter att få se dina bilder sen Hanna.

Och här snodde jag hennes collage! Såhär kommer de bli i hennes kök!
Superfint!



Bild från Hannas blogg. Lösenordsskyddad- men mejla mig så vb jag önskemål om ni vill läsa den.

Våren i antågande!

Kanske man inte tror på idag, när snön har yrt utanför fönstret. Men igår sken solen, och jag tog årets första utekaffe. Underbart är bara förnamnet.
Syrén-träden har fått knoppar! Fantastiskt!

Nu längtar man ut- till växterna, möblerna o allt det härliga. Tills de dagarna kommer så kan man titta på sånt som kommer.

Detta vill jag ha iår!


Nyhet hos DesignTorget. Brickbord i metall- funkar kanon ute o inne. 595:-
NICE!

Och sen bästa nyheter på länge ( fast jag har ju vetat om de länge- men vem vill blogga om våren i förtid.. )
VÅGÖ kommer tillbaka på IKEA! Det är sällan de tar tillbaka utgågna produkter, men nu gör de ett undantag. Och det bockar jag för! Våra solstolar på framsidan har verkligen gjort sitt- plus att de är fullkomligt livsfarliga för småbarn. Dessa kommer bli kanon! Men, jag tror de blir de svarta. Även bordet Ikea PS SANDSKÄR gör comeback.
Design Thomas Sandell.



Bild, Livet hemma. Ikeas egna blogg

Sen behöver vi verkligen nya stolar till baksidan, och tur i oturen att vi inte köpt förr. För då hade vi väl köpt 4 st..
Tror det var dessa stolar jag kollade på i höstas.


Milton från Brafab. Den ser ut som trä med är i materialet Nonwood. Kanon! Måla kan man ju göra tillräckligt ändå..
(Edsbyn Inredningar levererar från Brafab.)

Bläää

Mår så illa:-(
Tarmhelvete, illamående, ont i skallen, lederna värker och de gör ont mellan skuldrorna. Det värsta är att det är svårt att va på gott humör o vara en klok mamma med de här..

Just de

Imorgon hämtar vi bilen! Den gick igenom Motormännens test riktigt bra, och det de påpekade ska säljaren fixa. TOPPEN!

En svart Ford S-max, -07.
Många mil, men så är de när plånboken är skral.. Vi är riktigt nöjda ändå!

Puuuuha

Onsdag. Redan.

Vaknade runt 0700, av att jag hörde killarna ligga o "prata". Sen gick de i 170 fram till efter 0900, när jag äntligen fick i mig lite frukost. Håret på ända, grusig i ögonen o ont i tarmen. Jaja.
Filippa är hemma idag med, hon ville gärna det. Och jag hade hållt henne hemma ändå- för jag får inte ihop det på morgonen längre när magen krånglar så. Att få på alla 4 kläder o köra till dagis innan 09, nä, de går inte. Tyvärr. Det är så energikrävande, och det går inte längre.. Zander är nog dessutom lite sjuk, igår hade han feber och han är gnällig.

Killarna växer ordentligt, och är inne i en fas där man inte kan vända ryggen åt dem innan de gallskriker. Är sådär när man är själv hemma. Niklas ska ev va föräldraledig tors-fre. Tack älskling, jag vet att du verkligen försöker hjälpa mig allt du kan nu! Han kom med ett förslag igår med, och bara förslaget gjorde mig glad, fast jag kommer säga nej. Och du vet varför hunny.
Tanken var underbar!

Nu har de sovit en halvtimma, och börjar gny. Dags att springa igen

Tandläkare..

... not my cup of tea.

Idag har jobbet påbörjats, och vi har kommit halvvägs. De två största hålen är urborrade o ifyllda. Bedövad i halva ansiktet. Tur att jag fick låna Niklas telefon o köra Spotify på högsta volym, det hjälpte verkligen.
Nu gör mitt huvud ont- big time.

Slapp iaf rotfylla den ena tanden. Tjohoooo ( läst det ironiskt, för de är väl inte kul ändå.. ??)
Vet ni vad 4 hål+ undersökning kostar hos tandläkaren?? Den tim-pengen, den går inte av för hackor.

Men, säga vad man vill. Tjejjerna på Ringvägens Tandhälsa är guld! ( Guld i mun ger pengar i handen, eller hur var de nu reklamen går.. ?? )

Får väl skriva nåt kul med..

Igår var jag med Filippa på Lekstugan i Varberg. Tillsammans med svägerskan Lisa och kusinerna Elliot & Alice. Killarna var såklart med. Så superfint de fått det på det nya leklandet- rekommenderas starkt! Lite dyrt att gå in- men fikan var å andra sidan inte snusk-dyr, och det fanns massor för barnen att göra. Även för de lite mindre.

Sen kom Nina & Sergei på em, Sergei skulle fota killarna nu när de är ett halvår. Ska bli spännande att se hur de blir. Han är duktig på foto, helt klart. Sen är det en utmaning att fota småbarn tror jag, tur han har träningsobjekt:-) Jag fick mig en liten snabb-lektion på våran kamera med. Fattar lite, men inte mycket..

Niklas var i Tyskland och inhandlade till hans fest. Det ska vara bar till självkostnadspris på festen, men bartender o allt. Ska bli roligt med kalas, ovh vi är nog närmare 40 pers. De som är mest nervösa är nog Arne & Agneta som ska ha killarna över natt.. haha. Det kommer gå lysande. Med sig hem hade N en parfym till mig:-) Så även om jag ser ut som ett ras kan jag ju lukta gott. Blandat med bebis-kräk.

Idag spelar N match, och Agneta har precis hämtat killarna för en promenad. Det är tyst en stund. Skönt.
Jag ska städa lite tänkte jag.

