Filippa-bilder från gågna veckorna


Våran underbara prinsessa!





En dag överraskade pappa oss med frukost på sängen:-)



Och så glass ute vid 57 Nord.

Bilder privata.

Inlägg 3- freda´

Någon som känner sig manad att sticka/ virka i höst?
Garnstudio.com har underbara mönster!
Någon frivillig som åtar sig uppdraget? :-)

Snygga kuddar;



Alpaca heter mönstret



Och detta heter Eskimo

Och så dessa UNDERBARA gosedjur!!



De två längst ner till höger är så charmiga!!

Inlägg 2- freda´

Blir ett kort ett.

F**********N va irriterande de är att inte orka något alls! När vädret helt plötsligt visade sig ur ett mörkare perspektiv insåg jag att lampor måste upp på andra våning. 4:e (!!!) pausen nu. Och då är inte ens EN taklampa uppe än.. o vad ska då göras- jo, plocka ihop en ikeaförpackning ( kläm kläm kläm- färdig. ) lamphållare fästas, måtta vart den ska va och skruva upp en krok. Tro F********N att lampfästet släpper minst 6 gånger. Nu ligger skiten på sängen däruppe. Och jag flåsar som att jag sprungit maraton.


Inlägg 1- freda´

Det har verkligen varit en vecka av blandad karaktär..

Måndag skulle jag ha firat svägerskan Lisa som fyllde år- men avstod för jag mådde inge vidare. Niklas & Filippa var däremot o grattade.

Tisdag- frukostkalas för Emelie som fyllde 24. Att fira henne rejält är viktigt- för de är den viktigaste dagen på hela året för henne. Och som tur var skötte sig pojkvännen utmärkt denna födelsedag. Förra blev inte lika bra, men han är nog förlåten nu:-) När kalaset var på väg att ta slut fick jag fruktansvärda smärtor i magen, och ifrån att ha molande värk i en vecka till detta så ringde vi förlossningen och fick åka upp direkt runt lunch. Det blev att stanna kvar för observation över natten. Förhöjda värden vita blodkroppar, men annars inget fel på graviditeten. Förmodligen är de tarmarna som gör så ont och de fortplantar sig ut i hela livmodern. Barnen mår väldans bra, men mamman desstusämre.. Men jag fick komma hem onsfm.
Skönt iaf att ha tillbringat ett dygn däruppe- för det gav mig en viss trygghet inför vad som komma skall. Bra läkare & barnmorskor. Man blir lite extra för personalen när man väntar två, helt klart.

När vi då kom hem onsdag kom kära vännerna Martina & Martin o barna från Vetlanda till oss. De skulle ha tillbringat tisdagen hos oss, men planerna ändrades ju som sagt. Ett litet besök hann de med i onsdags, så himla roligt att äntligen ses. De är nog två år sedan..



Martina & Isak. Toksöt liten kille! Mamma upp idagen!!



Filippa & Alexander i sandlådan. Tyvärr fick vi inga bilder på honom där man ser hela honom. Pappa Martin fastnade tydligen inte heller på bild..

Bilder privata.


nä, inte idag heller

Jag har inte orkat skriva något på flera dagar. Och orkar inte idag heller.
Lägger väl ut mastodont-inlägg imorgon. Bara så ni vet.

Hushållsnära tjänster?

Min älskade mor är minsann bekymrad nu- hon undrar om man verkligen inte får någon hjälp nu när vi blir så många? Nää.. skulle inte tro det- och de är ju ingen 10-mannafamilj heller vi ska bli. Man får reda sig själv, och hoppas att släkt & vänner hjälper till lite med.

