Filippa; VM-kommentator

Igår när Niklas tillfälligt lämnade rummet under en VM-match säger min älskade dotter:

"-mamma fort, byt kanal! Kan pappa va elak mot dig så va elak tillbaka!!"

Till historien hör att Niklas 2 gånger helt sonika bytt kanal när jag tittat på tv för att se fotboll, utan att ens fråga om de är ok. Jag har inga rättigheter nämligen vart fjärde år.. Men, om sanningen ska fram, de har inte vart så farligt med VM. Har ju läst ett par böcker istället...

Niklas bäst i GIF

Gif-Harplinge

Denna kväll blev de TYVÄRR ingen fotbollsmatch heller. Efter handlingen mådde jag pyton, och de var många sysslor kvar på schemat, så orket fanns inte. Satan så typiskt.

Svärfar rapporterar via sms under matchens gång, och om de stämmer blev de 5-0 till GIF! Niklas mål på straff.
Och utnämnd till bäst i GIF ikväll! Om de är Arne eller publiken (som brukar utnämna bäste man på plan) som la rösten på Niklas förteller inte historien än. Men, de räcker att Arne tyckte de, för då va han banne mig BÄST!

Skit att jag missade matchen!

Nu leder de serien, vilket jag förvisso tror de gjort sen första matchen, lagom med ett försprång inför ett kort sommaruppehåll.

Ni kan läsa mer här, Varbergs GIF´s hemsida.

Sundaymorning

2 av tre sociala dagar till ända. Vi har haft en underbar midsommarhelg!

Aftonen med fam Erlandsson var lika trevlig som alltid! För en gång skull visade ju vädret sig från en bättre sida:-) Hela familjen var med denna gång, alla 3 systrar med resp & barn, och såklart mamma Eva & pappa Kjell. Och deras extrabarn, vi då, haha. God mat och roliga snapsvisor. Utan snaps vill säga, buhu. Jaja, nästa år så kör inte jag!
Filippa, Thea & Noahlee hoppade länge länge på deras studsmatta, bättre kan de nog inte bli enl barnen. Årliga tipspromenaden ingick med, och iår till min stora förtret vann vi inte. Vem som vann lägger jag ingen energi på att skriva här..

Igår var vi då äntligen hos Jossan & Per, våra vänner från Kap Verde. De bor på en underbar grisgård ( man känner sig en smula malplacerad i den miljön.. ) i Valinge. De va roligt att äntligen få träffa deras lille John, som inte är så liten längre. 9 månader, en glad liten prick. Förutom när Niklas skrämde skiten ur honom, och han grät hjärtskärande.. Jaja, om några år är Niklas poppis igen, när de inser hur mycket han busar med de små.
Det bjöds på fantastiskt grillat griskött, de märktes att Jossan gjort detta många gånger förr.. Filippa fick titta på alla griskultingar, köra (!!!) traktor & jaga flugor. Om några veckor ska vi dit igen när de nya kultingarna kommit. Då är de små, ett kilo eller så. Kanske Filippa vågar hålla en då:-)

Niklas är ute på en golfrunda med Marcus & JonDidrik, från midsommarafton. Filippa sitter äntligen still en stund i soffan. Nu måste hon vila idag, så hennes hosta snart försvinner. Jag var lite orolig för hennes ögon som va igenklibbade igår när hon vaknade, men de verkade inte bli mer än så. Man får se till att tvätta ordentligt flera gånger om dagen bara. Jag ska göra lite saltlösning sen.

Jag har sovit bra inatt, men legat illa på högerarmen. Nacken värker o armen med. jaja, de släpper väl.
Nu börjar de verkligen kännas att jag har två små liv i magen, magen växer så de knakar och nu lär de gå fort. Är i vecka 29, och de säger att man är lite stor som en fullgången "enlingmamma" i vecka 30- vilket jag tycker stämmer. Magen är ung lika stor som när Filippa föddes. O de är 10 veckor kvar..

Är en smula stressad över bygget på andra våning. Tiden rinner iväg fort, och de är mycket kvar att göra. Nu blir de ju väl om vi inte är helt klara tills de små kommer, men de är lite jobbigt att bo i skiten. Sen ska ju mycket annan förberedas, sängar, skötbord, kläder osv osv.
Niklas har dessutom börjat tveka om vi får plats med barnen i bilen. Kanske är i senaste laget att oroa sig för det nu? Jag har ju sagt att jag är tveksam redan från början. Vi får väle byta bil helt enkelt. Men trist, för vi trivs med Toyotan.

Midsommarhelgen

Imorgon är de redan midsommar!! Hur gick detta till?? Och de verkar för en gång skull bli bra väder!? Underbart!

Vi ska till Fam Erlandsson i Glommen, i vanlig ordning. Underbart! Alla barnen har så fantastiskt roligt ihop. O vi vuxna med:-) Lugnt o skönt. För några år sedan var de mer partaj, o vi då unga drog in till stan på kvällen. Nu är vi alla lika och är väldans lugna o skötsamma. Nu ä ju jag dessutom nykter ( men guuuuu va sugen jag är på ett glas Rosé.. buhuuu... Nästan år får Niklas köra!! )

På lördag ska vi ( äntligen efter många om o men ) till Per & Jossan i Valinge. De träffade vi på Kap Verde! Hur stora odds är de då? När Niklas var ute i havet ( jag stod väl förmodligen o letade efter bikinin som åkt av i de höga vågorna, eller mitt nya cyklop. Men de är en annan historia.. ) såg jag hur han pratade med några. Så jag tog mig ut o där var de- gissa va de är ifrån sa Niklas?? Valinge! haha. Iaf, imorgon ska vi dit, och sen vi såg dem sist har familjen utökats med en liten John.

