Nya vagnen



I helgen har vi då fått testa vagnen ordentligt. Vi är MER än nöjda! Smidig, lätt att köra ( vilket är A&O när man har twins), killarna sitter och sover bra i den- och tar "minimal" plats. Kanon!
En Baby Jogger City Mini Double.
Rekommenderas varmt!

Nu har vi kvar vår "riktiga" vagn med- den har lite andra funktioner som inte denna har, men ev säljer vi den sen ändå.. Att ha två dyra dubbelvagnar känns overkill.. Den andra är en Emmaljunga och har full utrustning från nyfödd-stadie, vilket vi faktiskt har växt ur...

Mycket nu. Igen. En kort stund efter filip...

Mycket nu. Igen. En kort stund efter filippa äntligen kommit i säng, vaknade Zander. Gallskrik. Inget hjälpte, näsan bubbla över o han hade ont. Ny blöja, alvedon, nässpray.. Till slut gick niklas ner med honom till vagnen, får hoppas de blir ok för dem inatt. När jag legat vaken 30min- med ledvärk från helvetet, vakna F o behövde hjälp. Nu ligger hon jämte. Hoppas Eliaz sover nu.. O att jag kan somna snart:-(


Snor-Major

Sjuka barn är inge vidare. Eliaz är snuvig o hostig, och Zander på samma väg. Filippa är dödstrött, så hon fick stanna hemma från dagis idag, så att hon inte blir sjuk hon med. Puha. Och vi som ska iväg hela helgen...


Måste vara allvarlig.

Hade svårt att somna igår. Miljoner lessna tankar i huvudet, tårarna ville inte sluta rinna. Anledningen är den familj som blivit så fruktansvärt fel behandlad i Halmstad. De har en familj liknande våran, kanske därför jag blev så berörd. Sen väcker hela skiten så många frågor om vårt samhälle. Nu är inte hela hennes historia på pränt än, så det är svårt att veta vad som kommer att hända, men det framgår vad jag kan förstå att de får tillbaka sina barn. Bra så långt eller hur?

Men. VEM tar ansvaret för de skador socialarbetaren har gett familjen och närstående? Sen NÄR är det en dömande instans, och sen när dömer vi i Sverige utan rättslig verkan? Och framförallt, HUR kan vi tillåta att det händer. Pedofiler, våldtäktmän, mördare osv går fria- för att vi inte kan kränka dem!? Men att splittra en hel familj- det är OK? Sen är det såhär, om läkarvården misstänker misshandel så måste de ingripa. Såklart. Men kan ska väl ändå inte göra det såhär- de blev DÖMDA utan att få rätten att försvara sig. De kunde väl ha fått övervakning innan dom kom, eller vad som helst. Att ta ifrån föräldrar sina små tvillingar är så hjärtlöst att jag tror att X (socialarbetaren) faktiskt är Djävulen själv.
Sen tänker jag såhär. Om det i ett fall skulle vara EN av föräldrarna som skadar sitt barn, betyder det automatiskt att den andra föräldern blir av med vårdnaden med? Men, barnens bästa då? Och föräldrarnas bästa. Och syskonen?

Vi kan ju fortsätta på ämnet, att döma oskyldiga. Eller rättare sagt, INTE döma skyldiga.
Svenska Kyrkan? Ärligt talat, vad i hela helvete är problemet? Och varför står ni utanför rättssystemet? Vi behöver fler manliga förebilder i samhället, bland barn. Ni är verkligen inga förebilder! Och hur kan hela Svenska folket knappt reagera över det?!

Kungen. Han beter sig förmodligen som kungar gjort i alla tider. Det som är märkligt att att jag faktiskt blir besviken- för han var på nåt sätt ändå en förebild för barnen. Vilket barn leker inte prinsessa & prins, kung & drottning.
Jag tycker synd om Drottningen ( om hon nu inte vetat om allt vill säga... ) och deras barn.
Ta bladet ur munnen istället för att byta blad nu.

Pinsamt är det. Vårt samhälle. Dessa människor som tror sig BESTÄMMA över alla andra.