Men, tanken har slagit oss. RUT-avdraget kanske man skulle kunna använda. Hur länge till de nu finns. Tänker inte göra detta till en politisk debatt-sida så jag tiger (nästan) där. MEN- det är en tjänst som underlättar för oss kvinnor- det skapar jobb & entreprenörsskap för oss kvinnor, det ger oss möjlighet att jobba heltid på våra ordinarie jobb. För ingen kan väl förneka att de flesta inte har det jämnställt i hemmet. Kvinnan sköter mer än mannen. Punkt. Hur ska vi kunna få högre lön och bättre positioner på arbetsmarknaden om vi måste ha en halvtidstjänst hemma? Att mannen helt plötsligt skulle ändra sig och ta halva delen är de ingen som tror på hoppas jag? Så, kvinnor hjälper kvinnor genom RUT-avdraget.
ROT-avdraget hjälper männen, även om jag har generalisterat i båda fallen en smula såklart. Om ROT-avdraget gjort så mannen kunde göra mer hemma hade de vart en sak, men de tror jag inte på..

I vilket fall. Vi skall kolla upp det här med städning. Kanske var 14;e dag nu i början när de små kommer. Det hade tror jag underlättat för mig. För jag hoppas inte Niklas slutar hjälpa till hemma i det fallet- för då kan de kvitta. För vi har det klart över medel tror jag, vi hjälps åt. Sen är de som så, jag är kvinnan här, och jag städar mer. Punkt.
Och om jag inte ska få ett psykbryt osv, så kanske några timmars städ är värt varenda krona..

För faktum kvarstår, med 2 små illbattingar & Filippa har vi annat roligt att fokusera på än städ. Men, VARFÖR måste man acceptera det som alla säger? "-Låt de vara smutsigt & stökigt hemma, det är inte heeeeeela världen!!"
Men om man faktiskt mår dåligt och vantrivs i ett smutsigt hem, hur ska man då lösa det??
Sen hade jag i ärlighetens namn nog haft lite svårt för att ha någon annan som torkar upp vår skit- men de kanske är övergående..


Trädgårdsbilder

Vår framsida.





Bord "Holmsund" KWA & stolar "High Tech", design Nisse Strinning- Grythyttan- finns hos oss

Här har vi häääärlig kvällssol!

Onsdag-torsdag

Igår hade vi väldans fint besök i Varberg! Goa goa Hanna var o hälsade på heeeeela dagen! Vi hade de mysigt värre! Lite kring stan-besök o annat Hannaroligt kan ni läsa här:-)
 
När Niklas & tjejjerna var på stan var jag hos barnmorskan. Inte för att jag gör så mycket där egentligen, mäter mage för skoj skull, väger mig för sorgs skull, kolla blodtryck osv. O lyssnar på 2 små hjärtan med såklart. Men iom att jag är så ofta hos läkaren är de inte mycket att tillägga. På tal om de. Man hamnar liksom mellan stolarna nu när de är semestrar. Per, min ordinarie läkare har jag inte träffat på länge- och de kommer inte ske under augusti heller tydligen. Planerad BF 6 september- och innan dess skulle vi ha planerat förlossningen. Och hur har de tänkt då? Jaja, får väl ta de med en annan läkare, men de känns inte tryggt på nåt sätt. Jag tycker de är jobbigt som de är de här..

Igår var det minst 100 grader hela dagen kändes de som:-( BLÄÄÄ! Och jag skiter i vad alla säger att man inte ska klaga på värmen, men, till er säger jag bara- testa på att vänta tvillingar i denna värmen- sen håller ni nog truten..
Kvällen va jobbig, och natten än värre. Lederna värkte, magen värkte, illamående o nästintill panikslagen. Kräktes som en gnu och allt snurrade. Tycker de är en smula påfrestande. Somnade runt 0300-vaknade 0630, somnade om halv nio o sov kanske en tim till. Jag var helt konstig när jag vaknade. Börjar kännas som de snart sätter igång, eller så är de fullt normalt att känna de såhär redan. Under eftermiddagen har de känts lite bättre iaf.