På söndag är vi bortbjudna på grill-knytis till våra fd grannar Mats & Annika. Lotta & Roger som bor kvar här ska dit med. En massa ungar, o jag & Lotta är gravida. Så skönt att va lite sociala med, det har vi inte hunnit med på ett tag.

Så helgen är fullbokad, minst sagt!

Renoveringsveckan till ända

Då har pappa tagit sin blå riddare o åkt hem till sin älskade hustru, som han sa. 
Tack pappa för all hjälp i veckan, de har varit roligt att ha dig här!!

Hur går de då med ombyggnaden?

Jo. Sovrummet är nästintill klart. Några golvlister ska upp o spikar i taklist. Sen ska de såklart inredas med, men de är ju inga bekymmer:-) De är ju de roliga! Klart, de är faktiskt roligt att bygga om med! Speciellt när de blir så bra som man tänkt sig, o lite till.. Garderoberna mellan de andra rummen är på plats, Filippas nya rum är påbörjat med spackel, rivning av liten vägg osv. Ev målar jag lite där imorgon. Eller tar vi en heldags-paus från byggjobb imorgon, de är ju ändå midsommar, o jag ska göra tårta mm. Sen har vi ju ett hus som behöver tas hand om, eller nä, de har jag nog hunnit med de också i veckan tror jag. Men VILA- de är en god ide! Solen skiner ju, kanske borde jobba på brännan.. haha, vit som kina-porslin!

Niklas & pappa är ett underbart team! Men, de är lite lite tur att de har en arbetsledare som säger hur de ska göra... 

Nä, dammsugaren väntar. O tvätten.

Pappa...

Idag fick minsann far min bekänna färg. Stackarn..

Niklas studsar upp, pigg som få. Vi andra får lämna de sköna sängarna med, för när virvelvinden sätter igång är de brått att hänga på. Jag hinner inte ner lika fort, morgonbestyren tar ju ändå en kvart eller så.
Pappa får fixa frukost själv. ( skäms faktiskt en smula... ) De blev barnyoghurt & Proviva. Inte ens te som han ville ha.. Sen ringde pappa tandläkaren, för han bet av en tand igår. Fick tid direkt, snabbt byte till MC-kläderna o brum brum iväg hem till Kinna. Pappa är as-cool när han får på sig stället, och mamma är nästan än coolare.
Så pappa fick de lite stressigt såhär på morgonen..

Niklas har redan begett sig iväg för att köpa lister till taket. Iom att de är nya väggar räcker inte de vi har- får bara hoppas att de har samma på lager..

Jag fick mao en liten stund i lugn o ro för att själv äta frukost. Skönt.. De små har vaknat med, med buller o bång. Magen är inte stilla längre, de buffas o sparkas överallt. De märks verkligen att de är många ben o armar.
Underbart.

Ombyggnad

Pappa är här sen igår middag o hjälper oss med ovanvåningen. Han trodde inte de skulle va något att göra, för Niklas ( & jag.. ) har redan gjort mycket. Men, ack va fel han hade.. Allt småpill tar ju en evig tid, och de är besämt att han åker hemåt på torsdag-lunch. Idag har elen i nya rummet blivit klar, de är gipsat i trappan och garderoberna är på plats. En vända spackling är gjord med. Imorgon tror jag att heltäckningsmattan åker in. DET är superspännande!!

Men de är kämpigt, helt klart.. jag försöker göra så mycket jag kan, o sen tar ju marktjänst till barn & snickare en massa tid.. Sen gnäller ju dessutom pappa på att servicen är sämre här än hos mamma, tack för den. Felet är tydligen att jag inte lägger upp maten o ställer tallriken framför honom på bordet. Vad är det med den generationen?? Att saften är upphälld i glaset, o allt annat är klart, jaja, jag får väl skärpa mig.. haha.
pappa, älskar dig!

( han hade dessutom svårt att få igång micron, så jag kan ju förstå hans köks-problem.. eller kan de va köks-rädsla?? )



Hoppla

De var längesen jag skrev något märkte jag. Hinner inte jue!

