Tapetsera möbler

På tal om att jag ska tapetsera möbler.
Detta är ju ingen ny ide. Favoriten Josef Frank gjorde detta redan på 30-talet, och idag är hans Flora skåp hett eftertraktad! Pris- tja på Bukowskis 2009- 95 000kr. Skåpet är tapetserat med planscher ur Palmstruchts flora. Vackrare skåp har jag aldrig skådat!



Idag jobbar några andra designers på samma sätt;


Brittiske formgivare Bryonie Porter ( tapet Cole & son "Tema e variazioni" )


Bryonie Porter ( Tapet Cole & son "Woods"- fö tapeten i vårt kök.. )


Ett lite mer retro-skåp av svenske Andreas Bruzelius Berger.



Efter att ha tittat på dessa skåp tror jag att jag ska måla byråerna i någon färg som jag hämtar upp ur tapeterna.. Tror jag ska ha olika barn-tapeter på samtliga lådor. Vad tror ni?

Killarnas rum/ Pyssel

Snart börjar vi med rummet:-)

Jag har iaf gjort bladen till det träd jag ska måla på deras vägg. Ett steriliserat träd, med blad av tapeter. Spännande att se om de blir som jag tänkt mig.
De skall få en orange fondvägg med, och jag funderar på att köpa sparringsystem till dem- och lacka dem i samma orange färg. Vi har 3 st mini malm-byrås med, som jag ska tapetsera fronterna på. Frågan kvarstår- de är i ek idag, ska jag måla dem eller inte. Och i vilket färg, vit? Nackdel med målade möbler blir ju att de inte tål så mycket- och de kommer agera som lekbänk till killarna. Man kanske ska tapetsera öven sidorna- och ha en krönskiva på, målad i orange. Byråarna ska ju stå mot fondväggen. Tål att funderas på.
Man ska hinna med pysslet med..


Tisdag

Kalla kalla tisdag..

Idag händer nog inte mycket, tyvärr. Alltså de svider i mina ögon så jag blir GALEN! Nya brillor kanske behövs, eller så är de helt enkelt förkylningen. Luften blir ju torr inne med på vintern, men de åtgärdas snart, vi ska införskaffa en luftfuktare. Största anledningen är att den kanske ska hjälpa Niklas under julhelgen när vi ska vara i Örby hos mina föräldrar. De har en himla massa katter- och är det nåt Niklas inte tål, så är de just katter. Detta deklarerade han tydligt första gången han besökte dem..
Mamma frågar- "vad tycker du om katter då?" Tilläggas kan göra att mammas "allt" under den perioden innan barnbarnen var just katterna..
Niklas svar
"-Det är det mest meningslösa djur som finns"...
Bravo Niklas!?

Vad händer annars då?
Jo, barnolyckor tex. Som tydligen var farmors fel.. Filippa satte in hennes plattång i uttaget hemma hos dem, och sen la hon haden på. Resultat? En bränd tumme. Detta var farmors fel enl farfar. Hm.. Man kan väl säga som såhär.. farfar & Filippa är som ler & långhalm:-) Han skyddar henne i vått o torrt. Filippa hade ont, men jag kan tycka att lära sig den hårda vägen kanske ibland är bra. Hon gör förhoppningsvis inte om det.

Killarna är förkylda. Näsorna låter massor- och de går ju inte att säga till dem att snyta sig direkt. Försöker hjälpa ut snoret med tops ( försiktigt!) vilket funkar bra. Lite näsdroppar får de om de krisar, men upplever att de blir ännu snorigare av det. 

Samuel sover hos oss- och de verkar han ha gjort bra inatt. Vi har inget hört.. Niklas undrade om jag läste godnattsaga för honom med, men han klarade sig själv sa han.  

Sen försöker jag klura ut något att önska mig i julklapp. Lättare sagt än gjort. Undra vad de beror på- har jag allt jag vill ha eller? MYCKET konstigt!

Besök, klippning & ajaj i magen

Denna vecka har vi natta-besök tre nätter i rad. Lillebror Samuel ska jobba i Falkenberg och sover då här. Det är lite långt att åka hem till Hyssna, speciellt i detta väglaget. Jättetrevligt att få en massa timmars prat med honom! Ska försöka vara en god värdinna, fast ikväll blev de bara enkel kvällsmat. Lagar något gott tills imorgon.
Samuel jobbar på NCC- och är ute hela dagen. FY Bäver- i denna kyla??? BRRRRRR! Inte avis!