Niklas har fått satt Filippas sista lister, lite dörrsocklar o annat idag. Sen röjde vi upp på det rummet som är kvar att fixa. Minsann snart klart de med- han slipade spacklet idag, så målning, golv & lister är kvar. Sen är de nästan klart!! Tjoho!! Jag har gått o småspacklat & byggfogat idag- byggfog är da shit!
Imorgon kanske kanske jag orkar lasera sponten i trapphuset. Gör egen färg av linolja & pigment. Torkar väldans sakta-men bli fin yta! Och beslutet är taget, de blir svart!

Till helgen får vi ju natt-gäster, så de var skönt att få röjt upp i det rummet lite. Stackars han/hon annars- få sova på en byggarbetsplats kanske inte är så kul.
Till helgen är de ju BRÖLLOP! Såååååå spännande!!
"Tyvärr" sprack planen att ha denna klänning.. För jag har ju inte gått upp så mycket i vikt som jag trodde jag skulle ha gjort. Så den är liksom alldeles för stor. De får bli en klänning jag har sen innan, med en ny underklänning jag köpte igår. Trist bara med skor..

Trapp-projekt

Vi har sen innan renoverat själva trappan, lagt ny matta & målat osv. Nu har Niklas satt upp spont idag, och nytt tak i den lilla utbygnaden. Nu kvarstår frågan, svart elr vit spont.. Trapp-räckena blir svarta.

Niklas in action... Mumma:-)




Nya sovrummet




Första bilderna andra våning...

Allt är inte helt klart, men snart så..

Allrum ( här var det min garderob, en vägg och lösa garderober förut.. )









Lampan på väggen är fynd från Tradera, golvlampan har jag fått av farmor- men skärmen är ny. Det gustavianska skåpet rymmer en liten tv. Tyget som sitter på tavlan är Hanna Wernings "Djurträdgård". De guldiga kuddarna kommer från Almedahls. Liten turkos kista från farmors moster- den hade hon i sitt kök för länge länge sen. Underbart med lite historia.

Golvet är i valnöts-laminat.

Alternativ soffa...

Trots att det är jättefint med de två fåtöljerna på andra våning skulle som sagt va en soffa va bättre. Och, man kan ju inte rusa iväg alldeles i stil... Niklas mormor & morfar har flyttat ifrån sitt hus i Bro, och i det gamla huset på tomten står det massor med möbler. Därifrån kommer bla den fina teakskänken som vi har i hallen. Till den hör soffa & fåtölj- som nog kommer flytta hem till oss. Soffan är väldigt liten- 163cm bred, så den hade passat bra. Den behöver kläs om- och då har jag tänkt detta galon-tyg. Det finns bla på Fritsla tyglager.





Sen ska man ju hinna med o klä soffan med.. men de är ju ett senare problem...

Bilder privata

Soffa andra våning

Så småningom behöver vi en soffa till tv-rummet på andra våning. Idag står det två 50-talsfåtöljer. De är jättefina, men de hade vart roligt att få plats med alla 3 barnen däruppe.

Hanna har letat febrilt efter en soffa länge nu, och det har lutat åt Karlstad i svart skinn från Ikea. Men, igår var hon på Mio och hittade denna GODING!! Den hade vart som en smäck hos oss med!



Bild från Mio.

Förvaring kontoret

Efter lite funderingar kring förvaring/bokhyllor på kontoret lutar det åt denna lösning.

1st String Pockethylla i svart.
2st Faktum (köks-)skåp med svarta dörrar med en krönskiva upphängda på väggen- likt de vi har i vdg-rummet.

Hade passat bra till skrivbordet osv..





Bilder Ikea & Stringfurniture.




Helgen bjuder på

Fredagkväll med Filippa. Niklas är organiserande crusing-värd på Wheels & Wings.

Lördag idag. Mår sopa. Vilat hela dagen. Vaknade halv sju. Spydde vid nio. Somnade o sov till halv tolv. Va är de med mig?? Jaja- gravid osv osv. Men detta är ju löjligt!? Har aldrig vart så trött i hela mitt liv.