Helgen har tillbringats i Skara. Sommarlandet besöktes av hela familjen Sjögren med respektive. Det var två nätter på vandrarhem, och såklart en massa lek för barnen. Vissa av de vuxna är ju fortfarande barn, så attraktionerna besöktes flitigt. Kan tillägga att de inte var av mig dock.. helgen till ära hade jag på Hjälpmedelscentralen lånat en rullstol, för jag kan ju inte gå 100m utan att få sammandragningar nu. Att grejja, typ ta disk osv går (tyvärr ) bra, men just gå funkar inte. Så för att överhuvudtaget kunna åka med hade jag efter lite övertalning av Niklas lånat en stol med hjul på. Den blev min räddning- och Kristoffer ( Emelies kille ) min personlige assistent. Han hade säkert lite träningsvärk efter lördagen, haha. Han skötte uppdraget perfekt, körde mig dit jag pekade! bäst att passa på vet ni:-)
Söndagen valde jag & svärmor att gå i Arns fotspår istället. Vi åkte till Varnhem o tittade på klosteruiner & kyrkor. Jättemysigt, och en lugn skön söndag. Ett besök på en väldigt fin handelsträdgård fick vi in med. Enda problemet vi stötte på under dagen var att när gränsen för dödshunger hade passerat hade vi svårt att hitta något att äta. Jag kan ju liksom inte äta vad som helst.. Men, efter många mil hamnade vi inne i Skara på en kinarestaurang.
Hemgången var lång. Filippa stensov direkt, och jag rätt snart med. Vi bytte chaufför utanför Lerum, o sen stensov Niklas. Trött familj!

Tack underbara svärföräldrar för en härlig helg!!

Torsdag

Då va de torsdag-kväll. Jag är helt slut. Jag har varit helt slut hela dagen faktiskt. Nu börjar nog vikten o den stora magen påverka ordentligt.. Filippa har ju varit hemma idag, Niklas vabbade men grejjade lite (?) på ovanvåningen. Filippa är redan bättre, och hon är hopplös i detta "mellanläge". Hon orkar och ändå inte. Hon har sagt mamma minst 1000ggr idag. O sen får jag springa med saft, mat, torka snor, torka rumpa, osv osv. Det tar enormt löjligt mycket energi! Hon orkar inte riktigt sysselsätta sig själv, och kräver då massor med uppmärksamhet. Sen har hon bebisröst med en sådanhär dag.. Skönt iaf att hon är bättre!!

Niklas har målat andra gången i nya sovrummet, och Filippa hjälpte till en stund. Hon är himla söt när hon är med o grejjar. Sen sågade Niklas ner väggen mellan våra befintliga sovrum- där de ska placeras garderober. O HUJA va mycket damm de innebar!! Jag la en låååång stund på dammsugning osv efteråt. O den damman kommer man få jaga i flera veckor, för innan allt är borta har nog dammsugaren gått varm många gånger.. Sen ska ju hemmet skötas med, tvätt ska vikas, disk plockas, gräset klippas osv. Och jag oooorkar inte:-(

Men. Nu är de helg imorgon och vi beger oss tillsammans med Niklas familj & respektive/barn till Skara Sommarland! Vi, eller rättare sagt barnbarnen fick detta av Arne & Agneta i julklapp. Fast vi föräldrar får åka med också såklart. Hur vi ska räkna Emelie vet vi inte riktigt... Ett helt lägenhetshus är bokat, och vi är borta fre-sön. Får bara hoppas att vi har vädret med oss! Lördag verkar bli ok, men söndag värre. Men meterologerna har haft fel förut! Niklas spelar match imorgon kväll, så han åker ensam senare på kvällen. Jag & Filippa åker med A&A på dagen.

Får hoppas att jag kan sova lite bättre inatt, det gör bannemig ont i hela kroppen på nätterna:-( O hur ska man ligga?? Man är ju ivägen för sig själv!?

Filippa är sjuk

Vi fick hämta den lilla tjejjen idag från dagis. Hon mådde inte alls bra:-(
Vet inte vad som är värst, febrig, o hängig. Hostar & är hes. Förkyld mao. Får bara hoppas att de vänder fort- vi ska ju till Skara sommarland på fredag.. Men, hon har ärvt Niklas sjukdomsgener tror vi, så då är de bra på ett dygn.
Tv & glass står på schemat i eftermiddag mao.

Fast hon kom o sa att hon hade ont i magen. Behöver du gå på toa frågade jag, "nä- den behöver nog lite mat nu." Klok tjej. Yoghurt går ner lätt. O saft såklart.


Magen; fotograf Filippa

V27 nu:-)






Dagliga pussen på magen.

Fuskande 4-åring

Vi har varenda kväll ett tag nu spelat spel, jag & Filippa. Hon har ett Pippi-lottospel, fungerar ung som memory, fast man skall hitta rätt bilder till sin spelplan.
Filippa skulle idag göra iordning innan spelet, o de va ju bra. När jag kom o satte mig hade jag två spelplaner, hon en? Jojomen, de va rättvist tyckte hon. Sen började vi. O hoppla- hon hittade sina kort direkt- Filippa har du fuskat o lagt dem så du vet vart de är??
"-nähäääää dååå... ( fnitter fnitter fnitter.. )" Sen när man vänder så ska den andre få se- för att veta om de hittar motståndarens kort. Tror ni hon gjorde de?
Värre fuskande 4-åring finns inte!



Bilder privata

Köksbilder

Vårat kök- fler bilder
















Fåglar fåglar fåglar

Vet inte vad jag fått de ifrån- men just nu gillar jag fåglar, träd osv i barn-inredningen.

Dessa ugglor ska jag önska mig till twinsen. Jättefina sparbössor! Den heter MR Owl eller Uggly. Producent KG design, finns bla på smattochsnyggt.se
Den svarta & röda är nog finast. De är dessutom tillverkade av silikon, så man behöver ju inte va rädd att de ska gå sönder..


