Hur snyggt?

Elegant outdoor dining area | Chelsea Flower Show | Image | Housetohome

Sjukt snyggt!!!

Bild, LIving etc

Inspiration; trädgård

Modern garden with relaxed seating | Garden design | Garden room | Image | Housetohome

Jösses. Så fint

Bild från LIving Etc

Trädgårdsplaner

Våren har kommit på riktigt, och som ett brev på posten kommer alla planer kring trädgården. För varje år som går blir våran baksida mer o mer som jag vill ha den. Mer o mer lik en bakgård. Prunkande, lättskött, tillstängd. Privat. Vår framsida är helt öppen, och lite karg och det är så skönt att kunna dra sig tillbaka.
Förra året åkte flertalet av de stora övervuxna syrenerna ner, ett uterum byggdes och slänten fylldes av halländsk sten. Nu fortsätter arbetet. För när syrenerna kapades och dessutom en storm fällde en stor hägg hos grannen så blev det full insyn. Inte riktigt vad vi vill ha alltså. Vi spånar nu på ett lägre plank/ staket och jag tror det kommer bli superfint. Det gröna får fin färg mot ett vitt plank och det blir ljust trots att det är en sådan liten yta. En del spaljeer ska vara kvar och de ska vi lasera grå.
Vi har påbörjat ett nytt land längs med förrådet och samma stenar som är i slänten skall fylla ut tomrummet. Ljust och lättskött alltså.
Och snyggt.
In till komposten ska vi sätta upp en plank och en dörr. Är måttligt road efter alla år att inte trivas i bortre hörnet pga av att man ser all kompost. Dags att gömma. Då kan vi sätta solstolar i hörnet och på så sätt möblera upp trädgården. Vips så känns den större.
En annan del i planen är belysning. Detta ständiga ämne hemma hos oss, det som alltid är svårast. Jag vet ju hur jag vill ha det, men hittar inte lamporna. Eller jo, det gör jag ju- dyra designhistorier. yepp. Not alltså.

Längtar efter att få fota lite trädgård. Tyvärr är listan på saker att göra betydligt längre än tiden. Men drömma. Det hinner jag.

Vi har duktiga hjälpredor med, idag har de sått gräs. Spännande att få slänga frön.



Ska sätta mig i soffan och bläddra in min härliga bok "Under bar himmel". Hittar säkert än fler inspirationssaker...

Sjuk. Jätte jättekul

Valborg. Skulle jobba idag, för att kunna njuta av ledighet imorgon. Perfekt att bli sjuk. Not really..

Allt vi behöver göra inomhus o utomhus hopar sig. Niklas får lite gjort idag på em, vilket är guld. Önskar jag med hade orkat. Planera orkar jag nästan inte ens? Iof; Äntligen är de bestämt vart belysningen ska vara på baksidan, ursågat o klart: bara att invänta elektrikern.

Vad gör man för att fördriva tiden. Gör nåt kvinnligt. Handlar skor på nätet. Får se om de passar mina vanskapta fötter..

Esprit canvasskor och platå från Blink.


SMS-inlägg

img_2702 (MMS)


Långhelg

Iaf för vissa. Jag jobbar måndag, men tisdag ledig igen. Har så mycket att göra på jobbet så ledighet var de inte tal om. Jag älskar mitt jobb, så det mesta orkar jag ändå- även fast det varit ovanligt mycket jag kämpat för. Igår inventerade vi och det är ju inte jätteroligt. Däremot är det sketet att vara på lagret. Tur jag inte är fin i kanten.,,

Idag vaknade Eliaz i vanlig ordning kl 05. Filippa gick in i garderobsdörren inatt- ett fasligt uppvaknande. Att jag kan va så snabb upp? Eliaz vrålade, Zander blev väckt- han vrålade. Niklas blev arg, såklart, jag fick gå upp o trösta lite. Tur fick jag lägga mig igen, men sov inte mycket efter det. Vaknade med halsont. Trevligt.