Niklas & Filippa tog en sväng till Ullared- herren skulle besöka MQ´s Outlet för att förhoppningsvis hitta en kostym. De sket sig. Han köpte en systemkamera istället på NetOnNet. Det har vi talat om länge nu- för de hade vart roligt att ha en bra kamera nu när vi kommer ha hela huset fullt med ungar:-) De har öppnat ett lekland där man kan lämna in barnen ( låter som väsk-inlämning.. ) så får de det roligare än att gå med inne på Gekås. Filippa hade haft de såååå roligt!

Niklas har crusing-ansvar även idag, och Filippa fick åka ner till Apelviken iom att jag är så risig. De var väldigt snällt av farmor & farfar att låta henne va med ikväll- för de ska faktisk ha kräftskiva. De kanske tycker att hon piggar upp de hela:-) En liten hund skulle komma med, och man kan ju tänka sig lillans lycka. Jag har vilat, läst, ätit lite nu. Ska ta ett bad och natta mig själv.

Längtar efter energi!

Kroppen har sagt stopp

Har sovit i stort hela dagen. Mår allt annat än bra. Fy fn va detta är jobbigt och tråkigt. De hade varit väldigt skönt att ha lungor att andas med...

Nu ska jag ta en kall dusch, och sen lägga mig igen.


Äpplet faller inte långt från Päron-trä´t--

Filippa & Niklas var ute på cykeltur till stan i fredags. Efter en stund deklarerar Filippa;

-min cykel är så jälva trött just nu ( sagt som de stavat)

Tyvärr får jag nog ta mig på ett sådant uttryck..

När hon gick på Gekåsparkeringen för ett tag sedan sa hon;

-varför i helvete måste vi gå så långt till bilen?

Filippa-citat

KUL UNGE VI HAR!! Eller?

Lisa ( svägerskan ) frågade henne igår vad jag gjorde.

-sitter i soffan o säger till pappa vad han ska göra.

Jag frågade Lisa om hon inte dementerade detta, för Niklas var ju o spelade fotboll. Men nähä, hon ville veta fortsättningen.

Sen skulle de bada i den lilla poolen.
Filippa;

-va bra, för jag har varit smutsig ett par dagar..

EH?

Sjukhusbesök

Många bäckar små.. slår ut en stor gravid kvinna? Fast de är inga små bäckar, egentligen.

Vaknade halv 4 inatt, mådde inge bra. Kräktes som sjutton, och de va inge mysigt. Vi tog de säkra o åkte till akuten, vill absolut inte äventyra graviditeten. Blev inlagd direkt. Blodprover, blodtryck och dropp. Skönt att de är noggranna, för det är inte alltid sjukvården är det. Jag tror ju min stora mage bidrar till ökat kontroll...
Niklas va snäll och stannade hela tiden hos mig, och han fick lite sömn med i en förvånandsvärt bekväm fåtölj. Annars brukar de va pinna-stolar, men detta var en som tom var fällbar. Sen somnar han ju på vad som helst..
Efter några timmar kördes jag upp till Gyn för att kolla bebbarna- och de mådde bra.

Jag mådde lite bättre efter några timmar, och proverna visade inget konstigt eller akut. Så skönt. Läkaren trodde väl att de kunde vara min nya medicin som har knockat mig, eller att all medicin förstört magslemhinnan och börjat blöda lite. Så- mer tabletter bidde de, för magsår. jaha. Fick ett utträdesprov att klara- äta lite. De gick bra och vi fick åka hem runt ett ung.
Kunnat äta lite hemma med, men hostar o klöker mig heeela tiden. de gör inte saken bättre att de är hundra grader..

Imorgon ska jag lämna fler prover, så får vi se vart de bär hän. De sista var ju som sagt inte alls bra, och en inflammerad tarm, förkylning, illamående och tvillinggraviditet var nog va jag orkade med.

