Lycklig

Ville bara säga att trots allt krämpor jag har med graviditeten så är jag så lycklig!

Älskar dig Niklas! Och vilken underbar dotter vi har, och snart 2 barn till!

Annan sysselsättning en ledig kväll

Är tydligen att kolla VÄNSKAPS-landskamp.. Superviktigt!!

EEHHH!!??

Måste bara visa igen..

Har publicerat en variant av denna innan... men kolla cooola Iron Maiden-tjejjen.
Filippa är strax över 1 år på denna bild.


Barn-lediga

En helt vanlig onsdag

Mor & far hämtade Filippa idag, för de ville låna henne. De är inte så ofta vi är barnlediga- utan att vi har något planerat. Vi satt lite förvirrade en stund och undrade vad nu då?

Niklas har löst "problemet". Skruva ihop skåpen till kontoret! Och jag tittar på, hehe. Tyvärr fanns inte dörrarna till skåpen, men de får vi hemskickade om ca 10 dagar.



Bild Martina

Utställnings.... -tvillingar?

Som hundar på utställning?

Såklart, tvillingar är för de flesta fascinerande, så har det alltid varit. Och för oss blivande föräldrar mer än någonsin. Men ändå. Idag var jag med om något jag inte riktigt vet om jag tyckte var ok..
Satt ute på framsidan och hörde grannarna prata. Den äldre grann-kvinnan hade tydligen sina barnbarn på besök- två helt bedårande 6-åriga tvillingkillar.
De pratade om killarna och den andra grannen ropar till sin 6-åriga dotter- "titta!! De är tvillingar, se de är ju preciiiiiiis likadana, kom o kolla!". O sen pratade de om killarna över deras huvuden, precis som de var något man ställer ut för allmän beskådan? 
Nu kanske de är så att killarna tycker de är helt OK med all uppmärksamhet, de har jag såklart ingen aning om, men de var ändå på nåt sätt absurt. En sak när de är pytte-små, men grabbarna var ju rätt stora. Undra om de fortsätter i vuxen ålder? Haha, de kan nog bli komiskt isåfall..
När grannen med barnen sen passerade mig så sa hon "- ja kolla här, så här ser de ut om 6 år!". Det var inte så farligt, och killarna verkade ta det hela med ro. Undra om de tycker de är lika lajbans när de är 12 år..

Framför allt undrade jag om jag blir likadan. Det kanske är helt normalt och vanligt, bara det att mina hormon-öron hör allt gällande tvillingar nu... Och man sätter in det mesta i sitt egna liv. Lite undrar jag med hur Filippa reagerar, när det är sådan uppståndelse kring de två som kommer. En tjej i 4-årsåldern kan säkert va känslig. Det bästa besökare kan göra är nog att be Filippa visa bebisarna, så att hon får vara Stolt Storasyster...

Något jag hörde som vi kommer att komma att fundera på sen är det här med samma klass osv. De hade gått på samma avd på dagis, men skulle vara i olika klasser nu. Det är säkert bra för den personliga utvecklingen, men är inget man som förälder ska ta för givet. Barnen ska faktiskt få ha en åsikt själva med. Vill de vara tillsammans ska de vara det. Idag är det "modernt" att dela på syskon, men jag tror verkligen inte att det finns något rätt eller fel. Det beror ju på barnen i slutändan.
Sen tror jag att de är viktigt att man gör egna saker med barnen. Att en får åka med och handla ensam med mamma tex. De skall inte alltid ses och kallas för tvillingarna. Sen ska man absolut inte ta och försöka gömma att de faktiskt är tvillingar, för det är en stor del av deras personlighet!
Vi har ju aldrig haft några i vår närhet, så vi får verkligen uppfostra med vår egna övertygelse. Genom böcker och tidningar får man reda på mycket, sen får man försöka överföra vad man själv tycker är rimligt.

I vilket fall. Barnens åsikt när de blir äldre kommer att styra oss i mångt och mycket- inte vad andra eller vi själva tycker är rätt eller fel. Sen får man hjälpa dem med rimliga alternativ.

Jösses. Barnuppfostran.


Kejsarsnitt

Igår var en omtumlande dag.

