Mammas pojkar gillar:-)

De behövs inga dyra mobiler o andra leksaker att titta på härhemma. Pojkarna visar redan god smak, mammas killar minsann.

Roy Lichtenstein tavlan "Girl with hair ribbon" och Stig Lindbergtavlan av "Pottery"-tyget är såååå intressant! Man kan tydligen titta HUR länge som helst:-)

Filippa kan hon..

Häromdagen var jag på väg att svära.
De var nåt som krånglade, så jag sa
" Dee va då...." sen hejdade jag mig, för tösen satt ju bredvid.
Då fyllde hon i, helt självklart;
" HELVETE!"

Hoppla....

Helg, igen

Då var de visst fredag. Niklas är iväg på en massa under em. O Filippa är hos Clara, en kompis från dagis. Jag kör som vanligt VM i plock. Dagen började bra, fick sovmorgon efter en hel natts sömn- tack älskling. Han har tagit de senaste nätterna med barnen, så jag kanske kan komma ikapp lite. Kroppen funkar sådär, och eftersom jag inte sovit bra sen i januari kanske de är dags för de. Sover helt klart bättre nu än när de små var i magen, även om man är uppe o matar.. De är i vilket fall guld värt.
O när jag kom ner stod frukost på bordet- ägg o bacon. Jättegott, och faktum är att man håller sig mätt MYCKET längre än på yohurt eller gröt. GI elr LCHF. kallade vad ni vill, jag kör inga "metoder" nu, orkar inte, tillräckligt krångel med maten ändå.. De enda jag ska börja tänka på är att försöka minimera tillsatser, alltså alla E-nr. Detta för min sjukdom. På tal om nåt helt annat alltså...

Imorgon är de ensamt igen. Niklas ska på lagfest. Igen. Märkligt va, två segerfester. Nä, vänta nu. Detta blir tredje- för de firade när seriesegern nästan var klar med.. Jaja, Niklas har att stå i- för de är alltid han som anordnar festerna. O han har sina egna priser för plusligan han själv sammansätter... 

I vilket fall känner jag mig inlåst. Vädret gör ju inte direkt att man vill gå ut heller..  
Men de är ju så att va mamma. Nu har jag snart slutat pumpa iaf, vilket känns bra. Inte helt bra, för jag hade hoppats att orka lite till för killarnas skull, men de är bara att inse fakta. När Niklas om en vecka börjar jobba finns de ingen tid till att pumpa. Att orka vara med barnen måste vara viktigare. Och de tar ENORMT mycket energi att pumpa! Min kropp behöver läka nu, innan jag går i väggen totalt.

Sitter nu i soffan med en liten Eliaz sovandes på bröstet. Inte ville han ligga i sängen inte- mamma är ju sååå mysig:-) Och att höra honom snosa o kunna lukta på honom är underbart:-) Så hör jag ibland lite grymtande från sängen där Zander ligger. De är stora killar nu, och leenden börjar komma ibland. Båda killarna ler gärna lite snett- hur charmigt som helst!

Just de, inlägget om bodysuits.. har fyndat lite på tradera:-) 2 st Villervalla, en st Molo och denna från ME & I. Niklas gillade nog inte denna.. haha. Jag tycker den är underbar. Ser ut som nåt jag själv hade som liten:-) Nu ska jag hitta en till som matchar. Denna är 74-80 så den får ligga o vänta på att killarna ska växa lite till..



Kram på er! Säger som Hanna på hennes blogg- kommentera gärna!

18.30 very important...

I måndags var jag tvungen att va hemma kl 1830 efter Filippas gympa. Jaha- sa jag, en smula sur. Va är de för sätt- bestämma över mig på de sättet. Inte för att jag skulle nånstans, men ändå.. haha.

Iaf- 1830 överlämnas ett brev- samtidigt som de överlämnas ett annat brev i familjen Bornefalk-Svenssons hem i Läjjet..
Våra sambos hade bestämt sig för att överraska oss, och de lyckades de med!

4dec ska jag o Emma på spa-dag på Hotell Fregatten- massa mys o bubbel & två behandlingar:-) Sen är de lunch på stan, drink på servering o upphämtning för att bli bjudna på hemlagat av killarna på kvällen. Allt för att vi är så fantastiska mammor:-) Kan säga att vi är mycket nöjda!

