Riva strukturtapet

är INTE roligt. Fast Filippa tyckte de va jättekul:-) Påpekade MÅNGA gånger att man bara gör de när mamma eller pappa gör de, så hon inte drar ner sina egna tapeter sen.. håhåjaja,,


Våran trädgård

Då kommer lite bilder från vår trädgård.


Tulpaner & Allium
Som jag satte i höstas. Tulpanerna har blommat länge nu, och alliumen är precis på väg att slå ut. Nedanför sitter Lavendel som tar över blomningen senare i sommar.

Filippas nya sandlåda.
Bänken har jag gjort av betongkrukor från Village och svartlaserade brädor.
Spalje´n och grinden är äntligen vit-målade. I fönstret speglas den nya spaljen som Niklas gjorde bakom Magnolia-buskarna.
Tub-tråget funkar bra som leksaksförvaring, och den svarta urnan har jag köpt på Rusta. Den är faktiskt i plast. På spaljen hänger en blomlåda med smultronplantor. Lagom höjd för barnen att plocka sen.
Platsbyggd bänk i landet med nya kuddar.
Våra syren-träd blommar fint i rosa & vitt nu.
Uteplatsen
Trädäcket som vi byggde förra året, med det nya staketet mellan vår tomt & grannens. Niklas har gjort ett superjobb!
Spaljen från Village sitter uppe nu.
Den är inte stor, vår baksida.
Men vi är ganska nöjda ändå.
Det svarta bordet kommer från Ikea, fast jag har svart-laserat det. Solstolarna heter Pasta och kan köpas genom oss.
"SPACE"
Heter plast-stolen, kan köpas genom oss.
Vårt gräs i krukorna börjar ta sig fint iår med. Stövlarna hade jag inte klarat mig utan...Inköpsställen; Edsbyninredingar.se     eller kontakta mig.
Foton; Privata.


Nya sovrummet

Planering av belysning till andra våning pågår. Elen ska ju dras när de nya väggarna kommer på plats, och då är de bra om jag vet hur jag vill ha de- innan..

Sovrummet kommer ha en grå heltäckningsmatta från Kasthall som heter Beta i ljust grått och vita väggar. Vill gärna ha en lite råare känsla, industriellt om man så vill. Då tror jag att dessa lampor är snygga som läslampor.

    

Lampa ALNÖ från Bolagret            Matta BETA från KasthallsAs-förkyld:-(

Som en blixt från klar himmel blev jag krasslig igårkväll. O inte va de bättre när jag vaknade:-( OOOOONT i halsen, värk i kroppen, snuvig o allmänt hängig. Undra va detta kom ifrån..

Soffbord

Håller ju på o letar efter ett fint bord till det lilla lilla tv-rum som blir däruppe. Detta bordet från Maze Int. är jättesnyggt, drömma kan man väl? Bordet heter "Fling".


Mors dag

Och inget barn i närheten:-( Känns lite trist, men snart skall jag hämta henne halvvägs mot Örby. Mors dag har vi redan firat, paket fick jag förra veckan. En fin blomster-kruka från Village & ett underlägg. Ska fota o lägga ut, nu är de planterat lite i med.

Niklas har lagt plattorna utanför dörren, och de blev superbra! Han är så duktig, vansinnigt imponerad. Själv har jag börjat riva tapet på andra våning, o sjukt va tråkigt de är. O jobbigt. Det sitter som berget, den gamla strukturtapeten! Den är ju målad på, o de gör ju att den sitter än värre. Tur är att de inte behöver tas ner på alla väggar, för hela väggen ska ju rivas. De är mycket smått som jag kan hjälpa till med, och listan är lång. Hoppas inte att alla bara ser att de är Niklas som jobbar...

Ikväll ska vi iväg till svärmor för att fira hennes mors dag.


Igår, lördag

Igår begav vi oss till Örby, till mamma & pappa. Vi skulle lämna Filippa som skulle sova hos dem inatt. Äntligen tyckte lillan:-)
Vi fikade hos min farmor och mamma kom dit med. Lämnade morsdagspresent, och födelsedagspresent till farmor som fyller 62 år på onsdag. Mamma fick en blomstergrupp, krukan var en mini-väska med plats för mini-trädgårdsredskap. De var jättesöta, och mamma blev glad. Sen hade jag sytt en kudde till henne med, i ett vackert tyg som jag hittade till henne. Farmor fick en korg med hemma-odlade grönsaker, bla rädisor, gräslök, smultron och sallad. Hoppas det tar sig ordentligt och skall smaka bra. Hon äääääälskar rädisor, farmor, och de var många plantor.