Sen tål den att visas igen;


Ugglekudden från Fermliving. åååh, så söt!

Babysängkläder

Det är mycket man inser att man saknar när man ska få tillskott i form av 2 bebisar..
Sängkläder är en sak. Här är några som är underbara, men de lär nog stanna vid önskan & drömmar. De är ju inte gratis dehäringa..



Moln By Gunila Axén. Finns bla på inredningetc.se 
Det bruna till spjälsängarna hade varit jättefint.



Detta från Mairo är med ur-gulligt. Finns även det på inredningetc.se
Det finns flera saker i denna serie med Elefanter.

Dagens shopping

Juniform har ett underbart sortiment, enbart med svenska designprodukter. Nu är det 50% på hela sortimentet!

Jag har klickat hem lite till bebisarna, det första i klädväg:-) De är inte köns-specifika, vilket är kanon! Allt måste ju inte vara rosa eller blått!!

    

 


Sen shoppade jag en ABC-planch & bok till Filippa. Hon älskar bokstäver och kommer säkert ha nytta av dessa. Dessutom va planchen såklart SNYGG!

 


Välkommen hem Sivan!

Jag har en underbar kollega som heter Siv. Vad vi/jag skulle göra utan henne vetesjutton!

Hon fyllde 60 år alldeles nyss och har nu varit iväg på en resa med bästa kompisen. Jag kan tänka mig vilken härlig vecka tjejjerna har haft. Det var hon mer än värd!

Resan gick till grekiska ön Santorini. Svarta vilkanstränder, vita hus med blåa kupoler. Underbart. Ett glas vin, som o god mat. Jag får lov att drömma mig bort:-) Varberg är inte fy skam heller, om bara värmen ville komma tillbaka!?


Ombyggnad ovanvåning

Igår var min pappa här o han & Niklas snickrade på ovanvåningen. De nya reglarna till det nya rummet kom nästan helt på plats, ett litet nytt golv byggdes, elen planerades osv. Idag håller Niklas på igen. Bank bank bank. Filippa är duktig o hjälper till. Jag har städat Filippas rum, sen var jag HELT slut. Orkar NADA:-(
Det är spännande o se hur de växer fram däruppe, och om de kommer blir bra o funktionellt. Det är mycket jobb kvar.. spackla, slipa, måla, golv, riva väggar, flytta garderober osv osv osv..
Tur att pappa har planerat att komma hit v 25! Och TUR att jag har en duktig snickare!




Här var det trappräcke innan, och nu är det ett nytt litet golv ut över trappan. Där ska det bli en garderob. Inne i hörnet som blir kommer bebisarnas sängar stå, och sen när de flyttar ut blir det en "walk in closet" till mig.



Jo, pappa jobbade faktiskt! Även om vi inte fick med det på kort... Lite bus med Filippa måste ju hinnas med:-)




Inte bara jag som får ärliga kommentarer...

Matbordet för ett tag sedan:

Niklas säger till Filippa;
"du ska tugga med stängd mun!"

Filippa;
" O varför gör inte du de dååå?!?"

hahaha!

En annan Filippa-kommentar

För ett tag sedan stod vi båda nakna framför spegeln- de där samtalet, vi är tjejjer o pappa är konstig:-)
Hon tittar på mig med stooooora (gillande) ögon;

"Mamma, jag vill me ha låååånga tuttar när jag blir stoooor!"

tack.

Dagens Filippa-kommentar

Jag sitter på golvet och hon ser mina ytliga blodkärl jag har på högerbenet ( jag vägrar säga åderbråck!! )

"Mamma, du börjar nog bli gammal som har sånt på bena... "

Nu va de helg, igen

Det är faktiskt mycket märkligt hur fort veckorna går, trots att jag inte jobbar. Varenda dag när Niklas o Filippa kommer hem undrar jag vart dagen har tagit vägen. Är väl förmodligen så avslappnad så jag stänger av..

Fredag, Niklas spelar match. Verkar gå bra än sålänge. Svärfar rapporterar via sms. Jag har lekt en stund med Filippa, och nu läst saga o nattat henne. I min säng. Vi har ju bytt säng, för jag sover bättre ensam i hennes rum. Där är det svalt, jag har ingen som sparkar på mig, jag behöve rinte bry mig om att jag är en flodhäst som försöker rulla runt i sängen. Men, Niklas tycker de är trist, så snart får jag väl byta tillbaka. Jag lär väl behöva hjälp ur sängen på natten snart med.. hurmph.

Imorgon kommer pappa och han o Niklas ska sätta igång o regla på andra våning. Mycket spännande sen o se hur d blir. Men, de är såååå mycket att göra. Hoppas de små stannar därinne full tid.

Niklas ställde en gömd fråga till mig igår. "Djurovic undrade om jag skulle komma o kolla på VM imorgonkväll- USA-England spelar halv nio...." Ni alla hör o ser frågan va? Jaha, sa jag, du har varit borta en del lördagar nu, men näääää, de hade han inte. Allt är ju relativt. Om man jämför med mig så har han ju de:-)
Idag kom "frågan" upp igen. Men- han sa ju aldrig att han ville dit sa han idag. Haha- varför skulle han annars ta upp de med mig, tror ni killar verkligen att vi är dumma eller? Han kan ju lika gärna se matchen hemma tyckte han, o bjuda in grannarna på fotbollskväll. WOHOOOO!! Fotboll på tv´n! Vilka val jag har...