Älskar dig Niklas!

BODYSUITS -ME LIKE!!

Har fått låna några bodysuits till bebisarna av svägerskan. De är lätt favoritplagget just nu! Byxa & body i ett- dessutom sjukt retro! De är sååå söta i detta! Skillnad mellan dessa och en pyjamas är framförallt kvalitén. En pyjamas är oftast tunn- men en bodysuit är tjockare, kanske i plysch eller velour. En suit är också fotlös.


Eliaz i bodysuit från danska Pippi. Obs- inte att förväxla med Pippi Långstrump- utan ett danskt klädmärke för barn...
Härlig grön-blå plysch- med orange & gult i fickorna. Som inte syns...



Andra bodysuits som är superfina....


Fredag...

Då var de fredag. Igen.

Natten har varit otroligt jobbig. Inte för att gossarna stör, de sover så bra så.
Men skovet som har varit på G några veckor har brutit ut ordentligt.

Min sjukdom beter sig inte som jag är van vid längre. Innan graviditeten hade jag mycket symtom från tarmen, ledvärk och trötthet. Men aldrig så fruktansvärt ont som jag har nu. De gör såinåtah-vete ont. Jag har aldrig svimmat, men de känns ibland nära. Natten som gick var inge kul. Och nu är jag öm över hela buken. Noll energi, illamående och smärta i lederna.
Det är nog priset för graviditet och kejsarsnitt tyvärr. Kanske de kommer bli bättre en dag, eller rättare sagt, de måste de.

Niklas jobbar idag, han har hoppat in som vikarie. Filippa är med honom på jobbet till lunch. Jag skulle på läkarbesök idag- efterkontroll efter akutsnitt. Det fick jag omboka, att ge sig utanför dörren kändes övermäktigt. Helgen blir en prövning, Niklas ska på tränarkurs i Göteborg lör-sön. Han kommer hem på kvällen/natten. Men jag har lite "vuxenbarnvakt" imorgon i form av Nina. De gillar vi flickor extra mycket. Filippa tycker Nina är toppen:-) Precis som jag tycker.

Dop-planering...

Snart ska våra fina killar döpas. Vi har "hittat" en jättefin kyrka i Varberg- som jag som barn alltid åkte förbi påväg till min farmor. Så de finns kärlek sen länge till den. Torpa kyrka härstammar från medeltiden. Inte illa...

Iaf. Tror säkert att killarna kommer få doppresenter. Svårt att fråga dem vad de önskar sig kanske.. Vi har sagt att saker till deras kommande rum vore roligt, och kläder såklart. De kommer att ha 68 elr större snart.
För hjälp har jag gjort ett önskecollage. Och för mer hjälp kommer rummet gå i brunt-turkost-orange. Sen är de väl såhär; ÖNSKA sig får man väl alltid:-) De är en del dyyyra saker, och de får stanna vid en önskan:-)
Så, detta är önskesaker och egen inspiration o drömmar...








Köksförändring




Äntligen har jag fått ändrat i köksfönstren. Och den egentliga anledningen var faktiskt att man springer upp där mitt i natten och har inte alltid kläderna på.. Köpte svarta persienner och en enkel vit veckgardin. På dagen är persiennerna uppdragna så de är ca 40 cm kvar, så de funkar som insynsskydd och gardin då med. En annan fördel är att det faktiskt inte syns lika tydligt ( och tråkigt!! ) utifrån att persiennerna är neddragna- tack vare att de är svarta. Kan var bra att tänka på!
Lampan "Dallas" Lampgustaf fick nytt upphäng på väggen. En svartmålad konsoll. I taket skymtar lampa "Galleri", också den från Lampgustaf.
Ljudabsorbenten från Zilenzio har jag klätt i tyget "RAXT" från Ljungergs textil. Detta tyg bidrog Olle Bonniér med till Astrid Sampes stora projekt 1954 på NK´s textilkammare- "Signerad Textil".
Nu väntar vi på nya stolar till köket- de är hos min mamma för ommålning. 2 st vitlaserade Stokkestolar till killarna finns med. Vi kommer alltså få göra om bordet och sätta på ben istället för att ha det fastsatt i väggen. Så tyvärr får barstolarna flytta- för de blir för taight..