Imorgon tisdag är jag ensam med alla barnen. Undra vad vi ska hitta på. Får väl försöka gå ut- palta på oss massor med kläder bara. Att gå inne hela dagen känns inte så kul. Jag har så sjukt ont i magen. Värre än vanligt. Den putar som att jag är i 5:e månaden. De är väl förkylningen som har satt sig förmodligen. Som att jag behöver leta anledning till varför jag har ont? Nä, kanske inte.

Idag har jag varit hos frisören. Alltid lika trevligt, för jag har en toppen frissa! Theres är dessutom grym med saxen- jag blir så impad. Hon fixar till håret så snyggt med, lockar blev det idag. Vardagsglamm för en småbarnsmorsa:-) På tal om det! På lördag är det dagen D- D som i SPADAG! Jag o Emma ska gotta oss rejält!! Längtar!

Killarna är förkylda med. Snurvel o snor. Men de sover bra ändå. Inatt sov de från elva till kl 0600- helt godkänt kan man tycka va? Sen sov de till nio..

1:a advent

Lite adventspynt har kommit upp här hemma. För mig är det ljus och blommor i första hand.




Plockade in en vacker gren från trädgården, och i den sitter silvriga och svarta små fåglar samt några gammaldags kulor.




En liten julgrupp, snart slår hyacinterna ut och sprider underbar doft. Glas-skålarna som även agerar som kruka kommer från Nachtmann och nötknäpparen från Drosselmeyer. Den är fantastiskt bra! Ljusstake från Orrefors.


Vid jul får vi alltid en handstöpt ljusstake av svärmor- vilket är uppskattat! Idag fick vi tänka första ljuset. Mysigt. Den svarta stjärnan i fönstret tyckte Filippa var snygg.

Bilder privata


Julinspiration

Imorgon är det första advent. Det är mysigt, och rätt stämning infinner sig mycket tack vare snön utanför..
Inredningstidningar dimper ner, med massa julgodis. Här är några favoritbilder..


TineK


TineK


Tine K


Barnrum

Planera på att flytta in killarna på eget rum fortskrider. Efter nyår har vi tänkt det, om de blir så återstår att se. Ork, tid & pengar styr. Planera & pyssla kan vi börja med iaf. Det är roligt att göra barnrum- kanske lite extra till ett killrum nu, iom att jag inrett tjejjens rum så länge nu. Nu är de nästan slut med det också, för hon har ju en egen vilja. Som man ska försöka bemöta. Fast, hon har god smak tycker jag- och märker minsta lilla skillnad här hemma. Som igår när den svarta julstjärnan kom på plats i köket;
"-oooh- vilket snyggt mönster det var på den mamma!" Tror inte det är vanligt att barn i den ålder använder sådana ord va?
Sådana här stroppar letar jag efter. Verkar vara lättare sagt än gjort. Enl Boligmagasinet.dk som bilden kommer ifrån är den från Pod. Jaha, jag hittar den iaf inte. Är det någon som sett dem elr liknande i Sverige, är jag tacksam för tips!
Hittar jag dem inte så får jag väl tillverka egna, kan inte vara jättesvårt med snygga krokar & band.. Får gå till texilaffären helt enkelt.



Tänkte ha dem över sängarna och sätta gosedjuren i..

Å så va de fredá igen

Dagarna rusar iväg. På söndag är de första advent, adventspynt på väg upp i de flesta hem, snön lyser vit utanför huset & vinterförkylningar däckar de flesta. Inkl oss. Niklas monstervirus har ju passerat förbi, och Filippas med. Jag är faktiskt sämre, får jag deras skit tro?? De små är snoriga, speciellt på natten- men annars verkar de må bra. De sover mest i sina babysitter nu, så tätnar inte näsan som när de ligger i sängen. Ett bra tips annars för förkylda småbarn/ bebisar. Bulla upp ordentligt bakom rygg/huvud i sängen- och lägg en kudde under knäna så kanar de inte ner lika lätt. När man har tvillingar som ligger från varsin ända i sängen är de liksom inte lätt att höga huvudändan.. detta funkar ju bra i vagnen med.

