Bildbevis

Jaha ja... pappsen ägen inte en såndäringa tröja skrev han som kommentar under "magbilden". NÄHÄ??
Va i hela världen har du på dig på detta kortet, från samma kalas??



O så är min goe storebror & hans Sandra med på samma kort! :-)

Mellan 2 stolar

Som de inte vore nog med att vara sjuk????
Nu hamnar jag mellan två stolar, dels mellan medicinläkaren ( min tarmdoktor, Otto ) och Mvc-läkaren. Min läkare för tarmen tycker att de är Mvc´s ansvar att sjukskriva mig. Trots att de inte är graviditeten jag är sjuk för ( även om de säkert är den största bidragande orsaken till att tarmen lagt av ). Och Mvc-läkare är som att hitta en lottorad på gatan- med vinst. Omöjlig att få tag på. Närmsta tiden de hade var 12 april?? Jaha, ska jag jobba nu då elr?
Nä, min barnmorska lovade att de måste ordna sig på något sätt, men de är jobbigt att all energi alltid måste gå till att LÖSA allt. Jag pratar med sjukvård &/ elr Fk varenda dag. Det är stressand, energikrävande och deprimerande. Jag behöver lägga den energin på att må bra, att orka- att bli frisk.
Så imorgon är de bara att ringa min tarm-sjuksköterska- igen. För att böna & be att Otto skall skriva intyget. För han har ju faktiskt förbjudit mig att jobba, vilket alla gör. Men, vem skall ansvara för mig då?
Nä, jag längtar till jag faktiskt blir sjukskriven helt, utan oro om jag skall jobba nästa vecka eller inte. Om jag är frisk eller inte. Och de handlar inte om att jag inte vill jobba, för tro mig- de vill jag. Men inte om jag är sjuk.

Pappsen

Man vet inte om man skall säga grattis, eller gråta mer över pappas jobb. Efter ett års fruktansvärd behandling slutar han äntligen nästa fredag.  Att bli så illa behandlad av en vän sen 20 år, man finner inga ord. Men, när makt o pengar spelar roll är inget annat något värt. Nu är de dags att förhoppningsvis gå vidare för mina föräldrar, de behöver båda landa o hitta lyckan igen. Vilket jag hoppas de gör! Mamma mår så klart mycket dåligt över två tuffa år.

Pappa- du är bäst, o mamma med! Glöm aldrig de!


Sorg

Det är nu bekräftat att det är David som hittades i hamnen.
Finns inga ord.


Tung dag 2.

Det gör ont ont ont i hjärtat över de senaste nyheterna på HN.
"Död person funnen i Varbergs hamn"

Såklart går tankarna genast till David som varit försvunnen sen 5:e februari. Hoppet är det sista som skall lämna oss, även om det just nu känns nästan omöjligt. Det är en fruktansvärd tragedi, tänk att förlora sitt barn. Mina tankar går till hans anhöriga. Nu är de såklart svårt att hoppas att det är någon annan med, för i vilket fall har någon mist livet, och denna någon har såklart anhöriga som lider.
Men, hjärtat blöder lite extra för David.

Tung dag 1.

Usch, idag är en sån där dag när jag mår riktigt kass. Sovit väldigt dåligt inatt, vaknade tidigt och sen har jag haft hanverkare i huset fram till lunch. Vilket innebar att de va noll vila. Förvisso en ny panna, äntligen! Nu när värmen ändå kommer är de väl bra att golvvärmen börjar funka?? Hm..
Sen va de sjukgymnastik, o jesses va jobbigt de va idag. Min rygg o rumpa gör as-ont. Nerven som går från ryggmusklen ner i högerskinkan ligger i kläm, precis som en disk. Som de var med Filippa.. Sjukgymnasten skall göra akupunktur senare, men nu när jag har ett skov och inte har gått längre än v 16 vågar vi inte det. Förövrigt talade jag med min sjuksköterska idag, och berättade att de inte har blivit alls bättre än, med min UC- trots höga doser kortison. Jaja. Hon skulle prata med min läkare o återkomma. Kanske får se tiden an? Kroppen gör annat än läker mig, och det är ändå tryggt att veta, att de små inte mår dåligt- ännu.
Men, att gå hemma sjuk gör mig både ledsen & arg, o deppig. Så fruktansvärt långtråkigt. Ser inte en människa, Niklas kan ju inte sitta hemma & hålla mig i handen heller.. Sen ÄR de jobbigt att umgås när man inte är på topp, för man orkar inte va social heller. Längtar till Örby, kanske jag snart orkar åka dit.
Filippa & jag var ute en stund efter dagis, men jag blev nästan bara mer ledsen. En kruka orkade jag plantera blommor i, sen gick de runt i huvudet & jag mådde illa.
Skit är va de är!
Men, alltid något- Försäkringskassan har godkänt min sjukskrivning efter lite krångel. & Pengar har kommit, de va skönt. Det ångesten behöver man inte ha upptill allt annat...

Hittade några bilder..

.... som verkligen piggar upp mig! Jag & några av mina gooooa vänner.. Men insåg att jag fotar för sällan, för de va värst va lite kompisfoton jag har:-(

Korten är dessutom gamla! Dags att uppdatera sig!



Underbara Lisa!



Supersnygga Hanna!



Goa goa Carro!



Och Tok-Malin!



Firat Filippa

Igår söndag firade släkten Filippa. Iaf delar av släkten.
Efter mycket väntan fick hon till slut öppna paket:-) Hon fick sååå mycket fint!

Emelie mådde inge vidare på da´n, så hon kom med paket på kvällen. Nu hade Filippa redan fått paket av Emelie, men som den underbara Gudmor hon är så fick hon såklart mer paket. Nu tycker jag inte att paket påverkar hennes insats som Gudmor, för de är närvaron som Filippa älskar henne för. ( Och på senare tid även för att Emelie har skaffat sig en underbar pojkvän, som nog lillskruttan minsann är lite kär i... ) Men, de är klart, Filippa äääääälskar paket!

O kolla in här vad hon fick, så snygga!!



Passar väldigt bra till t-shirt & jeansväst hon fick av farmor & farfar....



.... som hon har på sig här. Paketöppning pågår. Här öppnas den fina vispen hon fick av Gammelfarmor Gunvor, och så fick hon massa "mat" till sitt kök. Hon va så nöjd med alla paket, men kläderna åkte iväg fort, hm..
Jag har underbara brorsbarnet Alice i knät. Det är en liten tös som de verkligen lyser buuuuus i ögonen på. Helt ljuvlig! Storebror Albin var tyvärr inte med, för han var ju på Piratkalas!! :-) Hos sin bästis, och de såklart, de kan man inte missa. Skall bli roligt o höra om detta när vi ses nästa gång!