Filippa kom hem i em efter att ha fått sova hos kusinen Elliot, så mysigt! Tur jag passade på att bli sjuk den natten, hurmph. Vi har lekt en bra stund på hennes rum, jag fick massor av god mat & muffins. Bra lekar när man kan sitta still o "äta". Niklas lägger golv, sliter som ett djur. Ikväll ska han till grannen för att kolla VM-finalen, och det är han värd!!



Lördags-värme

Ibland blir de inte alls som man planerat. Under dagen skulle jag ha träffat underbara Lisa o hennes 3 grabbar på stranden. Men, förkylning & illamående stoppade detta. Skit.
Sen skulle Carro & Martin ha kommit o grillat ikväll. De har jag ställt in med.
Varit nära att kräkas hur många gånger som helst.

Elliot ringde igår och frågade om Filippa ville leka medans deras pappor spelade fotbollsturnering i Väröbacka- och de ville hon gärna. Så jag har min första ensamma dag på länge. O de är rätt skönt faktiskt, en stund iaf. Niklas är med i Etikhus-laget i år igen. Undra hur de går, förra året åkte de ur gruppen- men nu har de ju förstärkning i Halmiaspelaren Martin! 2 backar ska försöka spela framåt.. Svärfar ringde innan precis när de åkt och frågade om kanske Filippa ville åka med honom ut, och han blev nog lite besviken att hon va bortlovad. Men jag tror att kusinerna skulle titta ändå, så då får de kramas.

Ovanvåningen går framåt. igår började Niklas lägga golvet i nya allrummet- där jag gjort en massa hörnen o vinklar.. de tog en stund, men blev väldans bra! Han gör de med 5+! Imorgon lägger han nog klart, den lite lättare biten är kvar.
Jag hade behövt måla färdigt lite, hoppas jag orkar de om en stund.

På måndag har pappa planerat att komma ner till oss och dra lite mer el. Trevligt.

Torsdag torsdag

De va tidigt att gå upp idag, 0645. De var ett tag sedan klockan ringde vid den tiden.. Något yr begav jag mig till Ortopedtekniska för att kolla ut en gördel. Något jag inte förstår, varför är alltid de avd jag ska till längst bort från parkeringen?? Om 10 dgr får jag en gördel, så hoppas jag att den ska hålla upp magen lite.

Hem o vilade en stund, tills Niklas väckte mig av att han började slipa vägg. Hum:-( .. Jag fick slipat lite hörn iaf, och målade lite kanter. Första vändan är snart målad. De blir ljust och fint- mycket vitt. Men vi har sagt att vi gör så till en början, så kanske vi sätter tapet senare när vi vet hur de blev. Det gör mycket att golvet är i valnöt, det mörkar en del. Och rummet är inte stort, så ljusa väggar behövs. Våra möbler är ganska mörka med. Helst om vi ska göra något vill jag nog ha tapet i sovrummet..

Min sjuksköterska på medicin ringde mig idag igen. Skönt att de inte släpper mig, men roligare nyheter kunde hon väl ha haft. Hon skulle skicka nya prover till mig- för de jag tog härom veckan var tydligen katastrofala. Jaha. De mäter CalProtectin för att se hur illa de är med tarmen, och värdet ska vara runt 105. Jag hade 650. Visst, jag märker såklart att jag är dålig, men har nog lite börjat förneka det.. Och jag vill ju så gärna sluta med kortisonen, för att inte utsätta mig för onödiga risker vid förlossningen. Jag har ju fått en medicin till sen en vecka tillbaka, så kanske den kan ha hjälpt till och vänt det hela. Iaf, nya prover ska tas, så vi ser vart de bär hän.

Strax är det iväg till Sjukhuset igen. Aurora-samtal. Får väl se om jag kan ta in något.. Inte säker på det faktiskt..