Eliaz & Zander


Fredag...

Undra om vi får vårat fredagsmys idag? Det är redan en hel vecka sen vi åkte akut till Östra med småkillarna. Helt sjukt! Vart tog dessa dagar vägen?? Iaf, vi ska ladda med med Filippas önskemål- popcorn & melon.

Idag fick jag välbehövlig sovmorgon. Ända till halv tio. Och kvart i ett ska jag på akupunktur. Det blir alltid lite stressigt när jag inte går upp tidigare, man tappar bort hela fm. Men, va fasen, jag kan väl inte städa o plocka jämt, sömnen var behövlig. Niklas & Filippa kanske ska ut på stan i em, då tar jag o röjjer.

Varför akupunktur då? Jo för att jag har sån h-vetes ledvärk! Jag hatar att leva med smärta, och tror de är skitsnack att man "lär sig att leva med de". Hur då?? Vips plötligt en dag så är de lättare att gå, man rör sig smidigt, och man bryr sig inte om att de värker överallt? Som att kroppen glömmer av sig? Ja, eller hur??

Men idag ska jag ha mig en riktig rehab-dag, så kanske de håller sig under helgen iaf.

Rosa bandet

Jag får försäkringsbolaget Chartis att skänka 10 kr till Rosa Bandet genom att publicera denna länk: ROSA BANDET Följ länken och skapa en skänk-länk du också!

Stöd rosa bandet

Oroliga små boys

Håhå.. Det är tufft att va liten.. vart en orolig dag, och en oroligare kväll. Speciellt Zander har svårt att komma till ro- och han har nog ont. Han har gråtit massor:-(
Nu har han somnat en stund, och hoppas han får sova lugnt nån timma. Det behövs för att komma tillbaka och må bra!
Och vi föräldrar behöver det med..

Filippa kom hem i em med. Underbara lilla tjej! Hon hade sång och dansshow för resten av familjen innan. Fantastiska egna sångtexter hon hittar på. Idag var det nåt med att "du måste kamma dig, tralala... ". Kan de vara för att hon vart hos mormor några dagar? Där är nämligen kamning något väldans viktigt...

Tuff helg

Igår kom vi hem från Östra Sjukhuset efter att akut fått åka in dit i fredagskväll med Eliaz. bråcket gick inte att få tillbaka, och då har man bara en stund på sig innan tarmen kan dö, så med gråtande bebis & hans bror begav vi oss fort till Göteborg. De blev inget fredagsmys med Filippa. Stackars tjej- hon var förtvivlad och jätterädd. Eliaz skrek ju otröstligt, och hans föräldrar var ju lite panikslagna..

Vi kom in direkt och fick träffa en läkare, som minst sagt hade problem med att få in bråcket.. de tog säkert 30 långa minuter, smärtsamma sådana för lill-killen. Målet var att få in det temporärt, för att operera på lördagen- de vill inte gärna söva så små på natten. Klokt. Operationen blev på lördagmiddag, och de gick bra. På söndagen var de så dags för operation på Zander. Hans bråck fastnade inte som på Eliaz, men iom att de var stort och vi ändå var där, tog de hand om honom med. Väldigt skönt, för då slapp vi åka in en gång till...

Båda killarna har klarar detta med bravur. Klart, de är oroliga och har problem med tarm osv, men ändå.. Vi föräldrar har med klarat det bra, men idag när vi är hemma släpper det. Gråten sitter i halsen hela tiden. Kroppen värker som sjutton. Ångesten sitter i bröstkorgen.

Kanske orkar skriva närmare sen om operationerna.
Här hittar ni bilder osv- från Niklas blogg.

Passepartout

Har äntligen fått ramat in en av de fina bilderna jag printat ut från Feed Your Soul- en sida på nätet med konstbilder man får ladda ner och använda, helt gratis. Det kommer ut nya bilder varje månad. Jättefina verk!

Jag hade dock ingen passepartout till ramen- så jag fick göra en ny.
Jag använde tapet- denna kommer från Sandberg tapet och heter Verner.




Bilder privata

Längtan efter vår...