Nä, Nina kommer hit så tittar vi på film:-) Alla nöjda o glada!

Pappa ordnar dessutom så tv´n på andra våning funkar imorgon med, så numera har vi inte bara skilda sovrum, vi har skilda våningar.. Fantastiskt samliv;-)


SATC

Igår var de äntligen dags för flickorna att gå o se Sex And The City 2.

Förväntningarna var inte skyhöga, med tanke på alla dåliga recensioner. Men, det ÄR SATC, de kan inte bli dåligt. Och de var de såklart inte heller.

Film nr 1 och serien är så mycket bättre. Tjejjerna ger sig nu iväg på resa, alltså bort ifrån City. Bara där missas en del tycker jag. Prinsessan (Carrie) fick ju sin Prins (Mr Big) i första filmen efter många om o med. De som kämpat för barn fick barn, och Samantha är den evige singeln. 52 år. Så vad skulle filmen handla om? Äktenskap.
En hel hög med äktenskapliga problem uppstår såklart. Och vi får se åldersnojja. I stora portioner. Tjejjerna har mao vuxit upp, blivit damer. En del känns igen, det är de vanliga problemen som man sett i många filmer, i sitt egna liv o hos vänner innan. Sen överdrivs allt- enormt. Det man känner sig mest långt ifrån sitt egna liv är lyxen, glamouren och allt överflöd! Lägenheter, hotellrum osv är luxuösa! Därmed har de tappat lite av SATC-känslan. Tjejjerna har alltid haft as-snygga kläder, Manalo Blahnik-skor osv. men man har alltid kännt "doften" av smutsig New York asfalt. Resmålet är så fjärran allas liv, så man kan inte ens längta dit. NY är ändå tillgängligt för oss som tittar. Vi längtar alla lite till deras liv, att få ta sig en Cosmopolitan efter jobbet, en helt vanlig tisdag. Att klä sig i Dior o ge sig ut på kryddmarknad i Mellanöstern känns inte lika upphetsande.

Men. Det är SATC. Det räcker.

Arla morgonstund...

Håhåjaja.

Man får inte bli arg. Absolut inte. Inte på några villkor.

Sovit riktigt dåligt inatt, bebisarna sparkar som galningar, blåsan gör sig påmind, värmevallningar o allmänt oroligt. Sen går N & F upp, jag somnar om en liten stund. Sen brum brum brum! Va i hela friden- klockan är inte ens kvart i åtta. Vad äääää de här. Slammer slammer i våra dörrar utanför. Vad äääää dehär?
Studsar ( nåja, kanske inte.. ) upp ur sängen o ner- jojomen, min flitige herre klipper gräset. NU? Vad göööör du, försöker jag få fram? "jag börjar inte innan nio, så jag tänkte göra lite nytta... " Fram med spade & grep o börjar vända jorden där det färdiga gräset ska ligga. Svetten rinner ( på oss båda av olika anledningar, jag är ju nyvaken o fattar noll änsålänge.. ), muskler spänns o jorden ryker.

Man får inte bli arg.
Och de blev jag såklart inte. Jag har en flitig karl, och jag misstänker att mitt tjat påverkat honom att bli sådan.
Nu har jag frukost i magen o allt känns bra. Skönt- snart har vi riktigt gräs därute!

Älskar min Niklas.

Köksstolar

Här är gammelfarfars stolar som ska målas svarta & få nya dynor o sen bo i köket.
Får hoppas att det blir en sån skön stilmix som jag tänkt mig. De är helt ok att sitta på med, och det är faktiskt det viktigaste med en stol man sitter mycket på.





Dagens inköp

Även om regnet vräker ner o jag sitter i soffan kan man ju shoppa:-) Himla bra med internet!
Jag har äntligen beställt lampor till sovrummet, för det är säkert lite leveranstid på dem.




Alnö lampa från Bolagret.se
Fixa lampsladd svart/vit, även den från Bolagret.




Sen har jag beställt 6m2 färdigt gräs till baksidan. Det vill inte alls ta sig vid kanten- där det sällan är full sol. Nu har vi tröttnat! Inte så kul när barnen ska springa i vattenspridaren i sommar när de bara är en lerpöl! Det kostar bara 30:-/m2, så de får de vara värt!
Vi har beställt gräset på Tvååkersgräs.



Svenssonfasoner på bloggar

Nu när internet och bloggar, facebook, twitter o gu vet va är stort i vårt samhälle dyker det ofta upp folk som tror sig kunna bete sig precis hur som helst. Mobbing i skolan följer med barnen hem osv.
Sen har vi de där med att kunna säga/skriva precis vad som helst om någon annans åsikter via inlägg på bloggar. Det tror jag passar oss svenskar alldeles utmärkt. Då behöver vi inte stå öga mot öga för att säga vad vi tycker, vi kan gömma oss bakom våra tangenter. Precis som vi gör när vi kör bil. Vi lugna o försiktiga svenskar blir ju som förbytta när vi har något ton stål på hjul runt oss. Tutar o pekar "fulefingret" så fort någon inte kör så som VI tycker att den ska köra.

