Sola skiner

Då hinner man inte blogga nåt värst mö. Mer än några mms-inlägg. Men de är väl inte fy skit?

Fredag. Vi tar det bakifrån. ( Baklänges kanske man ska säga.. ;-) )
Mys i soffan. Filippa har varit och spelat brännboll med alla kompisar. Inspringandes -"Har fredagsmyset börjat än???"
Niklas svarar- "det är redan slut" stackars liten tjej. Men han skojjade ju, de sa han fort. Så nu är det popcorn o saft i soffan med mamma o pappa. Killarna sover, nåja, ibland. Eliaz har vaknat två gånger. Drömmer väl nåt läskigt?

Målarkillarna har varit här o tvättat huset, det ska målas under sommaren. Tyvärr inte i en annan nysans som vi hade hoppats, utan de babyblåa nyanserna i sann 90-talsanda. Snyggt. Eller verkligen INTE. Jaja, de blir ju renare o finare kanske ändå. Vid tolv kom Jessica, grannen o tog alla barnen. Jag skulle på möte med cheferna. Dags att börja jobba alltså.

Viktigt... Att posera även när man gungar

dsc00151 (MMS)

Viktigt... Att posera även när man gungar


Mormor o morfar ska passa oss i helgen. Mo...

dsc00149 (MMS)

Mormor o morfar ska passa oss i helgen. Morfar är så nervös. Bäst att ha en instruktionsbok:-)


Mysstund. Iaf 2 min innan nån har nypt den...

dsc00148 (MMS)

Mysstund. Iaf 2 min innan nån har nypt den andre..


Bäst att bada med puffar. 'Man nuddar inte...

dsc00142 (MMS)

Bäst att bada med puffar. 'Man nuddar inte marken då. Hon är en prinsessa, som har en krona. Skriv det mamma.'


& vad gör man då

... en solig dag som denna. Tja, efter att fått färdigt inne, vilket tar i stort sett hela fm, så kom jag till sist ut. Filippa cyklade till lekplatsen, där hon träffade en två år äldre kille. UJUJ, va spännande för henne.. mamma mamma!!! Får jag cykla med honom till det andra området. Det gör så ONT i mitt hjärta, lilla tös. Ska du redan springa efter de äldre pojkarna? Jag svalde och sa ett litet " jaaaaa". Och pratade vett med killen, -du ser väl till att hon kommer hem??
När hon hade vart borta i 10 min kom Niklas hem, och jag skickade genast iväg honom för att kolla vart hon var. Hönsig?

Jag målade ribborna till bänken en sista gång, imorgon ska den skruvas ihop. Klippte lite grenar. Fikade ute med Filippa. Hade de ganska ok alltså.


Ska man va udda tro?

Och inte som alla andra. Ska man skilja sig från mängden? Va en outsider?

Naj naj! Jag tänker visst KOMMENTERA VÄDRET! Så de så! Enl SMHI har vi det finaste påskvädret på 50 år, tack så mycket. Vädret liknar Juniväder. Tack så mycket. Man behöver inte palta på barnen en massa kläder. Tack så mycket. Jag har skit under naglarna. Tack så mycket. Har druckit vin på grannens trädäck. Tack så mycket.

Tack så mycket.

Hannas kök

Nu börjar bilderna droppa in på Hannas nya kök! Det blir så fint! Läs här om hennes planer. Hennes Öglanstolar från mina föräldrar gjorde sig riktigt bra i rött- och det nya ( men inte helt underhållsfria ) köksgolvet är ju klockrent hos en 50-tals fantast som Hanna.. Nu kommer snart Stringhyllor upp på väggen med.


Foto Hanna. Privat.

neeeeee

Idag är ingen bra dag. Inatt när vi matade killarna fick jag sånna idiot-kramper i magen. Niklas undrade om vi skulle till sjukhuset.. Det har hänt någon gång innan, och de känns som något gått sönder. Niklas värmde vetekudde, och det släppte efter ett tag. Dock påverkar det nog mig idag, är totalt slut.
Iof har jag hållt igång hela förmiddagen, städat Filippas rum- och det var det värsta barnstäderi jag gjort. 4 (!) stora påsar med skräp! Alltså- sönderklippta pappersbitar, bubbelplast, paketpapper osv osv. Och då städade jag ordentligt i fredags!? Det har inte varit lätt för henne att hålla iordning med en extra madrass på golvet, så inget moln över tjejjen. Oftast får hon hjälpa till o plocka undan, men denna gången hade de inte gått. Och fördel med att städa själv- man slänger vad man vill. Hon har ett enormt separationsproblem från minsta lilla pappersbit..