O min goa tjej. Trött sådan

dsc00185 (MMS)

O min goa tjej. Trött sådan


Mina goa killar

dsc00184 (MMS)

Mina goa killar


Jag är upprörd.

Ledsen. Förtvivlad. Förvånad. Arg.

http://treunderverk.blogg.se/index.html

Läs ifrån början, om du orkar. Det är en omänsklig historia Malin har börjat berätta.

Dags att komma ihåg grinden..

dsc00182 (MMS)

Dags att komma ihåg grinden..


Fick mina morsdags presenter idag.. Vaxtyg...

dsc00180 (MMS)

Fick mina morsdags presenter idag.. Vaxtyg av 10Gruppen, servetter av samma o en hamburgerpress:-) Tyg ska va på köksbordet. Kanon. Vilka snälla barn!


Jaha. En vagn rikare. Mycket fattigare. Dy...

Jaha. En vagn rikare. Mycket fattigare. Dyrt med tvillingar.. Men va gör de när de är så underbara;-)


Lördag- i Halmstad

En dag i gamla hemstaden, igen. Sjukt bra!

Gif skulle spela match, o Niklas ville kolla. Kanon, killarna gick på match och jag tog Filippa och träffade Hanna & Carro. Pippiparken, pizzaätning o glass blev det. Supermysigt!

När vi kom hem var det full fart. Eller nja, iaf för vissa. Niklas somnade i soffan i nära en tim- då tog jag disk, barn, kvällsmat o annat plock. Det är inte menat som gnäll, för de är inte konstigt att han är trött när han går upp tidigare än mig o tar barnen på morgonen. Sen nattade vi barn, och trodde allt var frid o fröjd. Jag var kvar lite däruppe, så jag skulle se att de somnade. Då hör jag från killarnas rum en del ljud, som omöjligt kan komma från deras sängar... Och mycket riktigt, Zander hade kravlat sig över kantan, stod på klä o plockade med saker som ligger på deras sängbord. Rena turen att han inte trillade över! Det här att de lärt sig klättra upp kom på någon dag, så vi har verkligen inte hängt med. Det var bara att ta upp barnen o skruva isär sängarna för att sänka ner dem. Kul en lördagkväll? Jaja, 20.45 hade de tillslut somnat. Säkra på sina rum.

En fråga jag ställer mig. Det har redan uppstått mer farliga situationer med killarna än det någonsin gjort med Filippa. Är det för att de är killar, och märks det REDAN? Puh, vart ska det ta vägen??

Och en Daimstrut på det:-)

dsc00179 (MMS)

Och en Daimstrut på det:-)


Pizza i Halmstad

dsc00178 (MMS)

Pizza i Halmstad


Tur jag hjälper mamma så bra:-)

dsc00177 (MMS)

Tur jag hjälper mamma så bra:-)


Vad säger Modemoster nu då:-)



Att man får lov att va så snygg?!

( Present från farmor. )

Buzzador, NaturNes

Så har jag kommit med i en bra kampanj igen! Kul kul!
Ska buzza barnmat- och vem kan passa bättre till uppdraget än jag? NaturNes ska bjudas barnen, så återstår det att se om de äter det eller inte. Så ni i vår tvillinggrupp kan nog räkna med att få något smakprov. Tyvärr får jag inte så det räcker till alla... Iaf, ett paket med maten är påväg till mig



"Barnmaten innehåller rotfrukter som morot och potatis kombinerat med protein och fibrer från gröna bönor och gröna ärter. Fisken ger protein av hög kvalitet och bidrar med många viktiga näringsämnen, bland annat jod och selen. Rätten innehåller inget tillsatt socker, färgämnen, konserveringsmedel eller salt."


Vi utforskar världen. Spännande under bord...

dsc00169 (MMS)

Vi utforskar världen. Spännande under bordet! O såklart tillsammans, vi gör redan allt ihop.