Inbokad på läkarbesök, UL & mätning- och tydligen förlossningsplanering. Niklas var, som tur va, med- även om jag först tyckte att han inte behövde de. Men allt har en orsak.
Träffade en ny läkare denna gång, och han var väldigt trevlig. Och noggrann i sina förklaringar.

En liten bekymrad rynka kom mellan hans ögon när han gjorde UL: och rätt snabbt hade han konstaterat att bebis "nr2" inte längre bara hade foten ivägen, utan hela rumpan. Vilken som heter nr1 o nr2 beror på i vilken ordning de tror att de kommer ut. Nr2 blev nu alltså nr1. Och att föda första tvillingen i säte är otänkbart. Att den ska vända sig nästan lika omöjligt, och h*n med huvudet neråt kommer inte ner heller.

Från att ha velat ha snitt från början, till att förstå hur farligt de är för mig och accepterat vanlig förlossning till att nu inte ha något val är jobbigt. Läkarna har ju gjort ett "bra" jobb med att förklara riskerna med ett snitt i min kondition.
Och de hjälper inte med uppmuntrande ord- " du ska se att de går bra osv osv osv". Medicinska fakta talar för sig självt. Punkt. Sen håller jag såklart tummar att de ska gå så bra de någonsin kan, och det är ju det jag får intala mig. Men samtidigt är jag realist, och vi måste vara förberedda på en tuff tid framför oss. Allt som sen blir bättre är ju positivt då.

Iaf. Bebisarna mår alldeles utmärkt! De väger ca 2200 & 2300gr nu. De är minst sagt rörliga! Och idag har jag bäddat en spjälsäng och vagnen:-) 2 babysitters har Niklas jagat rätt på, bilstol är löst, en extra amningskudde. Förlossningsbrev behövs inte längre, väskan är planerad och de känns under kontroll.

Och nej. Vi kommer inte berätta vilket datum som vi fått på förlossningen. Sen kan de ju bli akut snitt med om de små får för sig att komma tidigare...

Gästrum- blivande barnrum

& så var Filippas gamla rum omgjort & klart med. Idag används det för gäster & kläder tills barnen flyttar dit.



Dagbädden är en vanlig säng som jag klätt. Fladdermusfåtölj för barn från Village. Det lilla vita bordet köpte min mamma för längelängesen på loppis.



Här syns den nya garderobs-väggen. Niklas rev väggen mellan de två rummen och byggde in 4 garderober. Spegeln är köpt på Chili i Halmstad. Gardin från Åhlens.

Före-bilder här.


Trappan...


Svart 50-tals fåtölj & lampa har jag fått från farmor. Tavlan är gjord av tyg "Melodi" Stig Lindberg 1947. Trycks idag på samma sätt som för 60 år sedan av Ljungbergs Textiltryck. Tyg kan köpas genom oss.


Sponten blev vit- och trappräcken svarta.
Själva trappan gjorde jag om för nåt år sedan. Då var den i ful-furu. Vitlackad med heltäckningsmatta från Kasthall och ek-lister. Väldigt skön att gå i- man slipper det hala.


Här syns det nya taket på den lilla utbyggnaden vi gjort i trappan. Den vilar bla på det gamla räcket. Vi valde att inte sätta spont hela vägen upp i taket på andra våning, utan har tapet sista biten.


Detaljbild på väg upp. Det är mycket pusslade när man bygger om såhär.. 


Trappbelysning. Lamp-sladd från Bolagret & svartmålad konsoll.


Tavla gjort av tapet från Cole & son. "Fornasetti Collection- Tema e variazioni"
Ramen kommer från ikea.
Väggen där tavlan hänger fanns ju inte innan- då var det öppet in med staket. Bakom väggen är det lilla rum där bebisarna ska sova den första tiden, alltså i vårt sovrum.




Filippa


Pausar framför tv´n. De var visst ett ledsamt program för en tecknad tjej gråter över en kille...



Niklas & Filippa cyklade ända till Apelviken häromdagen!! HELT otroligt!



Hos farmor & farfar. Fin i tröja från mormor & morfar, handtryckt i afrika.