Och för er som efterfrågade kort på magen, varsågoda;



Eller ojdå... de var kanske min mage ni ville se- inte min pappas:-)
Det är den randiga bulan i bild...

Foglossningar o annat sat-tyg

Ajajaaaaaaaaj... idag har jag GALET ont i ryggen o rumpan.

De är väl mycket märkligt, att kvinnan skall utsättas för så mycket när vi skapar nya liv till vår planet? Jämnställdhet någon?
Sen kunde de vara värre, tror jag. Än går jag själv iaf, rullstolen kommer kanske senare.
Men... en vän till mig som väntar bebis i Juli har fått åderbråck. Inte på benen. Där NERE! ÅH FYYYYY SJUTTON!! Och varför har jag nästan aldrig hört talas om detta, det är ju jättevanligt?? Är de verkligen så att vi kvinnor fortfarande inte kan tala om sånt, inte ens till våra kvinnliga vänner?? Till de manliga förstår jag verkligen, men??
Det måste i vilket fall som helst göra väääääldigt ont! Vilket min vän kunde intyga.
Det finns mycket vi inte talar högt om, tyvärr, som jag gärna hade vetat om inför graviditet och förlossning.

Nu är de ju så att jag inte är jätte-fåfängd, men en sak som jag gärna hade fixat en dag när jag ammat färdigt ( när miljonerna är på kontot.. ), är just amningsmaskinerna. De har aldrig varit stora, förutom just när de var fulla med mjölk. Men. När apparaturen inte längre skulle användas så visade de sig att man hade behövt göra en liten renovering. En liten genomgång som man alltid gör med maskinerna under ledigheter. Fylla på olja osv.

En dag för något år sedan stod jag o Filippa nakna framför spegeln- kvällsbestyr med dusch osv stod på schemat. De var ett "-se, du & jag är likadana, pappa är ju kille! Konstigt, eller hur?"-samtal. Hon tittar upp på mig med stooooora ögon och säger:

"-Mamma!! Jag vill meeeee ha långa tuttar när jag blir stor! "


En rätt bra dag

Idag tycker jag minsann att de varit en ganska bra dag. Tränat i bassäng igen- och blev för första gången i mitt liv kallad träningsnarkoman! HAHA! De va Niklas som sa de, så det är stor stor chans att han va ordentligt ironisk. Men de tänkter inte jag lyssna på, är stolt att jag orkar träna två dagar i veckan. Nu är de ju för en verkligen bra sak, jag MÅSTE ju kunna ha en Bauta-mage i sommar- har ju liksom inget val..
Men ajajajaaaaaj, så ont jag har i ryggen, skit-foglossningar.

Sjukdomen visar inga tecken på att bli bättre, men kortisonen är ju uppåttjack, så lite mer energi har jag:-)

Imorgon ser ut att bli en bra dag med, Emma kommer o hälsar på en stund! Sen ska jag väl förbereda lite inför kalaset för släkten på söndag. Var och köpte lite penseér idag, och tänkte hinna plantera ut dem:-) Underbara VÅÅÅÅR!


Filippas present från sin far

De ska till o va fint när man fyller 4 år. Fortsätter Niklas såhär blir de en kräsen madame ( dyr i drift! )
Jag tyckte Filippa skulle få läppglans o lite sånt i present, hon älskar att få låna av mig. Sen vet jag ju hur LYCKLIG hon blev av de fina rosa Lypsylet hon fick av Hanna..
Niklas skulle ordna på stan.
han kommer hem med två nagellack, ett läppglans ( ett sånt jag har!) och ett läppstift. Inköpt på PARELLE!!
Jo minsann..

Undra minsann när jag fick något därifrån.... Fast, i ärlighetens namn, smink vill jag nog köpa själv..

Filippa 4 år

Idag fyller vår älskling 4år! Helt otroligt!!

Vi väckte henne med frukost på sängen med paket & ljus. Hon var inte lättväckt, fick sjunga flera gånger. Men sen va hon en solstråle, som vanligt.
Att ett barn kan vara så underbart? Hon blir dessutom bara goare o goare, o sötare o sötare? Imorse fick hon 3 dvdér, den som hon såklart blev gladast för var "Små Einsteins"- hennes stooooora favorit. Små tecknade smarta barn som löser gåtor, lyssnar på Bach osv. Jättesöta. Dessutom fick hon ett påskpyssel-paket, jag & lillan ska göra påsk-lamm. Ikväll blir de fler paket.. 

Ikväll kommer farmor & farfar, Emelie & Kristofer o fikar lite. Hennes riktiga kalas är på söndag, men vi ville gärna att hon skulle bli grattad lite mer idag med.

Så här glad blev hon över Små Einstein;



Vi älskar dig så mycket Filippa!!

De mår gottigt

Efter många om o men fick de fatt på en läkare som kunde kolla twinsen redan idag. De verkar må så bra. Den ena far runt rejält, den andre/a är väldigt lugn, vilket har varit fallet de gånger jag sett dem. Kommer det vara tydliga drag när de kommer ut tro, en galning o en lugn?

Nu hoppas jag verkligen att min UC snart blir bättre, ingen vändning i sikte:-( Mår inge kul.


Dags för akut-tid på KK

Har precis varit på extrainsatt möte med barnmorska, för att tala om hur jag mår. De tyckte jag skulle träffa en läkare & kolla till de små. Nästa tid fanns hos ordinarie läkare var 12 april.. så imorgon ordnar de en tid till mig på Gynakuten på KK.
-Där vi fick reda på att de var två små liv i magen, efter vad vi trodde var ett missfall i v 6. Snacka om förvåning, tro att de gått åt skogen, o få reda på att man väntar twins?
Jaja, det känns bra att bli dubbelkollad! Oron är jobbig, de är ju liksom inte bara jag själv som skall må bättre nu...

Uteplats

Fantastiskt snyggt...



Bild från ArchiExpo

Längtan efter en pergola

Förra året byggde Niklas ett superfint trädäck på baksidan. Ett rejält! Hade så gärna byggt en Pergola-del över en del av däcket, där man kan ha matbord och mys. Det hade ramat in allt så fint. Drömma får man väl?
Lite fina inspirationsbilder...



  
Ritning av vårat trädäck- med drömmen av en Pergola...




Jättemysigt att kunna ha en textil i pergolan, jag tänker mig ett segel eller liknande.


God morgon blommor!