Niklas har gett sig iväg till stan med alla barn, vagnen krånglar så den behöver kollas. Sen ska han handla lite mys inför helgen- vi får ju övernattningsgäst på lördag. Michaela, Filippas bästis ska sova över. De är så förväntansfulla! Tokspännande! Vi tycker det är så roligt att Filippas kompisar gärna är hos oss, har gärna huset fullt med kompisar sen. Det är goda betyg för oss som föräldrar tror jag. Dessutom ger det förtroende för oss, kanske kan det hjälpa oss i framtiden- med tonårsproblem..

På tal om övernattning. Nästa vecka har vi gäst mån-tors. Min lillebror Samuel ska låna gästrummet, för han ska jobba i Falkenberg. Det blir lite långt för honom att åka annars. Väldigt roligt tycker jag, vi hinner knappt aldrig umgås annars. Nu får vi massa syskontid, och Filippa får lite tid med sin gudfar. Även veckan efter ska han sova här. Sen får de la änna räcka;-)




Dop







Här kommer de första bilderna från dopet. Vi var i Torpa kyrka i Varberg, en helt underbar gammal kyrka. Prästen heter Olle Philipsson.
Gudföräldrar;
Zander Josef Sjögren: Niklas Johansson & Sandra Amundsjö
Eliaz Elmer Sjögren: Christian Sjögren & Lisa Börjesson

I kyrkan sjöng Nina & Ebba väldigt fint för våra killar, kompade av Dennis.
Vi hade ca 40 gäster inkl barnen, och det var så underbart att se våran släkt & vänner fira barnen. Filippa hade uppdraget att hälla vatten i dopfunten, något hon tog på fullt allvar.
Efteråt var det kalas i kyrkstugan. Extra stort tack till "kökspersonalen" & kockarna!  

Eliaz & Zander verkade vara nöjda med dagen, inte en tår på hela dagen.


Bilder privata, fotograf Marie


Förkylda familjen

Usch & FY!

Vi mår riktigt risigt- allihopa. Filippa är väl bäst av oss alla, och jag är inte helt oväntat sämst. Niklas är hemma & avlastar mig idag.
Det värker i hela kroppen, näsan svider, halsen gör ont. Hostar osv. JAG HATAR ATT VA FÖRKYLD!!


Nytt utseende

Håller på att ändra utseende på bloggen. Får se hur de slutar.

Gravida kvinnor..

Usch o fy!

Idag skickar jag en STOR extra kram till Lisa! Hon väntar tillökning i januari, och lider av sin graviditet ( jag vet hur bläää de kan vara ja.. ) Foglossningar och karpaltunnelsyndrom. Idag skulle hon shoppa julklappar, efter ett läkarbesök för handen. Det blev inget med det.

Remiss, Sahlgrenska, undersökning på handkirurgen & direkt operation. De var rädda att en nerv skulle skadas permanent.
Så nu är de två veckor med bandage och sen 6 veckor rehab. I januari opererar de vänsterhanden.

Stor kram till dig vännen!!


Här är hon, vacker som en dag! Tillsammans med en av mina söner..

Vår Albin

Filippa har en kusin som heter Albin. Det är min storebrors son, och han är första syskonbarnet. Han är lite speciell för mig för den skull tycker jag.



Här är Albin en solig dag i Halmstad. Han är ungefär 9 månader här.

Idag är han liiiite större- har fyllt 6 år, och har en busig lillasyster som heter Alice:-)
Här är de tillsammans med Filippa. Två trötta & en piggelin.




Och här är första gången han träffade sina efterlängtade pojk-kusiner! Han undrar om de inte snart kan spela boll med honom.. Han var superduktig och höll dem så fint!




Dagens foton

Sergei fotade våra barn för ett tag sedan. Nu har vi fått en del foton:-)



Eliaz till vänster & Zander till höger



Bilder Privata!

Göteborgsresan

Igår var vi då i Götet..

Niklas tatuerade sig på armen- barnens namn. Det blev väldigt snyggt- men å andra sidan, vad klär inte en skönhet? Och jag är lite svag för tatueringar, tycker de är rätt sexigt. I lagom dos alltså. Jag blev otroligt sugen på att göra om min tatuering på vristen, frågan är bara VAD jag skulle vilja ha. Något som är jag- ja tjena? En sjuanstol föreslog Niklas.. haha. Ja, design gillar jag, helt klart.. Kanske bokstäverna på barnen, eller en magnolia-blomma. Eller har någon ett annat bra förslag till mig?