Nästan KLART

Nu är det i stort sett HELT klart på ovanvåningen:-) Lite fog o bättringsmålning bara. Men- byggnation är fäääärdigt!! UNDERBART! Tack älskade Niklas för allt slit du lagt ner!!!

Igår gjorde han klart trappan. Så nu ska de monteras spjälsäng osv inom de närmaste dagarna. Och köpas skåp på Ikea till kontoret, så vi får undan böcker osv. Äntligen bättre förvaring på kontoret, hur var de nu... skomakarens barn? Fast i detta läget skomakaren själv..
Känns som organisation är ett ledord för att man skall få tillvaron att fungera framöver. Sen minns jag med blandad fasa mina föräldrars ordning när jag själv var barn. Min far var manisk... ( F´låt pappa:-) ) de har först släpp lite de senaste åren. Försöker att inte vara galet pedant, men inser att ordning gör livet lättare. I vilket fall- man kan ju skapa de bästa förutsättningarna för att ha ordning, med bra förvaringsmöjligheter är de ju betydligt lättare. Har inte sakerna en plats att vara på går de ju helt åt skogen?
Vi märker ju nu på Filippas rum där varje sak ( nåja. inte helt sant kanske... ) har en plats har hon de betydligt lättare att städa efter lek. Och med Manboy ( Erik Saade ) på stereon städar hon galant! Duktig tjej! Även om hon inte behöver göra de varje gång, vi hjälper henne rätt ofta. Hon är ju trots allt bara 4 år.


Tufft

Alltså, de senaste veckorna har varit sjukt jobbiga. Ont överallt, fullkomligt orkeslös o supertrött- utan att kunna sova. Sån är dagen idag. Var vaken länge inatt, ont i magen & kunde inte sova. Oroar mig för förlossningen, att de ska komma när Niklas inte är hemma ( va sjutton gör jag då?? ). Stressad över att inte allt är klart, även fast jag vet att de löser sig.

Idag har iaf jag fått fram lite baby-kläder från Filippas första tid. De var inte mycket som inte var rosa eller tjejjigt. De låter jag vara sålänge, tills vi vet vad de är för filurer därinne. En sak är säker, är de två grabbar har vi kläder till övers till nån annan som behöver dem.. Då mottages baby-killkläder tacksamt. Bodys i strl 50-56 & 62 har vi rätt mycket. Men man har ju inte en aning om hur mycket kläder som går åt när de är två.. Hittade sängkläderna med, och där hade vi så de räckte o blev över. De finaste vi har har vi fått av Sandra, min svägerska. Hemmasytt i urgulligt rosa tyg. Av någon anledning hade vi två uppsättningar Laban-lakan till vagn. Väldans bra! Tror inte vi kommer bli sådana som tvunget ska ha likadana kläder till de små, men lite är ju roligt att ha lika tycker jag.

Baby-skydd till bilen är ordnat genom en kollega. Spjälsäng av en annan kollega. Ev även ett skötbord med. Nu letar vi febrilt efter Babybjörn Babysitters. Begagnade alltså. Kanske man behöver en amningskudde till med, för att ha en på varje våning. Filtar, leksaker osv har vi i överflöd.. Imorgon ska Niklas åka till Malmö & hämta vinterdäck som han köpt ( HELT knasigt i augusti, eller hur?? Men, att stå där i slutet av oktober utan däck känns inge vidare.. ) Och så ska han stanna på Ikea i Helsingborg o inhandla lite annat. Jag ordnar en bra inköpslista till honom:-)

34 fulla veckor...

Idag har jag gått hela 34 fulla veckor- imorgon går jag in i v35.
Måtte de nu stanna i minst 7 dagar till därinne- så jag slipper föda i Halmstad!

Men vänta lite nu? V35??!! HUR I HEEEEELA VÄRLDEN GICK DETTA TILL??
Kanske är dags för några foton, tycker ni det:-) ??

O BB-väskan är inte packad, inget förlossningsbrev skrivet, sängen är inte monterad, våra bebiskläder & allt ligger på vinden.. Skötbord är inte här, bilbarnstol saknas. Inga babysitters. Rätt olikt mig faktiskt.. Men, jag tror ändå vi har läget under kontroll.