Hm.... vad exakt planterade jag i höstas i landen?? Jag beställde hem lökar från Odla. nu och Filippa hjälpte mig så fint att plantera dem i jorden. Kommer bli spännande..
Jag hittade dock mitt ordererkännande, så detta skall väl komma upp..



Min absoluta favoritblomma- Allium blommar lite senare, from Juni. Minns så tydligt att favoritblomman hos mamma var just Allium, eller kirgislök som den med kan kallas. Tulpanerna har jag redan skymtat ur jorden, tror jag. 
Sen kommer påskliljor & tet´a tete i massor!
Jag har en stor längtan efter ett fint Magnolia-träd i rosa.

längtan efter vår

Nu minsann börjar den underbara våren visa sig! Knopparna kommer ur marken, snödropparna har redan kommit- idag har trädäck och stenar sopats! Snart bege sig till blomsteraffären och köpa något fint till krukorna- får hjälpa våren på traven. Som i Ida´s sommarvisa.

Längtar efter att få ut möblerna! Lite inspiration:







High Tech, design Nisse Strinning från Grythyttan, Holmsund & Pasta från KWA.
En utomhus Fatboy hade varit underbar, precis som den tuffa lampan från Lob Design.
Allt hittar ni hos oss, Edsbyninredningar

Twinsen

På fredag går jag in i v 16!!
Jag känner rörelser varje dag, speciellt på kvällen. Det är fantastiskt att de redan har en dygnsrytm. Funderar på hur ONT de kommer göra sen när de blir större och kan sparka rejält?


Bild från Babycenter

378

En vän till mig, Robert Stjernström har skrivit en underbar liten bok som heter 378. Ni hittar Robert här.
En perfekt "ge bort" bok, istället för en bukett blommor på middagen.
Det är en bok som inte liknar något annat, det kan jag garantera. Helt surrealistisk, som drömmarna som ibland möter en om natten, man undrar verkligen hur hjärnan får till det. Ändå känns det mesta så välbekant?
Som han själv skriver-
"en samling drömlika noveller som består av vardera hundra ord"

Boken är dessutom tillägnad min ( hans fru alltså ) underbara Lisa:-) Och deras fantastiska barn, Rasmus & Kasper.
Saknar er alla.

Ur boken;

"Slow Motion

Jag vaknade en morgon och upptäckte att vad jag än gjorde så rörde sig kroppen i slow motion. Jag sträckte fötterna framåt, den ena efter den andra och rörelsen fortplantade sig i snigelfart genom kroppen. Armarna rörde sig framåt, bakåt och huvudet och blicken tittade från ena sidan till den andra och längre bort, Omgivningen däremot - den svischade förbi i ett outhärdligt flimmer. Människor, bilar, mopeder, cyklar, bussar, spårvagnar, tågen och husens fasader och träden, skogen, ängarna - allting rusade framför mina utspärrade ögon. Jag gjorde det bästa av situationen och ställde mig i köpcentret och placerade mössan vid mina fötter."

Det finns en del läskigt med, om hästhuvuden, popcorn, mördare och klåda.



Filippa har tittat på Top Model

Poser ur Filippas Top Model-liv




Och en bild där vi är avslöjade...

Tiden går så fort

Hoppla o hå vad tiden går undan, trots allt. Halvvägs in i vecka 15
Magen växer ENORMT! Får nog fundera på att fota den nu, och uppdatera er hur man ser ut.

Och tänk att vår lilla skrutta fyller 4 år på torsdag!?
Hon är såååå förväntansfull! Igår har vi barnkalas för henne- 14 glada ungar kom för att gratta. Det är vårat första stora barnkalas, så det var inte konstigt att man var lite nervös.
Vi var på Niklas skola- ett bra upplägg. Jösses att ha alla barn med så mycket spring i benen hemma i huset!?

På schemat stod:


Korv i bröd:-)


Massor med olika dans o rörelser när Niklas spelar trummor ( bra sätt att göra av lite spring i benen inför nästa punkt... )


På med sopsäckar- och en rulle papper på golvet i målarrummet:-)


3 blondiner! ( Filippa i mitten )


Blåsa ut ljusen ur den GRÖNA tårtan...



Paketöppning- hon fick såååå mycket fint!!

Sen missade vi att fota det som egentligen nog var det roligaste. Alla barnen gick/ kröp runt i en hinderbana genom 3 klassrum. Denna del var jag nervös över, klättra på stol o bord är ju inte helt lämpat om de rusar runt. Men efter regelgenomgång ( INGET spring) har jag aldrig sett så koncentrerade barn. Det var sååå roligt- och de gjorde banan flera gånger. Såklart fanns de ju något i slutet på banan- godispåsarna. Det ALLA barnen väntat på!


Några skillnader i livet Martina vs Hanna

Efter ha läst Hannas blogg precis slog det mig vilken enorm skillnad det är på våra liv- och ändå funkar vi så grymt bra ihop:-) Sen om jag tänker efter är det kanske lika ändå, jag tänkte jämföra

  • Martinas fredagkväll- mys med svägerska & hennes kille. O familjen. Underhållningen bestod av en showande Filippa. Outfit: glad jag fortfarande får på mig några kläder.
  • Hannas fredagkväll- Tjejkväll på Lilla Helwetet. Kvällens outfit: paljettkavaj, vitt slapp t-shirt, svarta stuprörsjeans smt svarta stövlar med klack.
  • Martinas lördag- köra barn & sambo på vägarna, fika på stan med Emma :-) Sen hem o baka födelsedagstårta inför kalaset för Filippa imorgon. Laga mat till familjen, ingen som ordnar buffé annars här hemma. Vattenhäveri under kvällen.
    Outfit: glad jag fortfarande får på mig några kläder.
  • Hannas lördag- Kinabuffé och senare på kvällen ölhäveri med grabbarna o Sofie. Outfit- inte bestämd, men de lär garanterat va mycket snyggt och välmatchat...
  • Martinas söndag- upp i ottan för att förbereda sig för barnkalas, för 13 små ungar. Outfit: glad jag fortfarande får på mig några kläder.
  • Hannas söndag- bakis. Outfit- Vågar jag säga att de faktisk blir mysbrallor på idag...

Inte direkt superglamouröst att att va småbarnsmamma- men den underhållning Filippa bjöd på igår tror jag slår allt iaf:-)




Förbannad o ledsen

Ibland undrar jag om de inte snart räcker med djävulstyg?? Tarmen är inte de minsta bättre, somnade 5 (!) imorse,  efter ytterligare en helvetisk natt. Det krampar som satan i tarmen. Trots en aggresiv behandlig har inget hänt, och idag kommer jag att börja med en kortison-dos. Detta känns allt annat än bra, för man har ju hört att det är farligt att äta kortison när man väntar barn....