Sen åkte jag & Niklas på shoppingrunda. Färg till ovanvåningen ( 30liter, NCS 0500-N, råvit. ) på Skene Järn, massa tillbehör, tyg på skroten till draperi och nya skor till oss båda på Visko. Niklas köpte jättesnygga sommarskor, och jag köpte vad fötterna går in i- sandaler..

När vi kom hem, efter många om o men var vi på Byggmax och fick ÄNTLIGEN köpt stolphattar till alla spaljerer vi har. Sen började jag röja undan på ovanvåningen, de är mycket skit som ska väck. Och fort går de inte, skulle bära bort det uppslagsverk jag har, och jag bar hela 3 böcker åt gången.. haha. Mer orkade jag inte. Niklas grejjade ute, sågade till granitskivorna som vi skall ha utanför ytterdörren. Där har betongtrappan stått synlig i två år, men vi har inte vetat vad vi skulle ha. Svärfar- tackar och bockar för hjälpen!

Tyger

Håller på att sy lite kuddar mm till ovanvåningen.
Några av tygerna;

Kiriko & Asta , från Sandbergs

Sen blir de även av Viola, från Borås Cotton.
Iom att väggar är vita, så är de roligt att ha lite mer mönster på kuddar osv.


Inspiration; till ovanvåningen

En inspirationsbild till det lilla lilla tv-rum som blir på ovanvåningen. Färgerna kommer gå i blå-grå, vitt & brunt. 50-tal.Jag gillar de "slitna jeans"-blåa väggarna, och de är väldigt snyggt ihop med det bruna lädret.

Bild, Sköna hem


Läkarbesöket idag

Idag var de dags för läkarbesök igen, denna gång hos min ordínarie läkare Per. Han är egentligen pensionär, men jobbar extra ändå. Han är enl alla som vet den mest erfarne läkaren de har, inte så konstigt. Han verkar omtyckt med, och de förstår jag. Han är inte snabbast, o glömmer fort, men de tar jag med en nypa salt. Sålänge han håller mig o bebisarna under kontroll o hjälper mig med de jag behöver ha stöd med är jag mer än nöjd.

Först var de lite prat om hur jag mår osv, vikten- vilken var bra ( beroende på hur man ser de såklart, jag hade ökat precis lagom, men sen att jag väger för mycket från början sa han inte.. ) Genomgång av alla mediciner jag tar osv- sen va de dags för UL. De har ingen extern skärm, så jag såg inte så mycket på sniskan tyvärr. Men allt ser bra ut, de växer som de ska, o verkar starka o krya. Skönt.
Och NEJ- alla ni som undrar, vi vet inte vad de är för kön. Per sa att då får han leta i 20 minuter för att vara säker, o de funkar ju såklart inte. Så vi får leva i ovisshet tills de är här verkar de som.

Sen blev de tal om förlossningen.
Han hade tydligen "glömt" att vi bestämt kejsarsnitt. Jaha. Han försökte öppna dörren lite försiktigt vad jag tyckte om de, och klok kvinna som jag är lyssnar jag såklart. Vi talade om fördelar, nackdelar osv. Om man ska va helt krass, så är de ingen fördel alls med kejsarsnitt idag. Iom att jag ätit kortison sålänge kan de skada mig, för man läker inte så bra, infektionsrisken är större osv. Och de hade tydligen retat tarmen extra mycket. Jag ville gärna höra mer, för visst är de så att jag faktiskt känt lite sorg för att inte gå igenom en vanlig förlossning igen, efter helvetet med Filippa. Ett vackrare minne hade varit fint, men inte till vilken pris som helst. Nu har jag dessutom kommit längre i graviditeten, och är lugn med den. Att ha behövt oroa sig för förlossningen fram till nu hade nog skapat problem. MEN. Jag vet inte än vad de väcker för känslor, det mesta snurrar nu och beslutet är inte taget. Alla dörrar är öppna.
Jag frågade ang Aurora-samtal, alltså med en barnmorska som är expert på området. Per var med på noterna direkt, o ringde chefen på den kliniken o bokade tid. Han förklarade lite kortfattat, och sa att "Martina är en klok kvinna som är trevlig att tala med". De var snällt, men satte mig lite på press... Fröken duktig vill gärna komma ut o lufta sig lite kände jag direkt, men det skall inte vara anledning nog för att välja vanlig förlossning. Jag skall ge Aurora-gruppen en chans. Jag skall läsa min förlossningsjournal och se vad de väcker för känslor.
För de är klart- för barnens skull är en naturlig nedkomst bäst. Om de blir vanligt kommer de ändå att sätta igång mig lite tidigare, så de kan planera in allt lite bättre. Detta blir en mycket stort beslut. Såklart blir de diskussion med Niklas med, han vet hur jag var förra gången.