Inredningsstylist

Jag är så sugen! Och nu har jag hittat den kurs jag nog vill gå.. de har en kurs per termin, de är helger och studier hemma. Om man skulle söka till våren, undra om jag får till det tidsmässigt. Tveksamt, men jag får väl vänta nåt år till isåfall. Och så var det pengarna med...
Men det hade verkligen vart så skönt att ha något bevis på det jag kan. & lära mig allt jag inte kan! Tror det hade varit riktigt bra i jobbet med!


Skit-tarm

Sen några dagar har jag lite problem med tarmen. Igen. Tack så mycket.. Nu tror jag inte de är min UC som spökar, utan IBS-en. De känns som tarmen är 4 ggr så stor, buken är svullen och jag mår illa. Lederna värker och kroppen är allmänt svullen.. Jag skulle ju få ny medicin för min IBS- men producenten har slut på den sen ett tag, men bra eller?? Jaja, en vecka med ont mer eller mindre kanske kvittar när jag haft problem i hela mitt liv. Tror jag har en släng av magkatarr med.. Men annars är de bra:-)

Jaha, Zander. Hur tänkte du nu?

dsc00168 (MMS)

Jaha, Zander. Hur tänkte du nu?


En Lisa för själen

Min Lisa har varit här i helgen, ihop med sin lille snart 4-månaders Ruben. Vi pratade, skrattade, grät säkert en smula med och var uppe alldeles för länge. God mat, lite vin och 3 roliga smågrabbar. Hade alltså en helt underbar lördagkväll!!



Dessutom gjorde vi planer inför sommaren, Liseberg och samkväm vid Hanatorps Camping. Haha, världen är liten egentligen? Hanatorp ligger vid Öresjön i Örby, där jag är uppvuxen. Och Örby ligger i Marks kommun- där Lisas man Robert nu är IT & kommunikationschef. Så de ska tillbringa två veckor i sommar där vid stranden, och vad passar inte bättre då än att jag tar min dotter och flyttar till mina föräldrar nån dag:-) Och sen, som grädde på moset, pricken över i, blåbäret i Xantén- jag och Robert ska till The Big Four i sommar... Lisa lät mig mer än gärna ta hennes plats, där har jag mer gemensamt med hennes man än vad hon har... hehe.

Så summa summarum. Min Lisa är min Lisa för själen.

THE BIG 4 - METALLICA/SLAYER/MEGADETH/ANTHRAX

I vänners tecken

Så kör vi ännu en lördag i vänners tecken. Härligt. Sen att man inte tillbringar lördagen med sin familj är ju nackdelen såklart.. Förra helgen var jag i Halmstad, denna lördag har Niklas inkilning av de nya unga Giffarna to be- vilket innebär en sen kväll såklart. Nu fick jag till de så fantastiskt att Lisa kunde tänka sig att komma ner idag. Tjolahopp!! Så hon o lille Ruben är påväg hit, de ska tom sova här. Filippa åkte till farmor, och killarna är hemma. Alltså borde alla vara rätt nöjda:-)

Förutom jag som vaknade kl 0630 med fruktansvärda magkramper, och inte faaaaan har de släppt på hela dagen. Man blir helt slut, sitter i soffan nu med vetekudde på magen:-(


Vi kan väl fortsätta...

... på irritationsinlägg? Tvättäkta gnällkärring. Varsågoda.

Jag gillar olika. Alltså, alla KAN inte tycka lika, och det respekterar jag. Men något jag retar mig på enormt är de som tycker en sak utan att överhuvudtaget veta VARFÖR! I många kommuner runt Västra Götaland är det val i helgen, omval till landstingsfullmäktige. Så. Vad gör man då?

JO. Man LÄSER på om vad de olika partierna tycker. Alla sidorna! Sen har man rättighet att rösta. Man röstar INTE på X och säger, "men jag vet inte vad de står för nu i detta valet".. Bara för att man tror att man håller med det partiet, för att ens kusiner, mostrar, syssling, granne eller kompis röstar på samma sak kan man inte rösta utan att veta vad man ger rättighet till. Kom inte och gnäll sen! Det är så enkelt att se allt som är dåligt, men hur vet man att de är bättre på andra sidan om man inte tar reda på det? Det kan vara bättre att byta styre, eller inte. Det tänker jag inte påverka er om- för det är er egna skyldighet att ta reda på! En grundläggande sak kan ju vara bra att veta, bara för att vi har en blå regering är det inte säkert att de blåa sitter och bestämmer i landstinget.
Så. Rösta som ni vill, men ta reda på vad det innebär.