Och så igår damp då brevet från Försäkringskassan ner, precis som jag faktiskt har haft på känn. De kunde inte godkänna min sjukskrivning, för att inte läkaren varit tydlig nog. Samma brev skulle gå till honom, och de hade inte skickat det till MCV- utan till Sjukhuset. Man har tydligen inte nog med problem? Ringer mödravården, och Per min läkare, skulle vara på plats. Så jag tog alla papper o åkte upp. Han hade fått brevet, och var arg som ett bi. Det visar sig att han sitter i utredningsgruppen (3 st läkare i Sverige. ) som FK anlitar för att avgöra hur och när sjukskrivning av gravida kan bli aktuellt. Skulle inte han veta hur det skall fyllas i då, eller vilka krav som sätts. Misstänker faktiskt att jag tyvärr denna gång fått en handledare som inte kan. Fö så har jag aldrig förr haft problem med FK.
Han satte sig och skrev ett rätt långt brev till FK- och kunde försäkra mig att de löser sig! Han tyckte det var minst sagt pinsamt.

.... och jag passade såklart på att berätta om min Ulcerös som krånglar, han blev bestört. Jag MÅSTE börja med kortisonen, fort som attan. Han frågade om tarmen krampar, o de gör den ju. Det kan sätta igång kramper i livmodern, vilket innebär att de går åt skogen. Jag skall ta mina tabletter ikväll. Och jag är sjukskriven nu tom 31 mars- men de var inte tal om att jag får gå o jobba så fort sa han.
Väldigt väldigt skönt med ett bra läkarteam.

Jaja, livet är inte som man alltid önskar sig. Helst hade jag velat gå igenom den här graviditeten och varit pigg. Men allt tar min kraft.

O på tal om läkarteam- har varit i bassängen idag o tränat. Min sjukgymnast är toppen:-)

Imorgon har jag något roligt att se framemot! Ska till stan o fika med Emma- som ska ha barn samtidigt som mig:-)


Barnrums-inspiration




Varför skulle inte barn gilla fin design? och varför i hela världen måste alla leksaker och möbler skrika gul-blå-grön-rosa-rött? Lite lagom dos tror jag är bäst. Jag tror att barn lär sig att vara rädd om sina möbler, om de är lika fina som de vuxnas. Framför allt ska man nog respektera barnens önskemål, och lyssna in vad de tycker. Själv satte jag förvisso stopp för en svart fondvägg, tyckte det var lite väl deppigt.

Idag finns bra producenter som gör en mindre kopia av vuxenmöbler- förvisso ofta inte gratis, men guldkorn kan kan hitta. Jag är fullkomligt frälst i möblerna från Heirloom, speciellt deras 50-talsserie där fåtöljen Theodor ingår. Fantastiskt vacker. Som namnet antyder ( betyder släktklenod, uttalas airloom ), är tanken att möblerna ska gå i arv. Fin tanke tycker jag. Hade gärna möblerat barnens rum med de möblerna.
Något billligare är serien "Milla" från Mio. Förvaringboxarna från Blafre Design hittar man bla på Inreda.com, liksom den söta apan. Det är just nu väldigt  50-70-tal på mönster och färger, jättefint tycker jag.



Wallstickers Paxlux.se
Fatboy   Edsbyninredningar
Flower från Offecct; Edsbyninredningar
Tree hängare; Swedese

Hanna-citat

Postat av: Hanna

"Tack för maten den va go, upp på bordet klev en ko!"

(ko = dagisfröken?)



( Tillägg Filippa; Kon hette Kajsa o Kajsa börja fisa.. )


Filippas sång

"Bä bä vita lamm- jag är på restaurang. Kolla va jag gjorde- kissa under borde (t)"

Den har hon tydligen lärt sig på dagis:-)


Sover man inte...

...blir man dum i huvudet. Så enkelt, och så djävligt är det. 5 nätter nu, med alldeles för lite sömn. Att dessutom ligga vaken med smärtor gör inte saken bättre. Det är inge kul att va sjuk. Sen att behöva oroa sig för Försäkringskassan dessutom, om man får sjukersättning eller inte, nä, styrkan behöver jag till tvillingarna, mig själv och de andra två i familjen.
Tur att sambon stöttar, men de finns ju inte så mycket man kan göra. Egentligen.
Det känns verkligen som jag tappat fotfästet.

Inspiration




Jag älskar verkligen fina brickor. Hade gärna haft en uppsjö.
Lampor som är så enkla, att det enda de är är just en lampa- fantastiskt, snyggt och genialt. Dessa från Bolagret är dessutom prisvärda. En enklare variant av de som jag har från LampGustaf.
Ljusstakarna hade jag gärna haft i köket, ifrån Designtorget,  är ytterligare ett exempel på design som är vad det är. En ljusstake, med tändstickorna i. Tv-kudden från Lagerhaus blev jag vansinnigt road av, denna skall jag nog en dag köpa till min pappa, TV-doktor som han är. I julas fick han en bricka från Designbutiken i Varberg, med test-TV bild som motiv.


Top3 vill ha nu!


1. Nya köks-stolar. Våra faller i bitar, o snart har man väl en flis i rumpan. Helst av allt vill jag ha Wegners "Y-chair". Men de lär bli en livslång dröm. Tyvärr.


2. Jord under naglarna, skitiga händer! Mao- en trädgård att gå ut till.



3. En mage som inte krånglar- så jag bara kan älska de två som är däri.

Skov

Jag är så heligt trött på att inte må bra! Förbannade sjukdom- och varför kunde du inte hålla dig långt ifrån mig nu när jag är gravid?? Det är ju sju resor värre nu.
Jag är i vecka 14, och resan framför mig känns väldigt väldigt lååång! Det är dessutom synd om min lilla familj att ha en mamma som inget orkar. Vill bara dra täcket över huvudet o försvinna.
Så- nu räcker de med depp för denna gång.

Filippa har sovit hos farmor o farfar inatt, och skulle egentligen åkt med dem till Bro o hälsa på gammelmormor o gammelmorfar, men de kommer hit med henne istället. Hon är såååå förkyld stackars tjej. Nysit hela natten. Jaha, inget dagis imorgon.. Nu vill jag att våren ska komma, så man kan va ute o slippa sitta inne sjuk.

Kram på er!

Lammet Filippa

Det är inte alla som har ett litet lamm uppkallat efter sig! En av Filippas bästa vänner Hanna bor i Stamnared, på en riktig bondgård. Där luktar de både kossa, lamm o fågel. Filippa är där o leker idag, och de har precis fått lamm. Hanna har bestämt namn på "sitt" lamm-och hon heter Filippa! Underbara ungar!
'

Lammet på bilden är inte Filippa dock!