Sen var jag iväg o handlade lite färg, olja o gräsfrön. Lagade middag. Kanske inte konstigt jag är trött när jag tänker efter.. Niklas bygger bänk:-) Med handsåg. Han gillar´t inte.


Oj då---

Har visst inte bloggat på flera dagar. Sorry. Det är lite mycket... Solen skiner, framförallt:-) Då är man ute, inte inne vid datorn. Kort redovisning ( har insett en annan fördel med blogg- man kan gå tillbaka för att se vad man gjort, nu när jag inte skrivit på 4 dgr minns jag inte ens helgen, utan fick fråga N??!)

Fredag.. Nä, jag minns inte. Jo! Akupunktur hos Nina! Det är MUMMA för mina onda leder!!

Lördag... N & alla barnen var med Alex på Lekstugan, det nya leklandet i Varberg. Michaela, Filippas bästis, sov över från fredag och var med o busade. Underbart att de har varandra! Jag passade på att åka till Gekås, en supersnabb vända. F behövde nya utekläder.. När det byter säsong är det dyrt som satan med barn- för Filippas del har det inneburit en helt ny garderob, för alla tunna kläder var visst för små. Ajajaj i plånboken:-( Tur att hon fick kläder i födelsedagspresent, de blir dyrt ändå med skor, stövlar, t-shirts, taights, klänningar o skalbyxor. Och snart har våra killar vuxit ur sina 74 kläder??
Sen var Alex här på kvällen med, jag lagade mat till grabbarna.

Söndag. N match, och jag tog hemmabestyren.

Måndag.. Idag alltså. Idag har det gått i 180!! Klippning, BVC och 8-mån kontroll för boysen, fika på stan, N möte, jag lämna prover & få akupunktur. Skynda hem o lösa av N som skulle spela B-lagsmatch. Sen var de matx2 till killarna, mat F, natta Boys o nu är jag trött. Men lycklig!





Torsdag

... min hatadag. Något bra idag iaf- mor & far kommer hit. Skönt att få sällskap o bärhjälp med grabbarna. Kanske man ska ta kaffet ute idag- solen skiner ju helt underbart. När de kommer får jag lite tid till städ med, börjar bli rutin att dammsuga uppe på torsdagar när de kommer.. Känns som jag redan varit uppe en hel dag, Eliaz vaknade 06.15. Undra när den pojken behagar sova en hel natt? Att vakna mellan 02-03 varenda natt o inte somna om gör oss trötta.

Kaffe tro? Nä, nu vaknade killarna från sin förmiddagslur.. tjing.

Eliaz la sig under bordet för att vila..

dsc00134 (MMS)

Eliaz la sig under bordet för att vila..


Tavlor o åter tavlor

Vår vägg ser ut som en schweizerost. Hoppla. Tur är att den gjorde de innan med, och att den bara är målad och skall målas igen inom kort. Jag provar mig fram hur de nya ( o gamla ) tavlorna ska hänga. Bytt ramar och passepartouter. Ikväll är jag ganska nöjd, och den största anledningen till omändringen var att tv´n blänkte i tavlorna. Bättre höjd nu tror jag. Det är en konst i sig att hänga tavlor, och jag kan påstå att det är många som hänger sina tavlor "fel". Det vanligaste felet är att de hängs för högt. En bra grundregel- låt den kortaste i familjen hänga tavlorna, och häng den alltid lite lägre än du faktiskt tror den ska hänga. Om du ska hänga många tavlor- ha någon form av röd tråd, samma ramar, samma färgskala eller ha just ett kaos och låt det bli den röda tråden. Håll ihop dem i grupp. I vilket fall, tavlor är roligt! Länge har jag planerat att ha en massa foton i hallen, men det har stannat vid just det- en plan. Lite släktingar har hamnat över vår säng iaf.
Ska försöka hitta tid till fotografering.

Sen varför hänga alla tavlor, jag gillar ståendes! Och man kan hänga upp annat med- skyltar mm.

Detta är en snygg upphägning! Den röda tråden skulle jag säga att det är grafiska bilder, utan mycket färg. Hjälper ju till att ha den höjden i tak de har med... Jag hoppas våran tavelvägg skall växa nu, sådant behöver man inte stressa fram, och det är roligt att kunna förändra den.



Bild Sköna hem.

Skurar ute, idag med..

Fast på ett helt annat sätt.. de kommer skurar ovanifrån, inte kul alls! Skulle ju gått ut?!
Jaja, vi får sysselsätta oss inne då. Filippa ritar vid köksbordet, killarna har precis somnat, och jag tar välbehövlig rast. Inte suttit ner sen jag gick upp i morse, och mina knä-fotleder värker stoll! BÄVER.