Filippa ville ju kolla- men de var otäckt! Efter 10 minuter gick vi, och kände väl att de kanske var meningslöst värre att ha åkt för den korta stunden. Men de gick fort över, för vi traskade iväg till Nordstan & Femmanhuset. McDonalds fick ett besök, och de är märkligt att vår dotter bara väljer det nyttiga på menyn. Vi fick bytt två bodysuits som vi fått från Niklas kusin Hanna med. De var för små.. När vi var klara med det, var även Niklas färdig. Snabb tatuerarbrud! Ung var hon med.. Niklas hade nog gärna suttit en stund till- för iom att han tatuerade underarmen hade han handen precis kupad runt hennes bröst:-) haha. Han tyckte nog de var lite pinsamt..

Skulle vi stressa hem nu då? Nej då. Tatueringen som han betalat med sina "poängligevinst"-pengar från fotbollen blev billigare än tänkt, så de var en slant över. Varsågod sa Niklas- plåster på såren, iväg o shoppa med dig:-) Tack tack älskling! De var riktigt roligt! En grå lång jeansskjorta, en tunika, en tröja, en t-shirt och taights & linne.

Hur hade de då gått hemma?
Det var två trötta barnvakter vi mötte. Fast å andra sidan, kl var nära åtta på kvällen- och då är Emelie trött vilket som:-) Det hade gått bra, men de var tacksamma att de var två med barnen. Och sen förstod de inte hur vi lyckas hålla hemmet under kontroll och hur man gör när man är själv. Har inget bra svar på det heller. Spontant- RUTINER! Det är A och O! Mata samtidigt, byta blöja efter varandra osv. Sen ÄR barnen väldigt lugna, de är nöjda med att få vara med och titta. Vi bär massor- men inte när de är nöjda och glada. Och de blir de ofta bara av att få se vad vi hittar på. De älskar att sitta i varsin babysitter i köket och titta när jag grejjar där.
Sen som jag sa till mamma häromdagen- ibland får jag inte något gjort alls.. men de är inte för att de kräver tid- utan för att när de sitter på golvet hamnar jag där med, för de är så mysigt att prata med dem:-) Att de dem båda skratta är HELT underbart!

Just nu har jag lagt ner dem i spjälsängen här nere, får se om de somnar. Filippa sitter jämte mig, nästan på mig, och gosar en stund. När barnen förhoppningsvis har somnat ska jag spela spel med henne. Disken får vänta!

Kram på er!

Läderhandtag Vintage

Igår hade vi en "sätta upp handtag-dag". Äntligen. Filippa har saknat handtag i sitt kök & på sitt skrivbord. Dessutom hade en lucka ramlat ner. Nu är det fixat. Filippa ska få en kran till köket i julklapp, och sen kommer bilder från hennes nya rum.

Har letat efter snygga handtag till våra garderober, men har inte hittat de jag vill ha, så då fick jag tillverka egna. Det finns liknande att köpa, men jag tyckte det var roligare att göra egna- och dessutom mer prisvärt såklart. "Original" kostar en rejäl slant. Jag tillverkade våra av ett gammalt läderbälte, och använde industriskruv att fästa dem med, men jag hoppas hitta något snyggare en dag. Gärna i mässing.
Jag har fö sett en supersnygg matta en gång- gjord av just gamla läderbälten.







Urnan från 50-talet på golvet är en favorit, den kommer ( den också ) från min farmor. Fantastisk i färgerna. Härligt vintage.



Bilder privata

Barnvakt för första gången..

Idag ska jag, Niklas & Filippa till Göteborg. Bebisarna ska vara här hemma, farmor & Emelie kommer och tar hand om dem. Spännande!

Varför ska vi då till Göteborg? Ja, inte är de för min skull inte.. Niklas ska tatuera sig. Barnens namn på underarmen.
Får väl komma med bildbevis senare. Han har lovat Filippa att hon ska få titta på en stund, vilket innebär att jag måste åka med. Hon kan ju inte sitta där i tre timmar? Så vi åker hem igen när hon tröttnar.