Förkyld:-(

Igår hade jag hoppats på en lugn dag så jag kunde kurera mig, men de sprack.

Somnade ganska bra iaf efter ett varmt bad. Filippa hade lagt sig när jag tappade upp vattnet, men hade tydligen inte somnat. Det var en minst sagt avundsjuk lite tös som kom smygandes in till mig flera gånger. Första gången sa hon med låg stämma, och hundögon; "varför tar du ett liten bad? Trodde bara du duschade". Å vad det sved i lilla hjärtat på mig. Jag lovade ett bad idag istället, och hon gick tillbaka till sängen. Men de var tydligen omöjligt att sova, och hon kom tillbaka o gav mig badleksaker- för inget bad utan det, eller hur? O sen va de de ena efter de andra. När jag klev upp halv tio, fick hon lägga sig jämte mig i vår säng, och vi myste en stund. De stunderna är underbara, när man har sin lilla älskling så nära o hon lägger all kärlek till sin mamma. Tom kliade mig på ryggen, helt frivilligt. Sen kliade jag henne. Tänk att barnen växer upp så fort!? :-( Vill inte alls det. Som hon är nu är hon fantastisk. Och vi får passa på innan bebisarna kommer o ha massor av egentid.

Tyvärr vaknade jag inatt och hade som vanligt svårt att somna om. Och sen vaknade jag kl 0500, ont i halsen som sjutton. Tack för det. De var bara att gå upp, och så tidigt har jag inte vart uppe på länge. Får bara hoppas att dagen blir bättre än såhär.

Bokhyllor...

Nu när bokhyllorna på andra våning inte har någon plats längre står vi (jag) inför problemet- vart ska böckerna vara??
Enda stället är väl kontoret, men det får ju bli i någon snygg hylla isåfall. Och det är inte prioriterat, utlägg för sånt nu. Men, jag kan ju drömma o önska.
Några String pocket hyllor hade såklart passat väldans bra! Eller någon annan hylla från 50-talet. Ett smäckert Sparringsystem är en nödlösning med. En vanlig bokylla på golv kommer inte in... 



Mycket snyggt! String Pockethylla i vitt.

Och så lite inspiration...


Det kan faktiskt bli snyggt med Sparringsystem...




Om man hade haft en massa gamla stolsben hade man kunnat göra denna hylla själv... Annorlunda o kul.




Såhär är väl undantaget med "vanliga" bokhyllor.. Att fylla hela väggarna är riktigt snyggt. Men då måste man ju ha mer böcker med..

Bilder från LivingEtc



Gnäll gnäll gnäll

Ni som läser min blogg måste ju vara måttligt uttröttade på att höra om alla min krämpor o gnäll.. De förstår jag, men för mig är det en ventil, så jag tänker inte censurera mig själv.

Somnade faktiskt gott igår:-) "Ingen" värk och John Blund hämtade mig fort, runt 2400. Men, säg den lycka som varar för evigt. Vaknade vid halv två, med enorm smärta i ryggen och högra höften. Fick smärre panik, så jag gick upp o tog Alvedon o la mig o tittade på tv. Det rensar tankarna lite. Gick upp vid halv fyra tror jag, och har sovit sådär efter det.
När Filippa vaknade o jag med vid 8 så var det med insikten att familjens förkylning tydligen har nått mig med. Svider i halsen:-( Och såndäringa molande värk mellan skuldrorna som infinner sig i början. Jaha, är de dags för en vända till på 2 veckor?? Alltså, snälla kropp- jag behöver den lilla ork som fanns kvar till annat!!
När bebbarna kommer behöver jag ork till förlossning & amning!

Jag hade också, precis som Niklas, behövt lite brejk från allt som händer ibland. Tyvärr har jag ju alltid med mig mig själv, så jag kommer inte ifrån smärta osv. Och orken att göra något är obefintlig. För de är ju som så, den ork jag har måste landa härhemma.