Blåvalen ska i plurret

Jahajaaaa. Nu ska jag börja träna i bassäng igen, och kom på att varesig rumpa eller mage får plats i bikinin längre. Väntar på att bikinin ska komma in på Mama Living i Varberg. Tur att inte så många ser en där i badet. Blir värre till Beach 2010..


Hanne Takini från Mamalicious

Längtan efter vår...


Freeeedag!!

Idag är det fredag, och i vanliga fall är de ju helt underbart. När man jobbar alltså. Nu spelar de inte lika stor roll, men man får väl ändå försöka hålla fast vid fredagsmyset. De andra i familjen har ju faktiskt helg! Filippa ääääälskar fredagsmys, och detta har blivit större än lördagsgodis. Det är nog en viss reklam som har påverkat hela svenska folket till att ha fredagsmys " om de så är de sista jag gör".
idag körde jag Niklas till jobbet för jag behöver bilen i em, och passade på att handla lite mat. Sen var jag heeeeelt slut! Hade sån kramp i magen. Va sjutton, ska de va såhär??
Fast å andra sidan om jag tänker efter de här med jobb, satt framför datorn o jobbade mest hela dagen igår, och har jobbat en bra stund nu med. Tiden börjar komma ikapp mig om man säger så, o de ropas efter mig. Kanske kanske kanske jag har lyckats med en mycket rolig affär med, som vi av flera anledningar behöver..

Pappa ringde igårkväll, stackarn är alldeles blå i de nedre regionerna, o har så ont. Alla styrkekramar till honom, och till mamma- hon behöver dem med.

Vad händer då i helgen? Niklas skulle egentligen på tränarutbildning i Halmstad, men de var inställd, igen. Surt för det hade varit bra om hans utbildning var klar innan twinsen kommer. Äsch, de får lösa sig. Vi får göra färdigt (?) i groventren istället på söndag.

Igår började jag läsa en ny bok, som min underbara kollega Siv har skickat till mig för lån.
Håkan Nesser´s "Kära Agnes" Det kom hela 3 böcker, och hon är absolut den jag skall tacka för att jag har börjat läsa såpass mycket som jag gör. Hon har lånat ut flera böcker som gjorde att intresset vaknade. Första boken ( tror jag de var ) fick jag med mig på resan till Kap Verde. "Bitterfittan" av Maria Sveland

Tv´n på. Lisa Nilsson sjunger i Tv Efter 10. En av de finaste sånger jag vet "vem"- fast den ger mig ledsna ögon och tunga minnen. Lisa Nilsson har även gjort den vackra låt som Johanna sjöng på Filippas dop.
"Handens fem fingrar"

Lisa Nilsson Handens fem Fingrar
Jag känner dej
Jag känner dej så väl
Dina fasor, dina våndor
Finns också i min själ
Du är mitt kött och blod
Du bär ett dyrbart namn
Och min kärlek
Utan villkor
Jag gör vad jag kan
Så stor och stark på dagen
Men så liten mitt i natten
När ingen ser, när ingen vet
Kommer gråten mitt i skratten
Fem fingrar ska skydda dej
Ett är månen
Ett är solen
Ett är Polstjärnan bakom molnen
Ett är hopp och ett är tro
Handens fem fingrar
Vaggar dej till ro
Stort är mörkret nu
Månen är itu
Men det är natten
som gör dagen ljus
Och mitt ljus är du
På denna jorderund
Finns här ingen ann'
Som kan ge mej sån förtvivlan
Och som är lika sann
Du blir rädd för dina skuggor
Alla hot som aldrig når dej
Jag skall sjunga dej ett löfte
Jag vet att du förstår mej
Ref: Fem fingrar ska...
Om du tänker dej den skogsväg vi
vandrar ibland
Vik vid stigen, ner till vattnet
Din hand är i min hand
Det sägs att långt
där nere i djupet
På botten av den sjön
Finns en silverskatt som glimmar
Och den är din i natt, så slumra
in och dröm

Vår älskade Filippa

Här är några av mina favoritbilder på Filippa

Sjukgympa

Idag har jag varit o träffat en ny sjukgymnast, hon verkade toppenbra. Dessutom gick hon i helgen en kurs om akupunktur vid foglossning. VÄLDIGT passande. Nu får jag inte göra de än på några veckor, såhär tidigt kan det vara farligt. Även om inget är bevisat att så är fallet utsätter jag mig inte för det.
På måndag skall jag krypa i badkläder ( hur i hela friden baken nu ska få plats?? ) o ner i deras underbara varmbassäng. Det är 32gradigt havsvatten. Inte äckligt klorerat, och det är en underbar miljö. Gick där nästan hela förra året efter min knäskada. Som fö skulle ha opererats i februari, men icke sa Nicke- du är ju gravid! Jaha- 120kilo Martina på ett trasigt knä... blir ju något att se framemot.
Men- i vatten känner man sig som en sjöjungru o lätt som en fjäder:-)
Mitt bäcken är redan löst, men har inte vridit dig än. Förra graviditeten var hela högersidan på bäckenet roterat- o guuuuudars va ont de gjorde. Jag fick TENS flertalet gången, läs här om ni vill veta vad de är, och detta kommer jag säkert få nu med, fast inte före v 22.

Är hemma idag med, men känner mig lite stressad över jobbet. Det finns så mycket som väntar på mig- vilket iof är jätteroligt. Men de är svårt att inte bli uppstressad över detta. Sitter i soffan med dator och arbetspapper överallt. Nu är ju mitt jobb sånt, och jag är tacksam för att fortfarande vara med i matchen.

Idag tycker jag dessutom att mitt nya ordspråk som följer mig "din och min sanning är två olika sidor av verkligheten" passar bra, läste en sak som jag kunde ha mått väldigt dåligt över. Men- jag har jobbat med mig själv och tänker inte ta till mig av sånt som andra tycker. Dessutom när de själva aldrig ens varit i narheten av min verklighet.

Pernilla gjorde mig VÄLDIGT glad idag- bara för att hon ringde!

Bild från Varmbadhuset Friskvågen i Varberg. Mycket trevligt!

Skönt..

Att inte alla människor är mesar som jag! På MVC häromdagen satt det en tjej som jag kände väl igen från Kinna. Efter en stund frågade hon varför hon så väl känner igen mig. Sen blev vi sittandes där en bra stund. Jätteroligt- hon har flyttat till Varberg precis som jag o har inte alla vänner här. Dessutom ska vi ha barn samtidigt, så kanske vi blir BB-vänner med.
TACK för att hon öppna munnen!