Filippa-citat

Det här var längesen jag kom ihåg att skriva! Hon säger roliga saker mest varenda dag...

Tvillingmatning pågick:
"Mamma, matar du med TVÅ skedar?? WOW- de gör inte pappa... (funderar lite.. ) Nä, de är klart, han har väl mobilen i den andra handen..."

Faktiskt lite sorgligt ändå. Hon får höra rätt mycket vänta, vänta, vänta... ibland för att vi är upptagna med datorer och telefoner. Men nu var det inte mig det handlade om:-)

Målning

Just nu målas våra bostadsrätter. I samma snygga kulör som innan... ? Jaja, det har jag försökt lägga bakom mig, för nu är de som de är. Men idag blev jag fan irriterad igen, satan va inkompetenta beslutstagarna är. Målningsledaren kom o knackade på för att meddela att de målar hos oss måndag. Så bra, sa jag och frågade hur vi skulle göra med de elsladdar som går på väggen för ytterbelysningen. Ska jag skruva ner, eller ska ni måla över.
-Alltså, vi kan måla över, de är inga problem, men de kommer nog lysa igenom lite vitt.. För ( med spydig stämma ) vi ska ju bara stryka en gång... "
-
Detta är det roligaste jobb ni haft, eller? Frågade jag med ironi i rösten.
- Det är fan inte klokt så korkat, jag har målat sen -72, och har aldrig varit med som att man ska måla EN gång på ett helt område.. Säger han och frågar sin kollega som håller med o de hade nog gärna utvecklat det och svurit en hel del med.. Ordföranden kom o ställde sig vid grannen, så vi utvecklade det inte. Mer än att jag sa att, ja, de är ju bra att det inte är vi boende som är idioter o gnäller då, för vi har ju rätt!?  Yepp, svarade han.
Sen är det säkert inte lätt att vara målare här nu heller, de flesta är uppretade över hur det sköts på området och de möts inte av glada miner direkt.. kul? När det ändå målas så borde det ju vara en positiv sak för oss? Icke, sa Nicke.
Detta kommer hålla i två år, sen får huset bättras igen. Är det ett bra sätt att få ekonomi i en förening? Nä, aldrig har jag längtat så efter ett eget hus.

JUBELIDIOTER.

Finns inga finare

dsc00164 (MMS)

Finns inga finare


Zander hjälper mamma med diskmaskinen. Duk...

dsc00155 (MMS)

Zander hjälper mamma med diskmaskinen. Duktig kille..


Buzzador- GULDBREV

Som jag skrivit om innan är jag en sk. "Buzzador", alltså en försöksperson för olika produkter som jag sedan ska föreslå för de i min omgivning och utvärdera. Detta ger mig chansen till bra erbjudanden, prover, varor och det samma för er. Alltså- en reklamplats. Nu har jag fått vara med i kampanjen för Guldbrev. Ni har säkert hört talas om det- det är ett väldans prat om guldförsäljning åt höger o vänster. Jag har varit mycket skeptisk, hur löser man det, blir man lurad och framförallt- inte kan man få något för sitt gamla trasiga guld. Så fel man kan ha?!

Så sjukt enkelt- man anmäler sig på hemsidan, hem kommer ett kuvert, man fyller i en blankett, lämnar in på posten- får ett kvitto och det är försäkrat. Posten väger det, så man vet hur mycket man skickat in. Dagen efter (!) fick jag ett sms med värderingen och iom att jag anmält kontonr på "Min sida" på Guldbrev kom pengarna in dagen efter smsét. Och det var mer än jag hade förväntat mig! Jag sålde gammalt guld för att delfinansiera en pergola på vår baksida- det kändes väldigt bra att ha något konkret att lägga pengarna på.