Jaja. Det som måste göras- måste göras iaf, trots smärta. Jag har inget val.

På torsdag har jag iaf tid till Ortopedtekniska. Ska se om de kan hjälpa mig med en gördel som håller upp den tunga magen. Det kanske underlättar ryggen. Och imorgon är de barnmorska, och på torsdag em ska jag träffa Aurora-barnmorskan.

Att orka stå ut

Om det är någon som har ett bra knep för att inte bryta ihop tar jag tacksamt emot det.

Sen någon vecka tillbaka protesterar kroppen hejdlöst. Lederna värker och gör mig galen. Ryggen smärtar, huvudet spränger, magen gör ont. Och jag mår illa. Tarmen är kass, börjar få bråck på benen och är allmänt deppig. Sömn-bristen tar ut sin rätt. Kombinationen värme, v31, sjukdom och stress är nog inte så bra.

Och det är ju som så att det inte bara är att sätta sig o vila, som så många säger. Har man ett hem som inte sköter sig självt och framförallt en dotter man vill ta hand om är det inte det lättaste. Sen har verkligen den ork som jag hade för några veckor sedan tagit slut, så jag är stressad för övervåningen. Det är mycket jag borde göra. Sen har vi mycket inköp för de två små som snart kommer.


Apelviken idag:-)

Efter många om o men kom vi äntligen iväg till stranden efter lunch idag. Där fläktade det underbart. Brasse-stolen kom med, och den satt jag fint i. Farmor & farfar var med också, och det blev en väldigt trevlig em. De har så roligt ihop.




Äter jordgubbar i farmors knä.

Ensamma flickor

Så var de då dags för Kristophers svensexa idag:-) Niklas o 4 grabbar till begav sig igårkväll till Uddevalla för att vara på plats tidigt idag. Hoppas de får en rolig dag! Och att Kristopher tycker dagen är roligare än när de lurade honom med kycklingdräkten... haha. Tar den historien en annan dag.

Vi somnade inte innan efter tolv igår, jag & Lillan. Sen väcktes jag halv 8 av en grästrimmer. En lördag borde de fn va förbjudet att dra igång så tidigt. Halv nio är väl gränsen tycker jag. Somnade om en stund när marodören slutat.

Idag har jag en helvetes ledvärk. Man blir nästan idiot när smärtan är som värst, och jag kommer aldrig ifrån den. Det kryper i kroppen, och de är svårt att sitta still. Men när jag är uppe lastar jag fötterna så de värker än mer. Mao, hur fn jag än gör så blir de värre. Jaja. Bebisarna sparkar o verkar må bra, de är det absolut viktigaste..
Jag & Filippa ska åka till Apelviken en stun i em iaf, svärmor ska med till stranden. Det fläktar gott där, så de gör nog nytta. Det är tufft att vara ensam med en livlig 4-åring när man är höggravid, och till stranden ska de alltid konkas med en massa. har beslutat att vi äter lunch hemma, så behöver jag inte bära med det iaf.

Veckans renovering

Vi har ju inte bara haft gäster & solat!

Renoveringen fortgår, och de går undan. Men mycket kvarstår..
Filippa har minsann flyttat in i sitt nya rum nu! Golv, nymålade väggar osv är klart. Någon golv och taklist saknas, för det skall målas. Men de blev så bra!! Mycket mysigare än hennes gamla rum, och hon trålade av lycka när hon kom hem och fick se det första gången- ÅÅÅÅHHHHHH, så fiiiiint, utbrast hon! Bra betyg, eller hur? Fast hon hade gärna haft mer rosa om hon hade fått bestämma..
Niklas lade in det nya valnötsgolvet- de gick som en dans. Han är superduktig, jag är mäkta stolt över honom!! Han har många goda sidor & kunskaper!