I vilket fall. Niklas har idag blivit kallad utvecklingsstörd på sin blogg. Denne person som skrivit inlägget verkar ha en skruv lös själv, med tanke på Niklas inlägg. Det handlade om att fängelse för våldtäktsdömda kostar samhället pengar. Såklart det gör- och Niklas o många med honom, inkl mig, tycker ju faktiskt att de djävlarna som gjort sådana brott ska låsas in bakom lås o bom. För gott.
Nu är ju inte problemet att fängelset kostar, problemet är ju brottet! Hade männen ( för de är ju oftast män, även om de händer att kvinnor våldtar. ) gett FAN i oss kvinnor & barn hade ju fängelset inte kostat något heller?! Straffet är för milt- om de ens leder till straff att våldta. Fiffla med skatten eller nåt. De ger längre straff.
Han som skrev inlägget säger dessutom att kort kjol ALDRIG använts som argument för att "godkänna" en våldtäkt i en rättssal. EH? Det är ju alltid så att offret granskas- så inåtehelvete, men förövaren behöver inte försvara sig.

Sånt här gör mig så rosenrasande. Och mest irriterad blir jag på sånna inlägg som han gjorde. Han har nog aldrig ens träffat en utvecklingsstörd. Dessutom verkar han rättfärdiga våldtäkter.


Nu är jag SÅ trött på detta

Nu vill jag inte må dåligt mera! Förkylningen vägrar släppa, och alla gravidkrämpor man någonsin kan drabbas av verkar drabba mig denna gång. Iom att jag har flera vänner som inte har varit gravida än, så är jag snäll o undviker att berätta vad som kan hända.. Huvudvärken är otroligt jobbig- flera gånger om dagen känns det som att ögonen ska ramla ur. O de är inte de lättaste att lägga sig o vila heller. Då trycker det överallt, jag får ingen luft och blir illamående. Jaja. Sånt är livet. Undra om jag får något extra för allt det här.. såklart bebisarna, men de får ju Niklas med. En smula avis på honom, han kan ju fortsätta som vanligt, träna o va ute på rajraj. Mest är jag avis på att han har ork.
Han busade ordentligt med Filippa innan, och det saknar jag.

Naken bringa utdelad till allmän beskådan...

Som många gånger förr är han då igen omnämnd i VarbergsPosten. Denna gång inte bara i tyken text, utan i form av spännig bild.. Micael, reportern, gör allt för att hitta något intresssant om Niklas:-)

VarbergsPosten v 23. Sid 15..

Snygg är han:-)

Inspiration; Walk in closet / Dressing Area








Och såklart; Sex And The City´Carries closet!





Inspiration; sovrum

När nu sovrumsinredning stundar...





Härlig "rå" interiör. Vackra färger med industriell känsla.



Fantastiskt skrivbord! Härliga gardiner som silar ljuset och de silvriga lamporna i taket. Jag gillar när man inte alltid använder "rätt" saker på rätt plats- man behöver inte ha en sovrumslampa.



Samma färgskala fast lite mer romantik.

Bilder Livingetc.com


Mammas & pappas trädgård

Mina föräldrars största intresse, eller nåja, mammas, är utan tvekan trädgården. Mamma "lever" under årstiderna hon kan vara ute o påta i jorden. Detta har gjort att deras trädgård är helt fantastisk! Den är vacker, vild, tuktad, rolig, allvarlig- ja allt på en gång. Många som går förbi på cykelvägen utanför huset stannar och berömmer. Det är många som gärna hade velat bli inbjudna för en rundtur, men icke. Mammas trädgård är hennes, och inget för allmänheten. Vi barn får besöka, men sen är de stopp. Markbladet ( lokala tidningen i kommunen ) ringde och frågade om de fick göra ett reportage. Nope.
Men, de hindrar inte mig att dela med mig lite av trädgården, här på min blogg.



Baksidan. Ett vackert "staket" byggt som en vägg med fönster. Mamma älskar gamla rostiga saker, man hittar hur många konstiga saker som helst. och så älskar hon vagnshjul.


Andra sidan väggen


Detaljbild väggen.







Entre´n


2 riktigt stora vagnshjul. Vet att de suttit på något speciellt, men minns inte riktigt vad.



En stor rostig mjölkkanna.



Det finns små sittplatser runt om i hela trädgården. Perfekt för att kunna välja hela dagen om de är sol eller skugga man behöver. Det gör även att det är små rum, och blir mycket mysigt.



Olika varianter av pergola återkommer i hela trädgården.


Mer rostiga saker

Bilder; privata.

Tröttsamt

I nästan 2 veckor har tarmen varit "ok". Igår började den krångla igen, och idag är de åt skogen. Igen. Jag hade gått ner till 1 tablett kortison nu, men de blir till att öka igen. Kroppen orkar inte.
Förkylningen sitter i, värre idag än igår. Huvudet värker nåt alldeles vansinnigt, jag känner mig lite febrig med. Jag längtar efter ett friskt liv, men de kommer nog inte hända igen. Just nu är de lite för jobbigt.