Sen har jag klickat hem från Moderna Museet. Det behövde jag ansåg jag! 3 planscher blev det.


Hälsan

Idag har jag ONT. Som f-n. Började med 10-12 "pudra näsan"-besök. Sen 3-4 till. Tarmen gör så galet ont.
På måndag ska jag hämta ut nya medicinen, och jag kan inte påstå att jag känner mig förväntansfull. Med allt som den drar med sig undrar jag om den gör något bra- överhuvudtaget. Anledningen till att den antagligen ska funka- den sänker immunförsvaret. Men VA?! Jaha, jag har ärligt svårt att förstå hur det kan bli bättre- man flyttar ju problemet till någon annanstans, eller? Men, jag måste göra ett försök, och tyvärr ger den inte effekt på flera månader- så jag kanske kommer få leva med en aktiv sjukdom- OCH alla biverkningar samtidigt. Kul vår att se framemot. Not. Sen, visst, jag fattar väl med att de inte är säkert att jag ens får biverkningarna, men bara det att det kommer att påverka mig på annat sätt.
Fröken blodprovstagning tex, att behöva springa dit varenda vecka, det tär på de krafter jag inte ens har. Att inte få sola till sommaren.
Så, medicinen botar mig inte. Den dövar symtomen på att jag är sjuk- den läker inget, det är som att lägga ett plåster på ett sår som aldrig slutar blöda.

Jag är ledsen. Arg. Trött.


Käftsmäll

Borde inte vara förvånad, överraskad eller reagera överhuvudtaget egentligen.
Min egna sjuksköterska ringde idag. " hur mår du osv.. "
-Inget nytt under solen- mår så dåligt som jag brukar, ungefär. Har börjat med kortisonen igen, för jag ORKAR inte leva såhär. Kanske en smula piggare av det.
-Ja, dina värden var rätt dåliga.
Man mäter i Kalprotektin, alltså graden av inflammation. Den varierar väldigt mellan patienter, så man får mäta sig mot vad man brukar ha. Jag brukar, när jag är rätt kass ha runt 10-12.
517 hade jag nu. En tröst kan ju vara att man faktiskt kan mäta upp till flera tusen, så jag är inte dödligt sjuk i vart fall- tjohooooo.

Nä, jag inbillar mig inte att jag mår dåligt, men ibland hade de vart bättre att tro att jag låtsas vara sjuk. Då hade nån kunnat ge mig en smäll på käften- skärp dig Fröken!

Jag inbillar mig nog att jag inte är sjuk. Som idag, skulle besegra allt o bege mig till stan med killarna när F var på dagis. Lägger ingen lång historia på detta, men de var väl inte de bästa jag gjort. HUR ska jag kunna tycka att livet är kanon när jag inte ens orkar utanför dörren?

Sjuksköterskan ska prata med läkaren imorgon, ev sätter de in en annan medicin. Som används på patienter som är transplanterade. Alltså, sänka immunförsvaret till zipp, zero, nada, noll. Jaha- är DET alternativet??
Då ska jag passa mig för alla sjuklingar. Ok..? Dagisbarn, har man hört talas om det??

Pissråtta.

Dagbok tisdag...

Då var de dags igen. Niklas är åter nästintill fullt på jobbet, så de är att sköta markservicen hemma. Idag har de än sålänge gått bra, middag till killarna ( rotfrukter m kyckling, majspuré & blomkål/broccolimos ) utan en endaste tår. Det var första gången! Filippa och jag har suttit o målat vid köksbordet, men nu är de vila framför tv´n när killarna sover. Ja, jag vet, man ska kanske inte låta barnen titta på tv mitt på dagen, men med tanke på min hälsa vet jag inte vad alternativet skulle vara när jag behöver vila.. Glass efter maten fick hon med, sicken kass mamma jag är;-)
Nu ska vi baka om en stund tänkte jag..

Niklas är borta till halv tio eller så idag, sen lär jag nog stupa i säng. Filippa ska på simskola ikväll, och förhoppningsvis hjälper svärmor oss med hämtning ( eller, för mig kvittar de ju, de är ju för att Niklas ska kunna träna.. )

Farmor blev hämtad på bår idag hemma, hon har varit dålig rätt länge och nu var hon tvungen att få komma o bli undersökt. Första kollen skulle göras på vårdcentralen, och jag hoppas faktiskt de lägger in henne. Åtminstånde så hon kan få dropp och bli övervakad. Jag älskar min farmor oerhört mycket, och det gör så ont att hon är sjuk. Jag förstår ju det rimliga i att hon snart är 83 år, och att hon inte kommer att finnas i mitt liv för alltid. Den vetskapen är fruktansvärd. Just nu känns det väldigt väldigt långt till Örby. Skit med.
För 8-10 år sedan fick farmor en ny hjärtklaff, och den håller nog inte längre heller.

Kram på er!

Älska januari-mars!

Man kan ju försöka i vartfall? Tulpantiden är över oss- och den älskar jag! Luktar helt enkelt lite vår!



Bild privat

Ljusstakar

Efter en himla letande efter trä-ljusstakar i en speciell stil hittade jag äntligen dem. Dessutom på nedsatt pris. Det gillar jag:-) Tack Hanna för tipset!



Bild privat


Buzzador, Bepanthen!

Sen en tid tillbaka är jag en sk Buzzador. Man fungerar som en reklam/testpilot för olika produkter. Denna gången kom det en låda med Bepanthen. En salva- som funkar till det mesta. Främst är det en bebis-salva, röda rumpor, böjveck osv. Jag har även testat den på nariga läppar med god effekt.
Hela vår tvillingföräldragrupp fick tuber och även mina andra vänner med småbarn.
Mitt resultat:
Testa den! Den går fort in i huden o kladdar inte.


RSS 2.0