Jag har ett erbjudande till er! Kanske det kan ge er en semesterresa?
10kr extra per gram guld! Använd DENNA länken- inget annan, den har jag som Buzzador fått! Då får ni de extra kronorna, ni med!

Guldbrev- Buzzador

Guldbrev - Sälja guld

Enkelt förklarat- jag är förvånat nöjd!


Martina- 97 år och glömsk

JEEEESES!

Igår gjorde jag ett inlägg där jag verkligen inte kom ihåg vad vi gjorde i måndagsfm. Kan skylla på värmen, småbarnstiden, sömnbristen eller åldern.
Vi hade ju en kanonförmiddag! Som riktiga bönner:-)



Vi var med tvillinggruppen i Valinge på... håll i er.... koutsläpp!! Det var kanonmysigt, vi spanade in alla kossor- vissa med ljuver stora som mina när de begav sig, fikade i gräset och fick se hur Evelina o hennes familj bor- supermysigt i ett nytt hus jämte kyrkan. Killarna tyckte kossorna var jättespännande! Det var massor med barnfamiljer med där, och det är verkligen något jag kan rekommendera till Er med barn!

Bild; någon annan som fotat på ett koutsläpp...

Tisdag

Hemsk, minns faktiskt inte vad jag gjorde igår.. ? Kanske kommer på det.
Var på akupunktur, och Niklas tränade. Mer då?

Jaja, idag har vi varit ute i trädgården, jag o barnen. Filippa var med sin farmor hos gammelmorfar på förmiddagen- Erik avgudar henne, underbart! Sen planterade jag o Filippa lite i krukor och hon fick en egen stor att göra vad hon ville i. Massor med penseér o annat hittade hon. Den står nu vid hennes sandlåda o ser "bra" ut:-) En mycket lycklig tjej, mamma har tydligen aaaaaldrig varit så bra o snäll (?? Den kommentaren hör jag rätt ofta, de måste väl vara bra eller?? )
Jag har fixat om i ett land med, o jag NJUTER av att vara ute o få fixa- hade gärna gjort det mycket mycket mer!

Niklas spelar match ikväll, så jag har barnen med allt vad de innebär. Nu ska jag natta Filippa, lite lite sent kanske:-) Men de blir så när man ska duscha henne och så. Duscha ska jag med göra, det är svårt att hinna med när man är själv, för de slår ju aldrig fel att killarna vaknar när jag står med lödder i håret?! Så det undviker jag- på kostnad av att jag faktiskt luktar lite illa... haha. Nä, duschade i morse, men håret kryper snart iväg. Blä.


Halmsta´-brudar

Kunde kanske rapportera om helgen, eller?

Lördagem begav jag mig till Hstd- min gamla bostadsort. Äntligen skulle jag träffa Carina, min fd frisör, henne hade jag inte träffat på sisådär 4 år. Illa. Illa. Men inte märktes dem, vi hittade varandra fort, och vi kan väl säga att vi hade en del att prata om.. De blev mycket kärleksprat då hon träffat en ny, och jag pratade såklart om min kärlek och alla ungar jag producerat. Haha. Vi drack vin och gick sen till Bull´s för att möta upp Kicki, där drack vi mer vin:-) Fnittriga begav vi oss sen till Gastons, mer vin och dans. När vi gick hem skrattade jag o Carina så vi inte kom upp för hennes trappa, tårarna sprutade så jag hade mascara i pannan. Skitsnyggt. Men vi är alltid skitsnygga.

Söndagmorgon, mådde helt ok faktiskt och tog en taxi till Hanna ( sjukt långt att gå en dagen efter... ), för att kika in hennes "nya" lya- fasen va snyggt hon fått det! Fröken Edarp fixade LCHF-middag till mig, gottigottgott. Signe (hunden alltså) fick mina rester, och Hanna behövde nog knappt diska tallriken efteråt. Efter en kik på tågtabellen fick jag en smula brått- och HÖR O HÄPNA- jag sprang till tåget. Med 30 sek marginal satte jag mig, bra yr i skallen. Alltså, man ska inte springa, de är ju livsfarligt...