Idag ska vi på 95- årskalas. Det kommer jag förmodligen inte uppleva speciellt många gånger i livet. Niklas morfar Erik fyller- och han har själv bestämt att han ska firas. Ordentligt med. Riktigt svårt att köpa något bara. Vi skulle ha hunnit fota barnen, men de gick i stöpet.

Niklas o pojkar slänger skräp. Flickorna har ätit frukost i soffan. Helt utslagna. Dags att sätta fart jag med. Vila får man göra en annan tid i livet.


Stolt

Jag är stolt. Stolt över min Niklas. Fler borde ha hans varma hjärta. Idag såg jag så mycket kärlek runt honom. Hans fina närvaro.

Jag är stolt över mina barn. Stolt över Filippa som är så klok, godhjärtad, empatisk- och som är en underbar storasyster.
Jag är stolt över Zander. Min spjuver, min duktiga lille kille. Hur han tittar under lugg o ser allvarlig ut- för att sen skratta helt galet. Hur han tröstar sina syskon om de är ledsna.
Jag är stolt över Eliaz. En gammal själ i en liten liten människa. Han vill kunna allt själv, och han fixar redan så mycket. En liten pojke med så mycket kärlek. Trots feber visar han sin humor.

Och det händer ibland att jag är stolt över mig själv.


God morgon lördag

Niklas har kommit på det ultimata sättet att väcka mig. Ta napparna från två små barn. Speciellt när de är trötta o inte fullt friska.
Huvudsaken är ju alltid uppfostran, eller hur?

Underbart att bli väckt av hysteriskt gallskrik. I LOVE!

Å andra sidan, jag var inte uppe tidigt med barnen... Men jag ska inte iväg på fotboll hela em heller.

God morgon härliga lördag:-)


Jobba jobba jooobbaaa

24/7. Ungefär.
Måste ha världens bästa sambo som ställer upp nu när jobbet tar all ledig tid- förutom tiden jag ger till barnen. Han har inte sett mig i soffan många kvällar senaste veckorna- och gnäller gör han inte heller. Undra varför ( skönt tro?? )

Det går bra på jobbet, mitt slit ger resultat. Underbart! Det gör att jag orkar...


Gräva gräva gräva

Hann åka till blomsteraffären o köpa jord, handla mat o sen ut hela familjen på baksidan för att riktigt skita ner oss. Nya landet har fått sin form och ny jord- sen kommer växterna vad de lider. Stora starka killar lyfte stenplattor, grävde i jorden och blev riktigt manliga. Haha, Eliaz var helt svart i ansiktet. Men vad spelar de för roll- familjen ihop, och mamma fick ett nytt land precis som hon ville. Ett bra avslut på helgen!
Just de, den störste mannen visade sina fina starka muskler med. Bra att ha'n:-)


Svenska fotbollsförbundet

MY ASS!!!
Svenska HERR-fotbollsförbundet!!!
Mannen är Norm i vårt samhälle. Punkt.
Sverige är världens mest jämnställda land. Yippi, fan va bra.
NOT!


Som vanligt

Rätt typiskt.
Skulle måla lister. Färgen i burken hade torkat. Skulle fixa land- ingen jord, o Niklas har lagt 4h på att städa bilen ( tips älskling, precis så noggrant som du torkade bilens lister inuti kan du torka lister, bänkar, dörrar, foder mm inne med. ) Kan alltså inte åka o köpa jord för bilen är upptagen.
Får väl ställa mig där jag hör hemma. Vid spisen.
Fast nu va bilen tydligen klar. Så jag kan åka till mataffären, tjohoooo!!


Oj då. Niklas tyckte jag uttryckte mig lit...

Oj då. Niklas tyckte jag uttryckte mig lite dåligt i förra inlägget. Nu när jag ska bli ensam- inte ensam i kärleken såklart. Om någon undrade:-) Jag blir ensam på kontoret ett tag.


Bästa sambon kom med present idag:-) "du m...

img_4133 (MMS)

Bästa sambon kom med present idag:-) "du måste ha ngt snyggt att anteckna i nu när du blir ensam" Så snygg!!! Bok från Bookbinders design- iklädd Prismatyget från Ljungbergs Design. I LÖÖÖVE!!


RSS 2.0