Undra jag...

om jag har några läsare.. kommentera gärna:-)

Våra fina pojkar:-)



Zander till vänster & Eliaz till höger

Våra godingar


Stilleben på tv-skåp



Nytt stilleben på det gustavianska skåpet i allrummet på andra våning.
Den söta flickan är gammal och jag har fått den av min farmor.
Gamla litografier av Carl Larsson.

Can Can interiör

Här finns en massa fint! Drivs av en trevlig tjej i Ystad

http://www.cancaninterior.com/se/


Killarnas "sovrum"






Än sålänge sover de små i vårt sovrum. Vi byggde sovrummet i somras på andra våning- det var ett allrum tidigare. I utrymmet jämte trappan blev det en liten alkov där barnen sover idag. När de efter jul flyttar in i sitt egna sovrum blir detta en walkincloset.
Har ställt fram en del av alla fina dop-presenter de fick.
Sängkläderna har Zanders gudmor Sandra sytt. Så fantastiskt fina! Även Barbapapa filtarna är från henne.
Emmafåtölj från min älskade farmor. I den kudde i tyg från Borås Cotton "Viola", mönster är inspiration av Viola Gråsten, en av våra främsta textildesigner.
Byrån kommer från min gamlafarfars hem. Tavlan som står på golvet är en print från Feed Your Soul.
Golvet är en heltäckningsmatta från Kasthall.

Plåtresväska- Blafre
Resväska brun- Moomin
Pappask- Mairo
Träbil & maraccas- Jabadabado
Nallar- Bukowski design

Kuddar i vår säng- tyg från Sandbergs textil & tapet
Pläd multifärgad- Fritsla Tyglager
Hyllan jämte sängen är inbyggd i väggen så bara halva kommer utanför.


Bilder privata






Bugs från Hagedornhagen



Inhandlade fina Art Prints för ett tag sedan från nya favorit-affären CanCanInteriör.
Såhär blev det- de hamnade precis ovanför trappan. Jag tycker de är så fina- det är fantastiska fotografer. Det finns flera olika motiv- nu har boxen kommit med 6 st fjärilar. De hade sambon föredragit- han är lite rädd för insekterna...


Ensam hemma

Eller njae, inte helt. De små är ju hemma såklart. Niklas jobbar extra idag fredag. Filippa följde med honom till jobbet- hon skulle till sina "stora bästisar" som hon sa. "De är mycket större än mig, men jag gillar dem ändå". Hon syftar på eleverna som verkar avguda Filippa:-)

Veckan har gått bra nu när Niklas jobbar. Lite tufft är det, såklart. Instängdheten kommer fort över mig, och jag hinner inte mer än att städa & ta hand om de små. Duscha- vad är det?? Niklas är ju ibland hemma sent för han tränar, och de är inte roligt att duscha kl nio på kvällen- och inte heller gå upp kl 0600 på morgonen för att göra det innan han åker..
I helgen är jag ensam med alla barnen med, Niklas ska på tränarkurs i Göteborg.

Nä, hinner inte blogga mer just nu. Tvätten & disken väntar:-(

See U

Nu har allvaret börjat...

Tisdag, första "riktiga" veckan Niklas jobbar.. kl är snart nio, och allt är lugnt än sålänge. Gick inte upp innan halv åtta- Niklas tog marktjänst på morgonen. Sömn för att orka det som kommer är nog A & O... Eller U som prästen sa på dopet, haha.. Bidde lite fel där.. Mer om dopet hoppas jag hinna blogga om senare..

Denna vecka är dessutom tuffare än vanligt. Niklas jobbar tis-tors, och är i Halmstad hela fre-lör. Så natten fre-lör verkar jag bli helt själv med alla barnen. Idag ska N träna. Jag skulle med ha tränat denna vecka, men de lixom finns inte tid till det. Nästan vecka SKA jag träna. Punkt slut.