Niklas lägger de sista klinkersbitarna idag- det som blir "sockel". Bara att erkänna MUMMA med en redier karl:-)

Filippas rum

Vi har byggt ett kök till henne- med kakel & allt. Själva spisen är delar från en Micky-spis, som vi har monterat på en liten byrå. Vi gjorde luckor som ser ut som ugn. Nu saknas nog mest mat att laga, men de har hon önskat sig i 4-årspresent. Tapet Cole& Son "Mediterrania". Skrivbordet har vi gjort själva. Gardin av textil Viola Gråstens " Festivo". Kuddar från HM. Små stolar och stjärnlådor från Mio. Brunmönstrat tyg från Mairo. Fladdermus-fåtölj från Village.




Bilder privat

Vårat sovrum

Vårat nuvaranda sovrum, som senare kommer bli barnrum
Tapeten kommer från Borås Tapeters serie "Linné" som togs fram till  Linne´s 100-årsjubileum.
Sängbord/huvudgavel- elementskyddet har jag o pappa byggt ihop.
Matta från farmor, en härlig rya från rätt tid. Filten från Fritsla Tyglager. Stora mörklila kuddar från Cult design, små i guld från Almedahls. Tavla och spegel från farmor.


 ( klicka för stora bilder )

Det gråa skåpet kommer bli Tv-skåp senare.

Bilder Privat

hit ska jag snart åka

http://www.fritslatyglager.se/
Behöver inhandla något bra o slitstarkt tyg till den nya groventre´n. Haha, har du en vision om att jag skall sy en hängandes förvaring med fickor i olika storlekar..
Sen har affären lite för mycket "Shabby Shic" för min smak- men oerhört inspirerande ändå. O fantastiska tyger! Tyger kan man aldrig få för mycket av-

Dessa söta kommer därifrån, de är Filippas
( klicka för stor bild )

Bild privat

Filippa-citat

"Jag är så bra så de är skrämmande"

Inspiration ovanvåning


Nu när vi kommer bli 5 (!!) i familjen kräver det lite omplanering och ombyggnad. Vi har ett allrum på andra våning som kommer att bli vårt sovrum och "walk-in-closet". Förvisso världens minsta men ändå. Jag har redan en sån garderob, men den rivs för att bli nytt mini-tv rum. Skönt för barnen att ha när de har kompisar. Bebisarna får ta vårat sovrum sen när de vuxit till sig lite. Sålänge använder vi det rummet som Closet och bebisarna får vara i vårt sovrum. ( där de blir garderober senare.. )
Filippa får offra någon m2 av sitt rum för garderober mellan rummen, men de tyckte hon var helt ok. Hon tycker de mesta blir snyggt som vi gör..

Iom att det kommer nya väggar däruppe finns risk att de bli lite mörkt, så ljusa vägagr o bra belysning är ett måste. Sen skall vi ha ett annat golv än de fuuuula plastmattorna som ligger där nu. Min inspiration ser ut såhär;
 

Bilder från Sköna hem, tyger från Sandbergs ( Kiriko, Karl, Leonard & Asta.. )

Alltid är de något..

Talade med mamma nu ikväll, och hon berättade om deras minst sagt kaotiska dag. Först var hon, pappa o farmor i Borås för farmor hade läkarbesök där. Bara det var oroande, farmor är 82 år och kan såklart inte ta hur mycket som helst. I vilket fall var det de minsta problemet idag, för efter besöket var hon på ganska gott humör och vi hoppas på snabbt tillfrisknande.
Mamma & pappa kom hem, åt lite o skulle vila. Pappa skulle åka o jobba med kom inte längre än till toa- där han ramla ihop i fruktansvärda smärtor i jumsken. Mamma ringer sjukvårdsupplysningen ( för pappa tyckte fortfarande i det läget att han är Stålmannen o behöver ingen ambulans. Mamma borde lära sig att inte lyssna på honom i de lägena... ) Iväg till vårcentralen i Fritsla, där han har sin läkare numera. Ilfart till Borås med ambulans, massor med morfin som inte hjälper.
Det visade sig vara ett ordentligt bråck- vilket isig kanske inte är "farligt" så vitt jag vet, men det ger tydligen helt galna smärtor. Akutoperation såklart. Han ligger kvar i Borås, o hur länge han ska vara där vet ingen. De kommer förmodligen att behöva operera honom en gång till.
Det är tufft att bo i Varberg när sånt händer, helst ville jag sätta mig i bilen o åka direkt.
Pappa har det senaste 1.5 året gått igenom ett rent helvete- som han verkligen inte är värd. Hoppas snart det är slut på fanskapet.

Har talat med min doktor idag, och kommer att sättas på som han sa " aggresiva mediciner" nu direkt. Det är farligare för bebisarna om jag är sjuk än att jag tar mer medicin. Har tappat 1.5 kilo sen i lördags, så jag kan verkligen förstå att det inte är bra för barnen. Mår ändå lite bättre idag, för jag ökade medicinerna redan i lördags, för det har han sagt innan att jag kan göra om jag känner det är något på G. Jaja- bara att avvakta.
Är det inte bättre på måndag får jag kortison- och det känns inte alls bra att äta under graviditeten..

Bröllop...

nääää. inte här inte:-(
MEN! Igår damp det ner inte mindre än två (!) bröllopsinbjudningar till sommaren!! Underbart. Sen hur jag skall reda ut det sista som är 24 juli återstår o se, o huuuuur hittar man ngt att ta på sig när man är höggravid- men två därinne? Jaja, får ringa Hanna, hon får styla mig tror jag.. på fötterna blir de väl flipflops, har inga större förhoppningar om att trycka ner fötterna i annat i sommar..
Först ska Lina & Björn gifta sig i Älekulla, det är Niklas treakusin ( om jag får ihopa de rätt... ) och bästa barndomskompis. De bor i huset jämte Niklas barndomshem.
Sen gifter sig Johanna & Kristopher här i Varberg! Underbart det skall bli! Johanna kommer vara en oerhört vacker brud! festen är på Varbergs fästning dessutom, mycket mer Varberg kan de nog inte bli.

Sen ska ju Hanna tydligen vara brudtärna på Inas bröllop- o huja vilken klänning hon kommer klä sig i!

Vardagsrum detaljbilder


kokos-bollar ( bajskorvar ? )

lagom sysselsättning när vi båda mår lite sisådär... Filippa ville inte göra bollar- utan bajskorvar. Att de kan va såååå roligt med kiss&bajs i denna åldern??

Lampa köket blev lampa hallen...