Nu är jag sjukskriven tills barnen kommer ut.

Onsdag

Vilket underbart väder de har varit i Varberg idag! Strålande sol, och varmt. Längtar efter de ljumma sommarvindarna, men man kan inte begära allt. Blåsten biter rätt bra än. Men några stunder med kaffekoppen i solstolen har de blivit iaf. Underbart. Jag klippte även gräset, de är lagom motionspass:-) 10 minuter med elklipparen, de är inte mycket energi såm går åt för de..

Michaela följde med hem från dagis idag, Niklas hämtade de med cykelkärran. De var två fnittriga tjejjer som åkte därbak. Efter standardmat ( plättar) cyklade han dem båda till Michaela. De skulle leka på båda ställena. Stora tjejjen, hon är ju ute o ränner jämt. Kanske är bra nu, så lugnar hon ner sig när hon kommer i tonåren? Önsketänk-

Sen åkte vi till Apelviken till svärföräldrarna ikväll. De var väldans längesen de var ett spontanbesök där. Jag har inte orkat på länge, men nu känns de ju lite bättre. Agneta ( svärmor ) har haft mycket med sina föräldrar med. Arne fick lite bärhjälp av Niklas, och vi fick hem granitplattor som Arne ordnat till oss. De skall vi lägga på våran trapp- de skulle vi ha gjort för 2 år sedan när trädäcket byggdes, men... Kommer blir så snyggt, och de var deras ide att vi kunde ha granit. De hade ju blivit sviiiin-halt med vanligt klinkers.
Filippa hade en ( för mig ny lek med henne ) hemlig klubb i Apelviken! Jösses! Hemliga klubbar, förälskelser i äldre killar, favoritlåtar "Manboy- han heter faktiskt Erik som sjunger, o jag kan den låten!" Jojo- och att hon inte gillar Johan Palm, de deklarerade hon också! Johan Palm, hon är 4 år, ska hon känna till sånt?? När hon dessutom kom in o hämtade mig- "Mamma, vi måste åka nu, Gjejs anamy börjar snart! Och de vill du se!" så undrar jag vart min lilla bebis tog vägen?? Sen kom de stoooora tårarna, vi hade ju glömt att gå på promenad, vilket man tydligen gör i en hemlig klubb, och sen i bilen kom hon på att hon glömt den fina stenen hos farfar. Då är hon liten igen. "Får jag somna nu??" Niklas bar in henne, det är verkligen att få vara barn.

Hjärtljud

Idag har jag varit hos barnmorskan. Allt var så bra så, och jag fick höra hjärtljuden för första gången. Båda var starka o intensiva! Jättekul. Nästan identiska med.
Mitt järnvärde hade sjunkit ngt, o de är inte bra med förväntat. Får äta än mer grönt! Vikten går stadigt uppåt, tyvärr, o värre lär de ju garanterat bli..

Sen var jag hos Nina igen på akupunktur. De gör ont, men de är de värt! Sen orkar man inte mycket mer den dagen, men i längen verkar jag bli pigg av det. Sista tre veckorna har ju jag faktiskt mått bättre än under hela graviditeten.


"De ä så ooooorättvist!!!!"

"De är så orättvist!!"
Filippa ligger gråtandes på sitt rum igårkväll. Hon gråter hjärtskärande, stackars liten tjej. Kl är nästan nio.
Hennes gråt går rätt in i hjärtat på mig, och när jag inser varför hon gråter skäms jag rejält! Hon åt vid halv fem, sen åkte hon med Niklas på träningen. När hon kom hem var Emelie här, o de läste saga ( efter att hon fick böna o be en stund.. ) sen gick Niklas upp o natta henne. Filippa alltså, inte Emelie. Henne behöver man inte natta, hon somnar väldigt lätt själv..
Niklas var hungrig, så jag fixade lite Pytt i panna..

När vi sätter oss med maten hör vi skriken. Vi ropar o frågar va de är? "De är ju sååååå orättvist!! Jag är med hungrig... " Klart de luktar mat ändå till henne. Jag frågade Niklas, hon har inte ätit va? Nä.. Men lilla gumman, innan hon hörde att hon fick komma ner o äta. Niklas fick gå upp o hämta henne, o hon grät så hon skakade. Fruktansvärt dåligt av oss! Hon åt en stor portion o sen raka vägen upp o somnade. Vi svälter vårt barn:-(

Får hoppas hon inte är allt för arg på oss idag, ska göra ngt gott till henne till kvällsmat!