Igår hade vi besök på kvällen av Alex och hans Jennifer. Trevlig tjej, de var första gången vi träffades. Alex spelar i Gif- en jättehärlig kille men jag undrar jag om allt står rätt till:-) JÖSSES vilken energi!!! Lyckans Filippa- inte undra på att Alex är hennes favorit. Tror inte de var still 2 sek. Mer än när jag trädde in som mamma för dem båda o sa till dem att lugna sig lite, haha!!
Det stod även återbesök på MVC efter förlossning på schemat, och nu ska de börjas utreda på sjukhuset:-( Skit med, men de fanns tydligen andra orsaker de kan bero på- mina "bekymmer". Så de kanske inte är komplikationer efter tarm/snitt. HÅLLER tummar!! 
Sen var vi på BVC med- med de STORA pojkarna! 6300gr redan- och vet ni? De är uppe på normalkurva! Redan! Massor av beröm minsann från Gun, vår sköterska. Sen får vi slita barnen därifrån, och inte släppa dem ur sikte två sek- för då smiter nog Gun med en av killarna. Hon undra om de inte räckte att vi hade kvar en av dem, hon behåller gärna en själv... Det avr 3 mån kontroll, vilket innebar 2 sprutor vardera. Lite lite lite gråt, andra sprutan var värst. Säkert 20 min gråt, nej förlåt. 20 sek gråt.. Sprutorna kan göra dem dåliga, febriga & gnälliga. Men inte då på våra boys- de sov HELA dagen istället. Vaknade för mat bara. Sen har de sovit sämre inatt tyvärr. Men idag verkar de vara återställt.

  

De går ju bra de här..

Än sålänge går dehär ju riktigt bra:-) Andra dagen ensam, idag med hämtning på dagis kl 1400. Beslutade mig för att ta en promenad- för jag ville kräkas på hemmet. Vad skulle jag skynda mig hem till- städ? Sen var jag orolig- det är mördarbackar upp till dagis- och med två 6 kilosklumpar o tvillingvagn är de en utmaning för leder och framförallt mitt trasiga knä. Bra träning för ändalyktan iaf! Det gick riktigt bra! Och påväg hem hade vi sällskap av Linda- Filippas dagisfröken som bor nära oss och också är föräldraledig. Våra stora barn lekte dessutom en stund på lekplatsen på hemvägen, så jag fick lite vuxensällskap.

Nu är de den stora prövningen kvar. Alla tre barnen fram till halv åtta ikväll. Tiden då vi alla 4 är som mest kinkiga- inkl mig! Niklas jobbar och åker direkt och kör ett träningspass på Friskvågen efter. Jag ska stuva in alla barn i bilen o hämta honom sen. Jag tycker (klapp på axeln!) om att testa mig själv nu- måste våga mig ut!

Imorgonbitti är de farbror doktorn, hoppas han har några revlotionerande ideer hur vi ska få iordning på tarm-he***te..

Körig vecka..

Känner mig lite stressad faktiskt..

I tisdags var vi i Göteborg hela dagen. Ikea, återbesök på Östra med killarna och leta upp tatuerarstudio till Niklas. Allt gick bra, plånboken lättare, killarna godkända & tid till N bokad.

Onsdag; Niklas första arbetsdag. Filippa sov hos mor & far i Örby, så jag var ensam med killarna. Städ, tvätt o mat. Och sen halv fyra hämta Filippa halvvägs i Horred, fika med far och sen hem. Ont i magen:-(

Torsdag; N jobbar, Filippa dagis och jag o killarna är hemma. Nu kör dopförberedelser igång på riktigt idag- listor ska skrivas, de ska ringas församlingshem, osv osv. Skjortor & klänningar ska strykas. Ont i tarmen:-(
Och så borde jag ta hand om de maskiner tvätt jag körde igår.. Körde N till jobb, Filippa ska hämtas kl 14 och N 19.30 efter träningen- så i em är jag o alla barnen hemma. Ska försöka få F att städa sitt rum.

Fredag; Hela familjen ledig. Läkarbesök, handla inför dop och en massa at ordna med..

Lördag; Jag och N ska duka inför dopet, alla barn ska bada, farsdagspresenter slås in. De kommer många gäster, jätteroligt att så många ville komma och fira de små! Tror de är 32 vuxna & 9 barn.

Söndag 0930. Dop Eliaz & Zander i Torpa Kyrka Varberg.

Våra glada grabbar


-GUNNAAAAAR!!!!!!!!!????

Hahahaaaaa!!