En av lamporna som jag skulle ha i köket blev en hall-lampa istället. De lyser så starkt! Ok- lågenergilampor är toppen, såklart, men NÄR kommer det lampor som inte lyser så skarpt o vitt?? Jättesvårt att göra mysbelysning med strålkastarljus! Lampan heter Dallas och kommer från Lampgustaf. Den har en svart textilsladd- mycket snyggt. Foton har Pillis och Jimmy tagit på skruttan när hon var liten, de är jättefina. Skänken har vi fått ifrån Niklas mormor & morfar. En av de finaste möbler vi har! Kobratelefonen fick jag av farmor ( den med.. ).


Bild Privat.

Privatentré.

Här kommer lite bilder på renovering- efter önskemål. Svårt att fota i ett sånt litet utrymme när man inte har en bättre kamera...

Illamående--

Jahajaaaa... de var någon som sa att illamående går över efter v 12. Eller inte!! Huja, va pyton man kan må!! Men de är väl skillnad när man väntar twins? Min kollega hade namnförslag om de är 2 grabbar; Kjell & Rolf.. ( våra tekniker heter så... ) Men njaeee

Välkomna nya läsare med!! La ju adressen till några utvalda vänner idag. Har redan fått inspiration på vad jag mer kan skriva om här, kosten! Den är inte helt enkel, men jag har lärt mig mycket på vägen.

Vad mer har hänt idag- jo, lillskruttan kom hem på förmiddagen, har fått ögoninflammation. Koka saltlösning o torka torka torka. Skönt med lite sällskap iaf, för hon är snäll när hon vet att jag mår dåligt.

Niklas har tydligen vunnit ett par Puma-fotbollsskor med. Han är en ordbajsare av RANG! Skall nog läsa hans inlägg på Gif´s hemsida lite bättre o lära mig. Det är en konst som man icke skall förakta. Svaren var väl nåt med fotbollsländer skulle jag tro, och rimmet varför han skulle vinna dem:

"Motivering: Om det jag vinner är en katt får jag fnatt, nej åkomman blir nog Struma för det jag vinner är från Puma så äntligen kan jag min tå, pressa ner i storlek 42"
Kunde man inte byta dem till ett par som jag kan ha under graviditeten? Typ storlek 45?

O såklart fick han in katt-allergin!! Konstigt att mina föräldrar fortfarande gillar honom.. Första gången han var hemma i Örby hos mor & far frågade mamma lite fint " jaaaa... va tycker du om katter då" svar- " det är det mest meningslösa djur som finns". Mamma satt helt mållös! Till saken hör att mammas räddning när hon blev sjuk var just katterna, o idag är de 5st... Mamma tyckte de väl va bra att han var ärlig. Men jösses... 5 minuter innan hade pappa sagt till honom " ta å de kepsen pajk". Började så dääääär.



Grön Pytonorm. Som jag mår...







Ulcerös kolit

Min tanke var ju att det här skulle bli en rolig blogg. Men så som namnet på bloggen vittnar om är det en del kaos i mitt liv. Inte stök i hemmet, utan allt runtomkring.
Min sjukdom Ulcerös kolit tillhör den kategorin. Jag drabbades i juni 2008, och det tog ett tag innan jag fick diagnos. Eller rättare sagt, innan jag träffade rätt doktor som direkt visste vad det var för fel. Det är en sjukdom som idag är relativt vanlig, men det läggs lite anslag till forskning. Som min läkare Otto sa vid en föreläsning; " alla vi läkare har rang, hjärt och hjärnläkare står högt. Bajsläkare står inte på topp". Vilket innebär att de inte får pengar till forskning.
Under helgen som gått har jag fått ett skov, alltså en period där sjukdomen är mer aktiv. Fruktansvärda smärtor och en tarm som inte funkar alls. Vet inte än om jag skall använda mig av bajshumorn här. 

Jag har varit ganska bra under en period nu, känt av värkande leder mest. Den här smärtan som är nu är inge rolig. Jag har även IBS, Colon Irritabele, som även min mamma har. Jag har lyckats få den under ganska bra kontroll sen jag ändrat kost ordentligt. Inget gluten och inga mjölkprodukter. Lite ost ibland.
Den största oron är såklart vad som händer med mig och bebisarna nu under graviditeten. Det kan vara svårt att öka i vikt ( som jag kanske inte är sååå orolig för, egentligen, sålänge de inte är farligt.. ) Har tappat 1.5 kilo under helgen.

Här följer lite fakta;

Ulcerös kolit (blödande tjocktarmskatarr)

Ulcerös kolit är en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom som orsakar sår i tjocktarmens slemhinna. Inflammationen kan sprida sig från ändtarmen och uppåt tjocktarmen. Orsaken är okänd men sjukdomen är delvis ärftlig. Om du misstänker att du har ulcerös kolit, kontakta din vårdcentral. Sjukdomen behandlas i första hand med läkemedel. Vissa svårare fall kräver operation.

Ulcerös kolit är en kronisk sjukdom, vilket betyder att man har den hela livet, men inte att man har besvär hela livet. Symtomen kommer och går i perioder, i så kallade skov. Sjukdomsförloppet ser olika ut – en del får bara några attacker under hela livet medan andra får återkommande besvär. Man kan vara helt fri från besvär i långa perioder. De flesta som får ulcerös kolit kan fortsätta att leva ett vanligt, aktivt liv.

Sjukdomen påminner om Crohns sjukdom, som också är en inflammatorisk tarmsjukdom. Crohns sjukdom drabbar både tunn- och tjocktarmen. Ulcerös kolit drabbar ändtarmen och tjocktarmen och orsakar sår i tjocktarmens slemhinna. Inflammationen kan sprida sig till hela tjocktarmen eller vara begränsad till delar av den. Ulcerös kolit kan leda till cancer i tjocktarmen.

Orsaken till sjukdomen är ännu okänd, men man vet att den delvis är ärftlig.

Varje år drabbas cirka 500 till 1 000 personer i Sverige av ulcerös kolit. Sjukdomen drabbar framför allt yngre personer och brukar märkas första gången i 15–30-årsåldern.

Symtom

Symtomen utvecklas vanligen gradvis men kan även komma plötsligt. Några vanliga symtom är:

  • diarré med blod och slem i avföringen
  • smärtor i nedre vänstra delen av magen som kan försvinna vid tarmtömning
  • försämrad matlust
  • eventuellt viktnedgång
  • ledvärk, inflammerade leder

Foglossning...