Måndag

Idag är jag föga förvånande trött. De gör lite ont i magen med, den är snarare öm kan man säga. Det är inget konstigt, livmodern växer ju fort nu med två som ska få plats. Magen är verkligen stenhård, de är inte mycket annat än bebisar som får plats.

Har varit ute o pillat i trädgården en liten liten stund, skönt att få lite luft. Har ju varit inne i stort hela helgen. Det är inte mycket mer vi behöver göra ute, mer än att hålla iordning nu. Ta bort ogräset när de kommer osv. Hoppas verkligen gräset tar sig lite bättre med, ser lite oroande ut. Vissa delar är de enbart tung ler-jord fortfarande. Tror jag ska lägga lite toppdress o stödså där. Annars ser de fint ut, det som kommer- väldans grönt, inget ogräs eller mossa. O de är klart, iom att det har försvunnit behöver man nog fylla på med lite gräs. O de är bättre nu än sen när barnen ska leka i vattenspridaren- då blir de bara lera i hela trädgården:-(Trappan

De är hela tiden så mycket att fundera ut. Kunde inte hjärnan låta bli att tänka på allt hela tiden? Jaja, jag får passa på medans tid finns- snart kommer de små o då blir de ingen heminredning på minst 2 år.

Iaf. När vi nu gör om däruppe så kommer de bli nya väggar i trappan. O då behöver de målas osv. Ställning måste hyras, o då är de ju bra att veta innan hur de ska göras. Just nu funderas de på spont på ena väggen. Den väggen har gått illa åt sen vi flyttade in, stora hål i tapeten efter div möbler som släpats upp. Trappan i sig är ju renoverad, den var en furutrapp när vi flyttade in, men är idag vit med svart heltäckningsmatta från Kasthall på stegen. Och en ekkantlist. Inte alltid kul att hålla en svart matta ren, men snygg är den.

De jag funderar på nu är trappräcket. De behöver målas om ( det oxxå?? ). Har funderat på att måla det svart. Det fulaste egentligen med hela trappan idag är dörren till förrådet under trappan. Den är så ful! Alla våra dörrar är osnygga, men den är än fulare, o fråga mig inte varför, för den är likadan som de andra, fast mindre. De är väl för att den syns förmodligen?

Här är andra snygga trappor:Coolt med klädhängaren!Fint med mörka räcken, och belysningen är snygg. Tror de blir lampor från Bolagret i trappan, som jag visat tidigare här.Inte så barnvänligt utan räcke på ena sidan, men snyggt ändå. Tavlorna på höjd är en fin installation, gillar tavlor som inte bara hänger på rad.

Bilder från livingetc.com/


Sökes

Jag letar efter ett mindre soffbord i teak, 50-60 tal. Runt eller fyrkantigt. Någon som ser något så hjälp mig gärna!
Sängbord i teak sökes med.


Köksstolar

VARFÖR tenderar alla utgifter att komma samtidigt? Våra älskade stolar i köket som jag haft en evighet och inte alls vill byta ut, trots att gamla möbler aldrig brukar vara en tråkig sak att byta, har verkligen sett sina bästa dagar. De är i rottning, vansinnigt bekväma, vilket faktiskt är de viktigaste med en köksstol, lätta o hålla rent och helt ok i designen. Men, stickor i rumpan är inte trevligt alls. Rottningen fullkomligt faller i småbitar. jaha.
Men, vad ska man ha för stolar då?? Och ska man köpa 3 st nu, för att köpa 5 st nya om sisådär 4-5 år när vi är fem som ska sitta på vanliga stolar? Så när vi röjde vinden såg jag ju att jag har morfars gamla trästolar, kanske inte helt rätt stil, men helt ok att sitta på och i bra kvalité. Sen ser de bedrövliga ut, så några lager färg måste på. Då är ju frågan, ska jag våga mig på att måla dem svarta. Snyggt tror jag... Då blir de moderna & gamla i samma stil- så som jag vill ha de. Skön kontrast i vårt kök. Sen ska de ju målas me- och jag har ju lixom en del att göra redan... Och de har många svarvade delar, inte alls lätt att få de snyggt.. O sen ska jag hitta en bra tyg till sitsarna, som helst inte visar alla fläckarna, får kolla mina gömmor vad som finns.  

Helomvändning i helgen minsann!