I vilket fall, hem kom jag och den helgen ska jag njuta av. Länge!
Dessutom bestämde vi att jag o Filippa ska åka tåg ner till Hanna en lördag. Det ser jag framemot!

Dansk sjöstens-plattor

Pappa är på jakt efter begagnade plattor. Någon som har en hög liggandes han kan få köpa??



Daddy. Interior Designer

Mamma & pappa fick våra solstolar, för de var förenade med livsfara för barnen. Eller så använde jag det lite som ursäkt för att köpa Vågö från Ikea...
Iaf, jag visade pappa vilka stolar som skulle köpas, och han fastande just för det där att det kulle vara plaststolar. Rapp som han är letade han upp stolar på begagnatmarknaden ( här )
Ibland undrar jag om han känner mig alls... visst hade de vart snygga ersättare på framsidan? Billiga var de med.

Pappa?? Inte riktigt min stil... :-) Rolig är han iaf. Farsgubben.

Plaststolar, 4 st (utemöbler)

Skitdag

Är väl kanske inte så bra att redan ha den inställningen, kl 0800 på morgonen. Men att vakna med ledvärk från helvetet och svullna leder ( känns som jag gått upp 8 kilo inatt) gör inte början på dagen rolig, inte alls. Sen att konstatera att jag inte hinner med något hemma - att här ser ut som helvete puttar inte direkt upp humöret heller. Jag önskar att jag hade förmågan att inte bry mig, att kunna stänga av lixom. Hade velat lära mig att leva med smärtan, för jag kämpar emot. Någonstans tycker jag att om jag lär mig leva med den så accepterar jag, vilket innebär att jag aldrig kommer bli bra. För andra kanske det betyder att det blir bättre- och dem är jag avis på. Vad betyder det egentligen? Ska man acceptera? Och vad händer då? Om det är bra att göra det- HUR gör jag för att komma dit då??

Använder min slitna svordom. BÄVER!

Tisdag

Idag kom mamma & pappa ner. Igen. Ett evigt farande för dem, nu har de väl snittat 1.4ggr/vecka. Samma logiska uträkning som är på genomsnittsfamiljen i Sverige- 2.3 barn eller hur de är. Haha. I vilket fall, är SÅ tacksam för all hjälp vi får nu. Vi kan inte få för mycket av den varan, och det är lite lättare för oss nu när hjälpen kommer. När Niklas jobbar är det tufft att orka själv. Imorgon är det onsdag och då får jag hjälp ena vändan med Filippas dagisskjuts, svärmor kommer. Puh! Att få iväg henne till 0900 är änna stressigt.

Anledningen till barnvakteriet idag var läkarbesök. Tyvärr är det ofta till sånt trist vi behöver barnvakt. Förutom i helgen när vi var på 30-årsgalej i Uddevalla. Då passade mamma & pappa killarna och Filippa var hos kusinen Elliot. Vi firade Kristopher, den gamle mannen.
Just de, läkarbesök var det. Till min magläkare Otto. Proverna avr för en gångs skull riktigt bra, och det var väl som jag känt det sista veckorna. Min Ulcerös är lugn, men det hindrar ju inte min IBS att djävlas lite ibland. Så den ska vi testa en medicin på nu med. Sen ska jag ta prover för att utesluta att jag inte är i förstadiet på Reumatoid artrit, alltså ledgångsreumatism. Mina besvär visar på det, men UC ger samma problem. Jaja, gammel kärring drabbas av de mesta- sk Gnällkärring...

Ikväll spelar Niklas DM-match i A-laget. Kul att han får spela lite med A-laget, det är mest B-lagsspel nu när han inte har möjlighet att träna fullt. Igår var de match med B-laget, och om någon av mina läsare är mer intresserad av fotboll- och i synnerhet GIF, IFK eller Liverpool kan inte förvänta sig mer av mig här, men däremot finns de en massa fotbollsordbajseri HÄR. Nog med idrott.

IMORGON BLIR DET IKEA!! Nina & Jag ska åka dit, jag ska köpa VÅGÖ!

Syskonkärlek

dsc00152 (MMS)

Syskonkärlek


RSS 2.0