Jag är verkligen inte gjord för att vara gravid! Vecka 12- och som ett brev på posten kom foglossningar. Har så sjukt ont i ryggen, höfterna och jumskarna. Jag går redan som en gammal tant, hur ska de här gå?? Dessutom blir jag en blåval- mao- en blåval med foglossningar.

Martina                                                    Arg Martina


Top 3 vill ha NU!

Här kommer en ny kategori- om vad jag helst vill ha nu, Top 3.


1. VÅÅÅÅÅÅR!!!
2. Valnötsgolv på ovanvåningen
3. Lampa Newport från Lampgustaf- till väggen på andra våning

Bilder Alloc, fotobloggen och Lampgustaf.

Grov-entré blir Privat-entré!

Nä, nu är jag trött på det fuuuula ordet groventré. Speciellt när den blir så fin! Skall hädanefter kalla den vår privatentré! Låter som vi bor i ett slott då:-)
Klinkerläggning idag!

Köksdetaljer








Lite bilder från det nyrenoverade köket.
Bricka "Plattan", mönster från Sergels torg, design Barbro Tryberg
Skärbräda likaså.
Taklampa "Galleri" från Lampgustaf.
Köksön har vi gjort själva av stommar från Ikea och stavlimmad ek-skiva.
Tavlan är gjord av ljudabsorberande material från Zilenzio, och är klädd med ett av mina favorittyger.

"RAXT" tillhör den serien "Signerad Textil" från Ljungsbergs textiltryck. Olle Bonniér (f1925) gjorde detta mönstret till NK´s textilkammare. Astrid Sampe, legendarisk textilkonstnär och ledare på NK samlade 1954 flera kända designer och konstnärer för att skapa en exklusiv kollektion. Genom att låta designerna signera sina verk skulle det höja textilens status. Idag trycker Ljungbergs en del av denna kollektion, som från början bestod av 21 olika mönster. Andra kända designer i gruppen är Viola gråsten "Festivo" och Olle Eksell "Margret Rose". Båda dessa mönster har jag faktiskt här hemma.   
                                                       Olle Bonniér                        Festivo    Margret Rose

The Twins.. v12

Igår var jag och träffade min gravid-läkare igen. Fick göra ett UL ( Ultraljud ) och allt ser så bra ut så. De växer som de ska. Det är mycket märkligt att se att det är två i magen- två av allt. Fostersäckar, hjärtan, bebisar.. Den ena av dem ska nog bli boxare- va "hanhon" flaxade omkring med armarna. De har tydligen en period där de rör väldigt mycket på sig.
Enl läkaren verkar det vara tvåäggstvillingar, man kan se det beroende på hur breda skiljevägagrna är osv. Vilket innebär att det faktiskt kan vara en tjej och en kille:-) Fast de spelar ingen som helst roll. Men jag och Filippa kom på att är det två killar får grabbarna övertaget i familjen- och det går ju bara inte för sig! Kanske är två tjejjer:-) Då får Niklas de svettigt... haha.
Vi planerade lite inför framtiden, och jag kommer senast att bli sjukskriven i slutet av maj, då jag är i v 24. Sen tror jag kanske inte att jag orkar jobba heltid fram tills dess, men en dag i taget. Det kommer att bli kejsarsnitt vilket känns skönt att redan nu veta.
Är fet som en padda redan, hur i hela friden ska detta gå??
Nu ser de ut ung såhär:
Bild från Babycenter. 

Tapet..



Denna tapet kanske det blir i tv-delen så småningom. Den kommer från Sandberg och heter "Werner". Får beställa hem några prov-rummar, så det blir rätt färg.

Tv-delen



Det blev som en liten tv-nisch nu, här har jag tänkt att sätta en tapet, om jag någonsin kommer att bestämma mig.. Golvet under bänken är grå klinkerlaminat. Här stod det garderober förut då detta rum var sovrum. Samma golv har vi i köket.
Fåtöljen är från farmor

Soff-delen



Det blev ganska mysigt att ha soffan i den mindre delen av vardagsrummet. Nu är det en massa sladd-dragning kvar- till ljudsystem bla. Varför kan de inte va trådlöst??
Tavlan är gjord i Stig Lindbergs tyg "Pottery". Ett av de finaste mönster jag vet! Fantastiskt stolt över denna.
Tavlan av Lichtenstein fick Niklas i present, de gäller ju att ge presenter som även jag tycker om:-)
Soffan är från Mio, och bordet från Horreds Möbler. Mattan har jag måttbeställt av Desyt- en av våra producenter. Lampan i hörnet är från 50-60-tal och den har jag fått av farmor. Hon har så mycket fina möbler! Och en del har ju turen att landa hos mig!

Vardagsrummet



Så- nu börjar det likna ett vardagsrum igen.. här stod soffan innan men då vi byggt ut groventren ut i detta rummet blev det en ommöblering. Lister skall upp, när nu de blir. Pappa o Niklas har varit jätteduktiga snickare! Jag var projektledare- i vanlig ordning:-)
Matta- Kasthall " Häggå"
Lampa- Kartell "Fl/Y
Hängande textil- Josef Franks " Teheran"
Matstolar- Svenska Hem
Vägghängda skåp- Ikea, med egen krönskiva.
Tavlorna har jag målat själv i Acrylfärg.
Kuddarna är sydda av tyget Viola.

Ombyggnad Vdg-rum



Visst är hon flitig!?

Hoppla hej o hå...

Tycker minsann att tiden går för fort. O för sakta. Mycket märkligt..
Har väl förmodligen hela 1 läsare på min blogg, o det lär inte bli fler om jag inte lägger på en rem o gör något mer av det här. Har lite svårt att bestämma mig för vad den skall innehålla. Kanske har för mycket att skriva om, men VILL verkligen någon läsa om det? hm.. Kanske är självförtroendet som spökar en smula. Sen skall jag komma på hur jag gör sidan snygg med. Får väl konsultera Hanna om detta..

Iom att inte så många läser min blogg kan jag ju avslöja ( ja eller hur Hanna, precis som de var något nytt för dig??) att jag nu är i v13, from idag. Var hos läkaren och gjorde tredje (!) ultraljudet. De små var minsann aktiva- viftade med armarna som två galningar.
O om någon ny läser, ja, det är tvillingar.. Jag kommer bli fet som en padda. Eller enl div utsagor från förra graviditetet så lär jag se ut som en blåval! Tack för den:-)

Här hemma händer de grejjer, snart är vardagsrummet klart- en rejäl omflytt och ombyggnad. Lägger upp bilder när de är klart. Det blir bra i vart fall.
Kommer nog en hel del inredningsbilder- detta lär nog bli en inredning/tvillingblogg tror jag.

Pöss på er!

RSS 2.0