Från att i fredags ha känt lite panik över hur vi ska få ihopa de med allt som behöver göras- innan jag är giganstisk, till att sitta här i soffan söndagem med en kopp kaffe o vara mer än nöjd! De är inte illa!

Till slut beslutade vi att ha med Filippa till Ikea, de brukar ju gå bra. De har ett lekrum där hon får vara en timma- o tro´t eller ej, efter 45 min var vi klara. Så är de när man gör grundjobbet ordentligt! Fundera hemma framför datorn, gör inköpslistan via ikea.se- åk till varuhuset o plocka ihop allt. Blir faktiskt mer ekonomiskt med skulle jag tro- man minimerar risken att få med sig en massa som vi inte behöver. Och den ork jag har, eller rättare sagt inte har, tillåter inte något tittande i stora varuhus. Filppa fick välja en ny stol till sitt skrivbord, jag hade tittat ut den först o den var jättebra. Fast inte sjutton skulle hon ha en vit som jag tyckte, de skulle såklart vara en rosa. Och de blir säkert bra i hennes nya rum:-) Annars var de mest trööööökiga saker som skulle med hem, garderobsinredning o gardinstänger. Dyrt & trist. Men, så skönt med bra förvaring!
 
Sen var de de där med nytt golv.. Jag hade tittat ut ett valnötsgolv på Bauhaus. De billigaste jag kunde hitta fanns nämligen där. Vi vill inte lägga in ett dyrt golv däruppe, när alla barnen kommer husera där. O råd har vi inte heller... När vi närmar oss Gbg säger Niklas- "jag kommer inte ihåg hur man körde till K-Rauta". Men, säger jag, de är inte dit vi ska. Efter en liten stund funderande inser vi att Bauhaus ligger ju i Bäckebol:-( Andra sidan stan. Shit, de hade jag inte tänkt på.. Jaja. Men vi åker väl först till K-Rauta o kollar, de kan ju ha ngt golv de med. Sagt o gjort, efter inköp och lunch på ikea ( där vi faktiskt sprang på min bror Niklas & hans Sandra! Mycket roligt!! Filippa sprang för att ge Sandra en kram! ) så åkte vi dit. O tjoho! Nästan samma golv för halva priset!!!! Så för pengarna som vi "fick över" inhandlade vi nya parasoller till fram& baksidan!
Filippa slocknade som en sten i baksätet på vägen hem..

Kvällen avslutades med samkväm med grannarna. Lotta & Roger väntar barn och skall ha i början av Juli, alltså 10v före mig. Så vi satt o var tjocka ( men snygga såklart) i soffan o drack vatten medans Filippa & 5-årige Noel lekte. behöver jag skriva att killarna drack öl & Rom&cola?? Hade de mycket mysigt! Efter några timmars lek var Filippa genomsvett, och av åkte tröjan. Känn säger hon, så svett jag är. O jag kände på magen. Så säger hon till Noel- känn på mig. Och Noel bara stirrar!! Haha!! Roger blev en smula orolig, när flickorna ber att man ska känna får man väl passa på tyckte han, och sen hade han lite svårt att släppa detta..

Idag söndag hämtade Alex ( som hade med Filippa på Öströö fårfarm ) henne vid halv elva. De skulle ha henne en stund, och de var gungning, glass, minigolf & middag som Filippa fick välja på schemat. Blodpudding. Jag o Niklas passade på att röja på vinden, vi skulle börja iaf sa vi. Och de var inte så illa som vi trodde! Kl 13 var vi klara. Sen har vi inte gått igenom alla lådor, men de viktigaste var att få iordning, och framförallt lokalisera alla baby/barnsakerna! De blev en massa avslängt ändå, så hela kärran är full med skit. Niklas passade på att åka till Arne med för att hämta hans skit, så om någon går förbi o ser den fulla kärran så är faktiskt inte all skit vår! Nu är de bara allt annat som ska röjas, men vi håller ganska bra ordning tycker jag, så de är snabbt ordnat. Undra just hur man gör för att Filippa ska börja hålla lite bättre ordning på sitt rum. Hårdare tag & att jag inte ska städa kanske? 
Filippa somnade i Alex bil hem:-) Inte lätt att köra i 170 hela dagarna. Niklas har somnat i soffan jämte mig nu.. Och jag gäspar stort. 

Här blåser halv orkan ute idag, så även om solen skiner är de faktiskt skönt att vara inne. Jules ungdomsstol. www.ikea.se

 

Fredagen

Igår var en mindre bra dag, så dödens trött. Sådana dagar kommer ju med jämna mellanrum, så de är egentligen bara att bita ihop. Humöret är inte på topp de dagarna heller.