Lördag

Kände mig bättre idag, iaf har jag sovit bättre inatt. Efter en stund uppe fick jag kramp som satan i vänsterbenet. Otäckt. Kanske bara att vänja sig. Huvudvärken kom som ett brev på posten, men de är väl kanske sista skiten som skall ur kroppen. Nästäppan är bättre, hittade mitt riktiga spray som jag tycker funkar. De släpper inte på några minuter som de gör med ex Nezeril, men de blir bättre i längden. Nezeril gör ju så näsan producerar mer snor.. Rhinocort Aqua är på recept. jag fick använda det en väldigt kort period när jag är gravid sa läkaren, o efter 1.5 dag är de ju redan mkt bättre.

Niklas spelar match idag mot L.a Träslöv. Hade varit roligt att se den, men Filippa ska på kalas hos grannen kl 14, så de är bäst att va i närheten då. Carro skulle ha kommit upp, men hon orkade inte. Så är de ibland. Då passar jag på att inte göra nåt alls!

Egentligen skulle inte lillan ha fått gå på kalas. Hon testar oss utan dess like. Efter ha blivit tillsagd minst 10 ggr att hon skulle ta undan tallriken efter maten- men istället lekte hon katt o stängde öronen, tröttnade jag, tog tallriken o sa att de inget kalas blir. Problemet är ju då att jag inte kommer att hålla hotet- för de hade ju vart synd om Noel då. O Filippa med, man kan inte kräva allt för mycket av en 4-åring, men att ta undan tallriken är väl ett rimligt krav?? Hon åkte upp på rummet- vilket isig också är ett problem. De är ju inte mycket till straff, att få gå upp o leka. De här med barnuppfostran, håhåjaja.. Straffet var väl isåfall att hon får va ensam. Hon verkar "tyvärr" nöjd däruppe.. Mammas straff var misslyckat.
Men, hon är väluppfostrad o jättesnäll vår tjej, helt klart. Hade hon inte tjaffsat emot ibland hade de nog vart något fel. Det tyder ändå på ett eget tänk o jag-integritet. O man måste ju testa gränser för att växa.
Undra om jag säger de samma när hon blir tonåring?

Imorgon ska vi till Örby. Pappa ska ju hjälpa oss med övervåningen en del sen, o då är de inte mer än rätt att vi hjälper honom lite tycker jag. Jag själv kan ju inte mkt göra, men Niklas kan. Pappa håller på med ett litet trädäck, och jag tyckte de var lämpligt att hjälpa till då. O perfekt, imorgon behövde han faktiskt den hjälpen. Även om de verkar vara förbannat svårt att både be om hjälp o sen tacka ja när man erbjuder sig.. 


Fredag & solen skiner

Filippa är hemma från dagis idag. Hon ska iväg till Clara o leka sen, så de var ingen ide hon åkte till dagis idag. Vi får va hemma o mysa en stund först. Svåra är at få i henne frukost, men jag förstår henne iof. Jag gillade inte frukost innan jag var över 20. Fast hur de var som barn vet jag förvisso inte.

Natten har varit LÅNG. Sovit så dåligt. Knappt något alls. Skallen värker o näsan likaså. Får hoppas att de släpper under helgen, de här orkar jag inte med!


Ovanvåning

Idag ska Niklas iväg o köpa material till nya väggen på andra våning. Sen kanske han börjar med detta i helgen, vi får väl se va tiden räcker till. Den "gamla" väggen är spacklad, men vi väntar med att slipa tills de nya väggarna är uppe tror jag. Minimera damm-härden i huset. Arbetsledare som jag är så har jag planen klar, allt för att va tidseffektiva, få med alla moment o minimera dubbelarbete. Tror de kommer bli superbra. är lite mycket bara som ska göras..

Såhär är tanken att den nya planlösningen och möbleringen blir;



Det vi gör är:
Ny vägg i det gamla vardagsrummet, innanför blir vårt nya sovrum. En bebis-yta jämte trappan och inbyggd garderob ut över trappan. Där blir alltså nytt golv.
Idag har jag en walk in closet där det nya lilla tv-rummet blir. Den väggen rivs så de blir ett nytt litet rum. Iof utan fönster, så rätt benämning är väl möblerbar hall.
Garderober byggs in i väggen mellan befintliga sovrum. Filippa byter sovrum o får vårat befintliga. Vi använder hennes gamla sovrum som garderob o gästrum tills bebisarna flyttar dit. Då använder vi bebis-ytan i vårt sovrum som garderob istället.
Vi river en liten vägg i Filippas nya sovrum, så sängen kan stå bakom dörren.

Vårt sovrum får heltäckningsmatta, resterande rum valnötslaminat.

SATC

Inställt ikväll.

Usch, va trist, hatar att va sjuk! Emma var inte heller superpigg, o hade nåt på G i kroppen, så de är bättre att vi kurerar oss o går nästa vecka. Sånt är livet:-(


Ooooo Barbapapa-mardröm

Jag sover ju rätt ofta i Filippas säng numera. Den är hårdare än min, o jag behöver inte tänka på att väcka alla när jag rör mig i sängen ( tänk elefant jämte dig, så fattar du problemet.. ), eller när jag springer på kissepaus mit i natten. På tal om de- kissepaus är visst något man har med sig hela livet, fast i lite olika skepnader...