I em ska jag försöka hitta skor till stumpan. Insåg att hon inga tennisskor har, och de är väl dumt såhär på våren? Sina fina Replay-basketskor hon fick ska hon inte slita ut härhemma..

Nu ropas de. Kram!

Skriv för guds skull inga kommentarer heller;-)

Skurar ute idag:-)

dsc00130 (MMS)

Skurar ute idag:-)


Hemma efter en mkt trevlig kväll hos Emma ...

Hemma efter en mkt trevlig kväll hos Emma o Daniel! Kl blir alltid sent där, har ju så mkt att prata om:-) Såg en rolig video på Daniel med..


Lördagkväll snart

och dags att hoppa i duschen. Emma & Daniel med lillgrabben Arne står som värdar ikväll. Det ska bli skönt att komma hemifrån lite:-) O få tjöta skit med Emma!


Södra interiör

Kolla så snyggt- vill ha ett uterum med en sådan panel!



Bild Södra interiör

DIY; Utebord av huggekubb

De är ju så roligt att planera. Kan inte låta bli.

Pappa- de här är till dig, för de vill jag ha hjälp med, om du har hemma alltså..
Södra interiör, alltså träproducenten har nog haft god hjälp med nya marknadsföringen. Superfina annonser i inredningstidningar, och jag har blivit förvånad flera gånger. Så snyggt! 
Jag tänkte göra 3 st bord till uteplatsen av träkubbar. ( eller vad heter de?? ) Så pappa, kan du såga till 3 st i olika höjder/ storlekar 45-55cm. Så rakt ovanpå som möjligt, men de gör inget om de lutar- som du ser på den längst till vänster. Bark osv tar jag bort själv, och tänkte sen svartlasera dem. Södra kom med inspirationen på denna bild, fast de har målat dem vita.  Bästa är, nästan gratis.



Bild Södra Interiör


Ikväll

Blev de många inlägg. De är sport på TV. Förklarar inte mer.

Mina kramar o tankar går till Lisa & Ruben som är på Östra Sjukhuset för andra natten. Ruben är dålig, äter inte, hostar, feber, biljud i lungorna osv. Om han inte har ätit mer innan midnatt blir det sond. Jag lider verkligen med Lisa- och att få vara där själv med sin lille pojk. Det var inte RS- utan något annat, tror inte de vet vad. Att vara på sjukhus med sina barn är jobbigt.

Älskar dig vännen! Tänker på dig!!

Vårplaner inne...

... och sen har jag ju som vanligt massor jag vill fixa till inne. Stor nackdel med att vara hemma så mycket, man hinner se allt slitet, och hinner man inte göra något annat än att städa o pyssla med barnen kan ju hjärnan tänka i vartfall.

Ny köksö... måla väggar i vardagsrum ( de är sjuuuukt slitna! )... måla vita snickerier- som skulle ha gjorts i somras när vi byggde om (???)... sätta upp hyllor hos Filippa ( bara tidsbrist, hyllor har vi! )... göra färdigt i privatentrén..
Men högst på önskelistan står ny soffa. Den är sliten och äcklig. Och snart alldeles för liten.
Sen kommer det inte bli lätt den dagen vi ska köpa nytt. Att hitta rätt soffa i rätt prisklass? Jag vet ungefär hur jag önskar den ska vara- och jag har inte sett den någonstans. Eller jo- men den kostade 60 000.

Mina önskemål.
Den ska va 50-tals grå ( alltså ganska ljusgrå, melerad) , stor, gärna med divan i ena ändan och 45graders vinkel i andra. Smalt formspråk ( inga tjocka armstöd mm ), silvriga/kromade ben.. Tvättbar klädsel.  



Stilen som ovan alltså- men denna är ju alldeles för liten för alla oss..
Soffa och bild från Eilersen, "Great Lift".
Snygg så de gör ont.

Vårplaner ute...

.... de är ju så mycket man ( läs jag ) vill. Pengar & tid ställer som vanligt till det, men drömma tänker jag inte sluta göra.

Pergola... nya stolar bak... Vågö solstolar fram... vitpigmenterat trädäck... ny belysning...


























Stol Milton till baksidan. Producent Brafab. Vi levererar.

Trötta föräldrar

Våra barn har trötta föräldrar. Niklas somnade nu i soffan, före 2000. Han springer mer på nätterna än vad jag gör, och det är jag tacksam för... hade jag gjort det hade min hälsa vart än värre, och då hade jag nog blivit sängliggandes. Ingen vinner på det. Men Gud vad jag längtar efter en natts hel sömn.