Knappt har sommarblommorna blommat över, trädgårdsmöblerna burits in, löven börjat falla och sista gräsklippningen är avslutad innan vårlängtan kommer över mig.. Iår har jag inte hunnit planera in nya vårlökar, men jag hoppas evinnerligt att jag ska kunna gå ut i trädgården o få skit under naglarna en gång till iår. Att förbereda inför våren och veta att det inom några månader kommer grönt igen gör att vintern inte känns odräglig. Med tanke på att dagarna går i en rasande takt tror jag att jag kommer vakna upp imorgon och så är vårsolen framme..

Tills dess får jag nöja mig med bilder från årets trädgård.


Snart kommer tulpanerna & alliumlökarna igen...



Våran framsida/entré. Här har vi kvällssol- så trädäcket är välbesökt.





Solstol "Pasta" ( KWA ), från baksidan av huset. Platsbyggd soffa i rabatten. Där kan man få skön skugga under syrénbuskarna. Kuddar sydda av markis-väv, alltså vattenresistenta. Pall & kruka Ikea.


Bilder privata.

Vart ska jag börja?

Har precis tappat bloggeriet, tyvärr. Hinner liksom inte. Och för tillfället vet jag inte vart jag ska börja heller, med allt som händer här hemma. Men, jag måste ju börja. Kan bli rörigt, och ingen kanske fattar nåt. Men men..

Vi börjar i söndags. Eliaz vaknade halv åtta och var fullkomligt otröstlig. Efter 1.5 tim skulle vi byta blöja igen och såg då, vad vi trodde, vad felet var. AS-svullen i ljumsken och blå pung. Akutresa till Varberg- ivägskickade till barnakuten i Halmstad. Där stod de och väntade på oss. Efter några undersökningar så konstaterades ljumskbråck- och operation inom närmsta veckan. De vågar inte söva så små barn i Halmstad, så det blir Sahlgrenska. Usch o fy va detta är oroligt.
Nu har vi inte fått tid än, för de är brevledes remiss skickas. Idag. 2010. ??
Idag på morgonen när jag bytte på Zander tror jag tyvärr att jag konstaterade att även han har bråck. Vi får trycka tillbaka det när det kommer ut, och det kändes likadant på Zander nu, fast änsålänge mindre.

Vidare med dagen idag. Läkarbesök på BVC. Mäta, väga och kolla. Läkaren sa att de kommer förmodligen bli operation även på Zander om de är bråck, för det är inget de låter vara. Vi får höra med läkarna på Sahlgrenska.
Ja, växer de då?
Som två galningar! 4600gr redan! 53långa. JÖSSES!! De är grädde i maten.
På tal om mat. Ammar inte nämnvärt, men kämpar på med "Ahmed"- min dubbelpump. Den låter "Ahmed Ahmed Ahmed" när den pumpar. Killarna får mao rejält med bröstmjölk på flaska. Det funkar kanon. De hade från födslen svårt att amma för att de var så små, och de höll i sig. Att kämpa 24h /dygn med amning och ha skrikiga barn var bara att lägga ner. Det viktigaste är att de är mätta, växer bra och att de faktiskt fått bröstmjölk de första veckorna. Inte HUR de fått maten. En annan stor fördel är ju att Niklas fått mycket tid med barnen. Hade jag ammat hade han inte sett röken av dem- för fram tills för nån vecka sen har de ätit och sen somnat om igen. Och jag har ju faktiskt möjlighet att bege mig utanför väggarna, utan att barnen ska svälta. I morse hade jag 1.3 liter (!) mjölk i kylen- så de kan äta rejält.. haha. Igår var jag tex på Gekås. Vi har ju en STOR tjej med, som vuxit ur ALLA kläder under sommaren... Och skor. Vi är ruinerade.

Niklas är hemma helt till v44. Känns väldigt bra- och sen skall han va ledig 2 dgr/v fram till jul. Det behövs..
Dagarna går galet fort, man går upp, och sen går man och lägger sig. Mellan det tvättar vi. Matar och försöker äta själva.

Tänkte jag skall göra lite inredningsinlägg med- för det är något jag tycker är skoj. Och det är mitt intresse, försöker verkligen hitta tiden till det. Går sådär. Men lite har jag hunnit med:-)

Just de. Dopplanering pågår. Speciellt med tvillingdop:-)

Här kommer ett fint kort på tjejjen & Zander!


RSS 2.0