Men, jag fick akupunktur iaf:-) Igår gjorde de ONT! Satan i gatan. Nina stack väl väldigt rätt, eller så var jag helt enkelt känslig igår. Nu har hon ju ökat antal nålar, igår fick jag 10st. 7 i rygg/rumpa, 2 i foten o en hemsk i handen. Detta har verkligen hjälpt mot foglossningarna och det onda i rumpan. Sen är de väldans trevligt att få träffa Nina såklart den stunden, och även om hon säger att hon inte gillar att tortera mig så tror jag henne inte en sekund!

Sen hade vi strul hela kvällen hur vi skulle få ihopa helgerna med allt vi behöver. Vissa saker går ju lixom inte att göra när Filippa är med. Ex; det är rätt farligt att ha henne på vinden när de är taklucka. Ramlar hon ner så.. Usch o fy. Och vinden ska röjas! Så de ser ut! Och vi behöver hitta babysakerna. Pronto. ASAP. Innan jag inte längre kommer upp genom luckan alltså...


Sökes; stulen kompis

Jahajaaa. Som att hon inte har egna kompisar i överflöd. Hon snor mina nya med. De var inte lång stund med Nina jag fick innan dottern kidnappade henne till rummet för att leka. Synd att säga att Filippa är blyg..
Sen kröp hon upp i Ninas knä, och nu ligger de däruppe för sagostund innan lilltjejjen ska sova. Jaha.

Men de är väldigt roligt att mina vänner blir så godkända av Filippa. Såklart inte förvånande. Jag har ju underbara vänner.


En hälsning till Sivan

Hej vännen!

Vet att du läser min blogg varje dag, och undrar ibland vart jag tar vägen.. Jag ska skärpa mig:-)

Tycker jättemycket om dig!
Kram, Martina


SKRUBB SKRUBB SKRUBB- RENT!

Igår skurade/ högtryckstvättade Niklas altanen på baksidan. Idag har jag oljat den. Mycket finare! Bara att vänta på att gräsmattan slutar vara en lerhög, så vi inte drar in mer smuts på trädäcket igen.. O fostra Filippa att sanden ska vara i sandlådan ( därav namnet kanske?? ) och inte på trädäck, bänkar osv.

Mamma, pappa & farmor var här igår. Mycket härligt. Vi hade en bra dag, gick lite på torget. Jag satt mest o vilade, likaså farmor. Väldigt roligt att hon orkade åka med- hon är en tapper 82-åring. Det svåra för henne är att få med sig benen, de vill inte alls ibland, och minsta lilla kant blir ett stort hinder. Nu hade hon Gustav med sig ( nya namnet på rullatorn ), och det är skönt att hon inte längre ser det som ett hinder att visa sig ute med den. Det har tagit ett tag, för hon har tyckt det varit pinsamt -"vad ska alla säga"-valsen har gått på hög volym..
Mamma tittade mycket och pappa fick släpa på blomsterpåsar. Vad som sen hände med en av påsarna tar jag en annan gång.. förvirrad gravid kvinna..
Det enda "jobbiga" med att ha dem här är ljudnivån. Ni vet filmen "mitt feta grekiska bröllop"? Min familj är som den grekiska. De pratar mycket. Och högt:-) Jag har alltid talat högt med ( inte alls konstigt.. ), men blev lite trött på min egna röst så jag har turn down the volume, en smula. Sen får pappa en hel hög med skit över sig med.. fel tröja, fel tröja istoppad i jeansen, för fet mage osv osv. Mamma är inte helt snäll.. sen när vi talade om Niklas inlägg på hans blogg gällande pappa, läs här,  där Niklas gör lite hån åt hans batiktröjor & strandade skepp så blev mamma tokarg på oss. Vi skulle inte alls håna pappa så- för hon råkar faktiskt gilla den turkosa fleecen- och batiktröjan!
Men, en skönhet klär i allt! Jag tycker pappa är fin och långt ifrån tjock! ( tänk om pappa skulle säga ngt om hennes mage eller rumpa.. ?? ) Och sen finns de de som inte bryr sig alls hur de ser ut, bara de leker och slutar tjata så mycket med andra vuxna. Och Filippa har ju faktiskt inte frågat morfar om han har tre tvillingar i magen. Det frågade hon farfar..

Ikväll ska Nina hälsa på oss för första gången! Jätteroligt! Härligt med nya vänner i stan, att en graviditet och ryggont kan skapa så mycket gott? Förutom de självklara alltså. Bebisarna. Som förövrigt tydligen går boxningsmatcher i magen min..