Mamma skulle ha kommit idag, men hon var dålig. Hon hade inte sovit mycket inatt- de hjälper inte att man inte har småbarn tydligen. Jag har haft alla tre barn hemma, och så blir de imorgon med. Det är mycket att stå i när man är ensam med dem.. Niklas stannade hemma från träningen idag, avlastade mig mycket. Killarna är inte helt på banan än, de skriker o gnäller hela hela hela tiden. Äta är svårt, man gråter sig igenom det. Enda gången de är lite lugna nu är när de är i gåstolen en stund- att upptäcka världen på egen hand är ju sååååå spännande. Nu klarar de att komma igenom dörröppningen till kontoret och köket själva, oh de finns ju massa spännande att titta på! O riva ner.

Snart dags att sova. Natti!

En sak att säga

JAG HATAR LEDVÄRK! SÅ INÅTAHELVETE.

Sveriges snyggaste barnrum

Svensk fastighetsförmedling har nu en tävling på Facebook, där de tillsammans med läsare & en jury ( bla av Frida på Trendenser.se ) ska utse Sveriges snyggaste barnrum!

Jag har deltagit- och tycker ni om barnens rum så lägg gärna er röst! Man kan rösta hur många gånger som helst, men bara en per dag.

Här är länkarna!

Eliaz & Zanders rum 1
Eliaz & Zanders rum 2
Filippas rum

Det tar någon sekund innan bilden kommer fram ( iaf på min dator.. )
Mina bidrag










Bilder privata.

Filippa

Avslutar kvällens foto-bombning med dagens pyssel med Filippa. Hon fick av sin blivande man porslin som hon kunde måla själv.. ( hm, de börjar redan spara till hemmet, eller??!! ) Jag och Filippa målade allt, och fint blev det!



Bild privat


Rubens dop

Och i söndags var vi på Rubens dop! En annorlunda upplevelse med 3 barn med sig i kyrkan... det var massor med barn, och prästen hade barnmässa.



Lisa & Robert med barnen.




En vacker mamma med sin son!






Killarna var såklart med- uppklädda såklart!

Bilder privata








Gympakalas

Filippa hade gympakalas i helgen. Här kommer lite bilder!



Tant Hanna & Filippa, innan barngästerna kommit





Hinderbana





Tant Carro kunde hon med:-)





Vårt älskade gudbarn kom när vi gick ut den sista stunden, tur var ju det. Hon var så ledsen för att hon inte var bjuden, "ja ä ju stooo sej nu!!??" Jag hade som tur var gjort extra godispåsar till fiskedammen, så hon fick med. Underbara unge!





En hel drös ungar i "kompisgungan", och tanten pöttar på...


Bilder privat.




Kalasbilder



Paketöppning med släkten... kolla hennes min "ååååååååhhhhhh" ( de var pysselgrejjer.. )

Bild privat

Ute i vagnen


Rapport från min måndag..

Ska försöka fatta mig kort o koncist.

SOL UTE! ( nåja, lite mulet, men lite ljust iaf ) Niklas jobbade fm, och kom hem med 16 (!) påsar täckbark. Duktig man jag har, han har lyssnat o levererar! Ut i trädgården, bark i slänten fixade han och jag fick äntligen planterat mina blommor jag köpt. Alltså- de är den bästa tiden på året, när man får börja gå ut! Och om ca två månader när det är grönt o fint är det ljuuuuuvligt!!

Sen hämtade jag Filippa, handlade med henne. Något jag sällan gör, och idag blev jag påmind om varför. Av någon anledning blir hon en DURACELLKANIN i en affär. Springer, hoppar, blir heeeeelt galen o går bananas! O ropar gu´vet! Inte olydig direkt, bara helt fullkomligt galen. PUH
Anledningen till affärsbesöket idag var att jag lovade henne ett påskägg idag- för det vankades 5-årskontroll hos Gun på Neptunuskliniken. Fö, världens bästa sköterska som har hand om barnen! Kontrollen i sig är ju inte jobbig-- men, spruta. UJUJ. Det gick inge vidare, lilltösen blev så rädd, hon skakade, skrek och svetten rann! Gun fick sticka mig, för att jag skulle visa att de inte var farligt. Hjälpte inte. Till slut fick vi hålla fast henne och sticka, det var inte alls kul. Men de slutade ju göra ont innan de ens gjorde ont kom hon fram till, så det gick fort över när de var klart. Sen var hon såååå stolt.

Hem, äta, mata barn. Niklas iväg med Zander på kontroll. Han har ju varit dålig i flera veckor, hostar o har svårt att äta. Gun tyckte vi skulle kolla upp det, och vi fick en läkartid direkt. Underbart med privatvård! De var inget allvarligt med lillkillen, men vi fick bra hostmedicin till honom. Vi får se hur natten blir. Niklas hade behövt sova lite mer inatt..