Igår sprang vi in på Hajen ( Ja, vår stora ICA-butik i Varberg heter Hajen... ) för att handla NAN. ( Nan är det barnen äter )
Vid frukten stod det en dam och helt plötsligt ropade hon;

-GUNNAAAAAR???!!!

Precis som man ropar på ett barn. Jag skrattade så jag höll på att tappa bebis o kissa ner mig. Det var fantastiskt roligt! Min fråga, gör man så?? Stackars stackars karl! :-)

Sandra in action:-)

Och här kommer super-Sandra! Inte illa!!




Härliga lördag

Idag har vi haft fotograf-besök. Sergei är fotograf på hobbynivå, med en sprallans ny kamera, hämtad igår! Stort objektiv o cool blixt. ( det finns ju olika hobby-nivåer med, och vi är den lägre skalan o Sergei den högre.. ) Han skall fota på dopet och idag var de hemma-bilder på schemat. Killarna posade som aldrig förr.
Sen var de dags för ute-bilder på Filippa. Ska bli fantastiskt roligt att se alla sen när de är redigerade! Tack på förhand Sergei!

Och vem är då denne Sergei? De är Ninas kille- bosatt tyvärr i Norge:-( Han är hemma i Varberg på helgerna, men vi har inte träffat honom så mycket tyvärr. Men idag fick vi ihop de.

Nina var ju såklart med här med, och medans vi hade fotosession bakade hon och Filippa äpplepaj i vårt kök. Kan de bli lyxigare?? Sen ska tilläggas att paj a´la Nina är gudomlig!!!! MUMMA!
Så, tack älskade vännen!


Go Filippa-kommentar...

Att man kan TJATA sig blå på en fyraåring är säkert ingen förvånad över?

En av sakerna man får tjata på, eller rättare sagt oftast Niklas tjatar över är Filippas okunskap att titta på tv o göra något annat samtidigt. Ex äta- vilket är de vanligaste. Hör gör hon inte heller..

Häromdagen försökte Niklas sig på att vara omanlig. Alltså göra två saker samtidigt;
mata med flaska och sitta vid datorn, samtidigt. De gick såklart inge vidare. JAG fick säga till Niklas flera gånger- för flaskan var utanför munnen, de rann vid sidan osv osv. När jag sagt till ett antal gånger säger Filippa;

-men pappa! Du kan inte både sitta vid datorn o mata! Du kan inte göra två saker samtidigt!

HAHAHAAAAAAAA! Jag tror jag dööör! Underbara unge. Niklas blev knäpptyst.
Till protokollet kan tilläggas att Niklas inte heller HÖR när han tittar på tv- läs fotboll på tv. Lika viktigt som barnprogrammen är för Filippa är väl fotbollen.

Barn gör inte som föräldrarna SÄGER. De gör som de föräldrarna GÖR!

Härlig vecka

Ojojoj.. vilken rolig vecka:-)

Tisdag; Niklas föreslår att vi ska åka till underbara Lisa o hennes familj i Olofstorp ( Gbg ). Bokat o klart- vi var väldans välkomna! O Robert tog långlunch dagen till ära. Rasmus & Kasper o vår Filippa hade skoj hela dagen. Zander var vaken 3 minuter ung- men Eliaz var vaken hela tiden. Allt gick kanon!

Onsdag; Sent tisdagkväll kom mess från Sandra- min svägerska. Hopp o hej, bokat besök av henne & barnen på onsdagen. Barnen hade kanonskoj, och vi med! Underbart! Sandra fick upp båda killarna i famnen! INTE ILLA! Bildbevis kommer!

Torsdag; Mor & far på besök, de hämtade Filippa på dagis o var på stan och fikade. Samtidigt var prästen på besök hos oss- nästa söndag är de ju dop. Som prästen sa, han tyckte de var skönt att vi var inställda på att de blir lite " lattjolajban", inga höga krav här inte på ordning o reda. Inte lätt för prästen heller, inte de vanligaste att döpa tvillingar..

Idag fredag! Goa Sivan, min kollega från Borås kommer äntligen och hälsar på!! Så himla roligt!! Vi har alltid så mycket att prata om! Och Filippa får hit en kompis i em.

Sen ska jag gå till bolaget i em o köpa en flaska Rosé! Ikväll ska jag NJUTA av ett glas!!

Önskar mina läsare en härlig helg, trots ÖSREGN...

RSS 2.0