BANK BANK BANK- FÄRDIGT!!!

Det är bara att erkänna, jag borde ha en av världens flitigaste karlar.

Planket ( eller staketet, vad man nu ska kalla de? ) är färdig-snickrat! Det har gått i en hejdundrande fart! Och vi är mycket nöjda, så även grannarna! Jessica ( grannen ) fick dessutom en spalje snickrad av Niklas. Hennes karl är inte så händig..
Jag har minsann även målat hela planket en gång, ska målas ytterligare en vända- sen är de helt klart!

Jag har haft en bra dag idag! Har tom målat klart 2 dörrfoder på andra våning, så nu var de äntligen klart. Började väl för två månader sen...

BANK BANK BANK

Nej, de är inte skallen. Men de lär nog sluta där.

Niklas är det gröna monstret igen, och är ute i ösregnet o spikar. Det är väl 70 brädor eller nåt som skall upp. Bör vara 6 spik i varje. Kan de ta ta 8 slag att få i en spik? Ja, ni kan räkna själva. ( om ni inte kan så är svaret 3360.. )
Det blir mycket oljud- men jag tycker nog mest synd om hans arm.

Jaja. Här hemma är de tråååååkiga hemmasysslor på schemat. Tvätt ( MÄNGDER!! + nersnorade sängkläder.. läs här varför.. ), handling, matlagning osv. Kanske jag kommer orka måla lite dörrfoder med på andra våning, något jag började med för läääängesen o aldrig blir klart. De är ju så tråkigt..

Tråkigt är även vädret, men tur är väl det med tanke på att jag måste va inne o grejja.
Igår fick jag & Filippa sått lite iaf, de kommer bli sallad, rucola & rädisor. Persiljefrön ligger i blöt och dill ska sås med. Men dill gillar tydligen inte kompostjord, så den skall få en egen kruka. När de är varmare ute ( om de nu blir de?? ) ska jag försöka ge mig på Squash. Svärmor odlade superfina squash förra året, och jag var lite avis. Hon har ett fantastiskt trädgårdland med massa gott. Tyvärr har jag inte den platsen, men lite skall jag väl få ihop. Iår verkar de som vinbären kommer tillbaka med, förra året kom inte ett enda. Inte så konstigt, busken fick sin första klippning förmodligen på många många år, och då brukar de inte få bär de året. Iår ser den däremot fin ut.
Jag har köpt oregano, timjan & basilika för att ha ute med. Timjanen är redan död, den hade jag inne först med fick nåt flugfä så den åkte ut på altanen. Och den klarade nog inte det. Får inhandla nya. Det är lyx att kunna hämta örter utanför dörren. Mer lyx än så kräver jag knappt..

Mina 3 stora uppstammade lavendel på framsidan mår allt annat än bra:-( 2 börjar visa liiiiiiite grönt, men den tredje har nog kastat in handuken. Synd. Undra vad jag skall ha där nu då. Är ju grymt sugen på bambu, vackert och så låter det så härligt när det blåser lite i det. Sen finns det ju så mycket fina uppstammade träd/ buskar idag. Men jag skall ge lavendeln lite mer tid ändå.


Fredag o klämdag

Idag är man ledig för de är klämdag. Om jag inte vart sjukskriven alltså. Niklas & Filippa är lediga iaf. De är redan ute o snickrar på planket. Ska bli väldigt spännande o se hur de där kommer bli..

Själv ska jag snart på läkarbesök, för att få ett nytt sjukintyg. Tycker de är lite slöseri med resurser att jag ska behöva träffa en läkare för det, jag kan o får ju ingen hjälp. Kan tyckas att de kunde skriva ut det o skicka det. Men men, idag har jag faktiskt lite frågor. Jag ska fråga om mina sammandragningar och om de är normalt att det gör ont i magen- hela tiden.

Det märks att jag har kommit en bit påväg. Vågen pekar spikrakt uppåt, magen utåt o röva bakåt. Känner mig som i vecka 30 med Filippa. Att nå golvet blir mer o mer omöjligt, komma ur soffan likaså. Jag får ofta höra att magen ändå inte är så stor för att vänta twins i v23- något även barnmorskan sa sist. Men den är tung! Med Filippa var de väl mer fett, haha..