Sen avslutade jag med att för första gången se " En unge i minuten". Ikväll var de tvillingsnitt. Kan väl säga att jag lipa en smula- här kommer alla känslorna på en och samma gång..

Natti!

Just de. Med en dag fullproppad av Alvedon & Voltaren har jag inte så ont i tanden ikväll.. hoppas hoppas..


********F-N*******

TANDVÄRKEN FRÅN HÄÄÄÄÄLVÄÄÄTET!

Det gör så SJUUUUKT ont i visdomstanden som jag lagade i måndags. Hela vänstra sidan, käken, upp i ögat o huvudet värker. De blir till att ringa tandläkaren imorgon, förmodligen har jag fått en inflammation. Jaha, då får jag gå igenom skräcken igen, dra ut tanden förmodligen. Jag har dragit ut visdomstanden på höger sida, och kvar sitter ena roten! nu är den FASTVUXEN i käken. Den satt alltså så hårt när de drog ut tanden så de drog av en FRISK rot! Kan säga att den smärtan är topp 5 av vad jag genomlidigt. Känns INTE bra.

Alvedon, Voltaren ( som jag egentligen inte får ta för tarmen, så nu kommer den balla ur, men de skiiiiiter jag i nu ) och jag har gurglat snaps ikväll. Lindrat lite. Inatt låg jag med frysta grönsakspåse på kinden.. Blir en kul natt. Eller INTE.

Ja, jag är SUR. FÖRBANNAD, LEDSEN. ORKA!!


5-årskalas

Idag har vi haft Gympakalas för Filippa o hennes närmaste kompisar. Mycket lyckat, om vi får säga de själva. Vi hade sysselsatt halva släkten för detta, inkl "syrrorna" från Halmstad. De var iof bjudna på kalaset, men hjälpte gärna till.. Fantastiskt roligt att se Hanna O Carro gå hinderbana.

Lekar, korv i bröd, mer lekar, fika, och utelek stod på schemat. O såklart fiskdamm!

Nu är VI TRÖTTA!

Ajaj.

Alltså, den huvudvärken jag har är grotesk.. Det värker SATAN i käken efter lagningen i visdomstanden, och jag skulle tro de är därför skallen gör ont med:-(
Hoppas de släpper snart. Magen är ju för en gångs skull rätt ok.

Vi skulle ha fredagsmys ikväll, för första gången på evigheter. Kul, killarna vägrar somna. Zander somnade halv tio eller så. Jaja.

Nattinatti säger jag. Imorgon är en hektisk förmiddag med kalasförberedelser. Niklas spelar match. 

Piff o Puff fikar. Vem är vem? :-)

dsc00127 (MMS)

Piff o Puff fikar. Vem är vem? :-)


Fredag...

Fredag och alla barnen är hemma. Full fart alltså. Och "inventarien" Michaela är här med, Filippas bästis. Nu har de varit på rummet i säkert en timma, jag hör dem prata bara. Inte ett tjafs, någonsin. De kommer så bra överrens, inte så konstigt när man är så lika som de är. Jag & Niklas är så glada för att Filippa har så underbara vänner!
& imorgon ska vännerna komma på kalas. I år blir det Gympakalas i Lindberga Skolans idrottshall. Det blir ett mindre kalas än förra året, inte för att Filippa inte ville bjuda vartenda barn hon känner, utan för att vi tyckte de räckte med de hon leker mest med. Senaste månaderna har vi inte gjort annat än ordnat kalas, och orken tryter. Sen inte sagt att alla kalas är väldans roligt! Mamma, och ev pappa kommer och hjälper till på kalaset, skönt. Enda vuxna som verkligen blivit bjuden är "min" Hanna från Halmstad:-) Filippas krav.

Mamma var här i onsdags med, jättehärligt att ha hjälp & sällskap mitt i veckan hemma. Nån mer som bär, byter blöjor osv.. Idag har de gått bra, än så länge. Fram till tre ung brukar jag orka, sen blir jag så trött! Idag har jag hunnit göra lite annat, städat upp på Filippas rum, dammsugit & torkat golven. Bebisfötter som springer omkring barfota gör golvet hyfsat kladdiga:-) små fotavtryck överallt, och de är ju fiiiiint när solen ligger på??

Nu ska jag plocka fram fika till alla barnen. När Niklas kommer hem ska jag åka o köpa doppresent till Ruben, och handla inför barnkalaset imorgon!


RSS 2.0