Och så får vi hålla tummarna att bebbe "nr 2" som ligger i säte och har blockerat vägen för Nr 1 med sin fot tar o flyttar på sig lite! Nr1 kommer ju inte ner o fixerar sig annars, trots att h*n ligger med huvudet neråt... Kejsarsnitt är inte önskvärt längre. Tänk att man snart ska gå igenom en förlossning igen. Märkligt. Och denna gången ska två ut.


Minsann...

En rätt bra dag! Har ju orkat en del:-) Målat trappräcket sista gången- och dessutom sponten i trappan! Känner mig mycket nöjd!! Bara jag tar massor av raster heeeeela tiden så! Imorgon ska Niklas nog sätta listerna i trappan- sen är de klart där med. Yeeeeho!

Har dessutom beställt en svart String pocket-hylla. Underbart!

Väldans...

Va de va svårt att blogga nuförtiden.. Dagarna går, men jag hittar inget motivation för att skriva. Orken räcker lixom inte till.

Men, i vilket fall.
"Ny" bil är inköpt. Toyotan såld. Det blev en Volvo V70-08. Konstigt nog tycker jag faktiskt den är riktigt fin.. O go att köra. Nu har den inte så mycket extra-utrustning som vår gamla, så vi får komplettera lite efter hand. Solfilm & Bluetooth är viktiga saker. Bild på den hittar ni här.

Sakta med säkert börjar övervåningen bli klar med. Niklas satte lister i det rum som så småningom ska bli bebisarnas rum igår. Det får agera som gästrum & WalkInCloset sålänge när deras sängar står i vårt sovrum. Så vi har inte gjort något "barn-aktigt" i det rummet än, vita väggar o nytt golv bara. Vi väntar med det tills vi vet vad de är för figurer som skall bo där. Tror iof inte det kommer bli rosa eller blått ändå..

Idag skall nog Niklas lasera sponten i trappen. Efter många om o men, o flera beslut av mig så har jag ändrat mig i sista stund. Sponten blir vit. Märkte när de var ett par regniga dagar att de blir alldeles för mörkt med svart spont. Svarta detaljer blir det istället. Jag håller på o målar räcket, väldans sakta men de blir väl klart nån gång?

Alldeles strax bär de iväg till barnmorskan. Blodtryck, blodprov o mäta mage. Mycket mer görs inte, iom att jag träffar läkaren så ofta. I tisdags var vi på besök med en massa andra blivande föräldrar på förlossningen/ BB. Det var en bra genomgång, även om vi gjort detta innan. Men de var ju i Halmstad, och de är tryggt att ha sett lokalerna före. Sen stämmer ju inte mycket de säger på mig, för jag vet ju att de blir annorlunda med tvillingar.. De flesta kollade lite konstigt på mig för jag kom i rullstol. O tur var väl de, för jag orkar ju knappt gå 50 meter.
har börjat få akupunktur av kära Nina igen nu, och det är jättebra. Inte för att jag blir mig själv igen, men lite smärta i ryggen dövas iaf. Vi kör rejält nu innan de kommer- sen ska vi akupunktur-boosta efteråt med. Jag vill tillbaka till mitt vanliga jag! Även om den sorten inte heller alltid mår hundra..

Niklas spelar golf idag på förmiddagen, och Filippa ska till sin blivande make när jag ska iväg. Noel & hon har bestämt sig för att gifta sig nämligen. Hon är snabbare än mor sin..

Kram på er!

GRATTIS MOR & FAR!!

Idag fyller mamma 60 år! Och är ändå inte en dag äldre! Vacker som en dag- och det vet jag pappa tycker med!
Grattis älskade mamma!

Och pappa fyller ju faktiskt idag med:-) Inte alla som fyller samma dag. De firar sina dagar i Båstad, och de var minsann en fnittrig far som ringde igårkväll för att berätta att de hade det sååååå bra. Mina föräldrar är verkligen värda att må bra!

Ska lägga ut fina foton från kalaset i torsdags under dagen.

Och igen- GRATTIS på er!
Älskar er!


RSS 2.0