Iaf. Igårnatt vaknade jag till o öppnade ögonen. Där STIRRADE ett par gigantiska ögon rakt in i mina. Jag blev ju göööör-rädd!! Fast de var bara Barbapapa-dockan som låg jämte mig i sängen..

Hon gillar Barbapapa, lilla Filippa. Mäkta stolt var hon när jag hade målat Barbapapa & Barbamama i hennes krypin.


Nähä... inte i dag heller

De är minsann INTE bättre, snarare sämre. Jag har ju gått emot min kropp lite denna gång. Sen några år tillbaka har jag insett att jag inte tål nässpray. Efter många års jobbiga förkylningar med snorig näsa i flera veckor testade jag att klara mig utan spray. Blev bättre fortare, näsan var inte tät i mer än några dagar. Iof sjukt jobbigt de dagarna, men sen va de ju bättre. Men nu gick de bara inte. Att inte kunna andas, när lungorna är så tilltryckta som de är blev ohållbart. Nässprayet var himmelriket när jag la mig igår. Wow- luft! Men, idag är jag tätare än tät. Ska åka o köpa koksaltspray sen istället, inte lika effektivt, men naturligt.

Halsontet har släppt iaf. Alltid något.

Ikväll bär de iväg med flickorna på Sex And The City 2:-) Får mobilisera kraften!!

Nähä

Inte de minsta bättre idag, snarare tvärtom. Fruktansvärt jobbigt att va förkyld när man är gravid, de är ju liksom svårt att andas som de är. Sömnen blir sämre, var vaken ett par timmar inatt. Blääääää. Orkar inte!

Bröllopsklänning

alltså inte min bröllopsklänning, utan klänning som jag planerat att ha på Johanna & Kristophers bröllop i slutet av Juli. Då är jag stor som ett hus, så att hitta ngt kanske blir svårt. Men, idag har jag klickat hem denna lång-klänning från Ellos. Får hitta en fin bolero till, och en snygg väska. Snygga skor är bara att glömma, de får bli ngt som fötterna går i. De var lite svårt med storleken, så vi får väl se om den går att använda när bröllopet stundar..


Vecka 25



Nu har jag gått 24 fulla veckor + 5dgr, jag är alltså i v 25. Ni som saknar magbild ska jag försöka orda de till- men denna illustrationen får duga sålänge. O min mage petar ungefär sådär med..

24 VECKOR

Nu växer de ögonbryn, tandämnen för både mjölk- och vuxentänder har bildats och smaklökarna har eventuellt börjat fungera. Huden är röd och rynkig oavsett hur de senare kommer att se ut.

Bild och text från babycenter.com

När bebisarna kommer

Detta är faktiskt en liten liten önskan till vår släkt o vänner.

Jag sitter o har precis läst Amelia Väntar Barn, som jag fick låna av grannen. Det var ett reportage om förlossning, o tårarna sprutar direkt. Håhåjaja, hur ska de här gå?
Men, de var inte det detta inlägget skulle handla om. Det fanns 10 tips som räddar förståndet, de flesta handlar om saker vi själva ska tänka på, vila osv. Men, några saker behöver vi hjälp med;

Det handlar om våra önskningar när de små är här. Redan innan Filippa kom var vi ganska så "hårda" med ett visst önskemål- att vi skulle höra av oss när vi skulle orka ha besök. Detta gäller även nu. Vi vill mer än gärna ha besök, men beroende på hur vi mår så är de viktigaste att vi hittar lugnet här hemma, Filippa är nybliven storasyster, jag är nyförlöst ( på vilket sätt vetekatten.. ) o Niklas har nog fullt upp. Jag ska lära mig att amma två små liv, och de är jag införstådd med att de kan ta tid.

"Låt andra behandla dig som en drottning" stod det i tidningen. Detta är absolut inget som passar mig, men jag förstår grundtanken. För oss kan de vara att ni skippar blommorna, ta med hämtmat istället! Köp inga blombuketter, köp blöjor:-)
Ni som gillar att baka- fyll gärna vår frys.. Mammas köttbullar vore inte heller fel:-)

Sen röjde vi ju på vinden.. Halva vinden är full med Filippas saker. De är babyleksaker i MÅNGDER o 3 flyttkartonger med gosedjur. Filippa har lekt med allt, så inget har varit överflödigt, om de nu skulle vara så att någon tolkar de som otacksamhet att vi fick så otroligt mycket när hon var liten. Bara de att vi behöver inte mer, tänkt på miljön, vi återanvänder detta mer än gärna. Dessutom blir Filippa delaktig iom detta, för hon "ger" ju sina saker till bebisarna.  
Däremot kommer vi säkert att behöva kläder:-) Blandade storlekar.

Sen det mest självklara. Glöm inte Filippa, läs gärna en bok eller pussla en stund med henne. Henne får ni gärna behandla som en drottning!


SOL!!

Verkar bli ett underbart väder idag!! Får ta tillvara på det o va ute i solstolen en massa. De värsta är väl att de kan va jobbigt när man är förkylder som en annan är.. Jaja. Dörren är öppen o de lukar sommar i huset. Underbart!!

RSS 2.0