Det skall platsbyggas lite hyllor osv med, men vi får prioritera rätt saker nu. Ska fota imorgon, så lägger jag ut bilder. Jag väntar febrilt på våra lampor till sovrummet med, irriterande nog skickade Bolagret/ Posten dem till Borlänge. Tack för de! Undra vart de är nu..

Nästa vecka kör vi igång med nya tv-rummet. Helgen pausar vi, för de är ett måste om vi ska orka. Familjetiden är viktig!

Summer summer, hot hot

Idag tog vi ett brejk till- stranden lockade mer än spackel & färg..  Nina ringde i morse o meddelade att hon & hennes mamma minsann skulle ut till 5:e vik på Getterön. När jag kom ner frågade Niklas om vi inte skulle till Getterön istället för att renovera idag. Valet var enkelt. Det gick sköna vindar därute, så de var riktigt behagligt. Sen är man inte så smidig och de värker lätt i varenda led i kroppen- så att sitta på en filt gjorde lite ont. Nästa gång får brasse-stolarna hänga på. Om de håller... Filippa tycker iaf det är underbart, även om hon inte direkt badar jättemycket än, för hon fryser lätt. Men att springa på klipporna är väldans skoj. Tur att Niklas är med, för jag blir så nervös att hon ska skada sig.

Det var härligt att träffa Nina igen! Hon och Sergei har ju varit i Bubai i 10 dagar, och de hade haft det väldigt bra. Sergei kom till stranden med efter en stund, och de var trevligt att få träffa honom! Han jobbar ju i Oslo, så vi har inte setts innan. Filippa blev lycklig att att träffa Bus-Nina med. Det smeknamnet har hon fått av Niklas.. Sen va de roligt att träffa Ninas mamma med, hon är uppuxen där svärmor är uppvuxen, så vi hade en del att prata om:-)

Sen skulle jag vila en stund när jag kom hem. Slocknade som en liten gris. Det hör verkligen till ovanligheterna att jag sover mitt på dagen..

Igår hade vi gäster, Niklas fd kollega Dennis med familj- Jennie, Freja & Kajsa hälsade på:-) Niklas fick en kokbok av sina elever iår, och han hade valt recept själv. Hemmagjorda hamburgare med rökig smak- ur "Grilla med Salming". Manligt så de förslår.. haha. Vi gjorde de bra iaf, men de är alltid mycket förberedelser. Jag var rätt slut innan de kom, men de släppte fort. Vi har riktigt trevligt tillsammans, och Filippa & Freja är två flickor som verkligen har roligt ihop. När de åkte kl 24 hade de hållt igång heeeela kvällen! Storasyster Kajsa fick låna Niklas dator o spela spel.
Många skratt blev de- och killarna var ordentligt manliga när de diskuterade märken på såg, och om man skulle ha cirkelsåg eller sticksåg. Och de testade såklart Niklas nya såg, va de nu är för något. Brum brum- manligt manligt. Roligaste var nog när Dennis minsann berättar att han köpt ett röj-såg! HUJA- de är MANLIGT de!! Tills han berättade vad det används till... det har väldigt högt tätväxande gräs.. haha.
Till detta kan väl tilläggas att de är två grabbar som inte alltid har skrivit med verktygsintresserad i sitt CV- lärare som de är. Fördomsfull? Njae, lite, men jag vet ju sanningen.
Vi tjejjer pratade tjejsaker, förlossning närmare bestämt.

På tal om Fd kollegor. MYCKET tråkiga nyheter i veckan, vår Lisa i Borås lämnar oss nu för att börja på ett nytt jobb. Trist värre! Hon är en kollega med mycket kunskap, o dessutom har vi vansinnigt roligt ihop. Det blir tomt utan henne!
Men, det är "rätt" av henne, det är en ny utmaning hon får. Och hon lämnar inte branschen alls, så våra vägar kommer att mötas ändå!
Lycka till vännen!!


RSS 2.0