Skulle ha gått på vattengympa idag, men har ont i halsen o känner mig allmänt risig. Så jag ska avboka det. Tyvärr. Har en känsla av att det blir jobbigare o jobbigare att träna nu framöver:-(


Ombyggnadsplanering

Inför bebisarnas ankomst har vi planerat att bygga om övervåningen. Vi får inte plats med 2 spjälsängar i vårt sovrum, och de behöver ju ett eget rum så småningom. Tur att man har en händig karl. O en snäll pappa som lovat att hjälpa till.

Ritningplaneringen har pågåttt länge, det är små utrymmen och det är viktigt att utnyttja varenda millimeter. Igår tejpade jag golven utefer hur de nya väggarna skall vara- för att kontrollera mått så att sängar osv verkligen får plats. Några små korrigeringar senare kunde jag ändå ana att de nog kommer att funka. Niklas och jag diskuterade sen lite mer, och han kom med några bra förslag som löste en del problem. Ett av problemen var hans blivande garderob ( barnens sålänge ), det blir taight som attan. Så den struntar vi i sålänge kom vi fram till- men då kom jag på iden att ta en del av trapp-utrymmet och bygga ett nytt litet golv där. Det kommer bli mycket bättre. Det är väl 1m2 eller nåt, men ack så viktig..

Sen diskuterade vi lösningarna med garderoberna som skall vara mellan barnens rum. Vi har befintliga som vi skall bygga in i väggen. Dels för att utnyttja den ytan som faktiskt väggen tar, och för att twinsen behöver större rum är Filippa och då är de bättre deras garderober går in i hennes rum. Vi har ( pappas upptäckt ) kommit på att de inte gick att göra riktigt som jag tänkt, då vi har takluckan till vinden i Filippas nuvarande rum. Igår hittade jag lösningen. Filippa skall få vårat rum! Och en liten ångestgrej försvann iom detta- vår fina tapet kommer hon behålla. Så många flugor i den smällen, mindre jobb, finare rum, större yta för alla barnen och en överlycklig Filippa- de är klart hon ville ha vårt sovrum!
Nu är de lite möbleringsplanering som gäller.

Sen iom att det faktiskt är en övervåning med snedtak och många vinklar får vi ta det lite som de kommer, får räkna med att de kommer att bli förändringar under byggets gång. Men desstu mer välplanerat det är desstu fortare lär de gå. Jag är inte mycket för att vi börjar bygga på måffå och det inte är genomtänkt. Det är inte lätt att ångra sig. Att planera in utrymmen och el osv är ju viktigt för att slutresultatet skall bli bra. Precis som allt underarbete.

Nu skall de väl hittas tid & ekonomi till det med. Också där hjälper planering, bra kontakter osv. Tack Marie skall tilläggas för mattan, inga kalla fossingar för bebisar o oss i sovrummet.

Skall se till att fota före o efter-bilder ordentligt nu. Om inte annat är de bra vid en ev försäljning att ha detta.

Men. Först skall de byggas staket ute mellan oss o grannarna. Jag är ju så otålig bara, vill börja igår.. Hm, den genen har jag fått av mamma.

Åsså ännu en natt

Så har man genomlidigt ytterligare en jobbig natt. Värken i kroppen gör så det är fullkomligt omöjligt att sova. Hjärtat skenar och de känns som det ska hoppa ur bröstet.
Jag är helt slut när jag lägger mig, men så kommer smärtan krypandes och sen vaknar varenda fiber i kroppen. Tog täcke o kudde o la mig o soffan, somnade till slut i Filippas säng ( hon hade passat på att ta min.. ) halv 4. Då tror man ju att man kunde få sova lite längre på morgonen, men icke. Magen, tarmen & blåsan väcker mig. Så nu är de en jobbig dag framför mig.


Gravidbesvär

Visst går tiden undan, de gör den. Är i vecka 22, och det blir närmare o närmare till småkrypen kommer. Fullkomligt omöjligt att föreställa sig hur de kommer bli. Känner lite panik att knappt något är fixat än, det är mycket som måste lösas. Säng med alla tillbehör, skötbord, barnstol till bilen, kläder osv. Vinden måste vi röja för att iaf hitta en uppsättning av detta, och de borde väl göras innan jag blir så fet så jag inte kommer upp i luckan?

Tiden gör ju att man känner mer o mer gravidbesvär, eller rättare sagt andra besvär. Illamåendet försvann som tur var, fast nu kan jag må illa av trötthet. Foglossningar, inflammerade nerver, svullna kroppsdelar ( typ alla), svårighet att röra sig, huvudvärk och framförallt den fruktansvärda halsbrännan. Och tröttheten. Nu har ju kroppen ändrats en hel del- magen är gigantisk och den är ivägen. Känner varje dag av sammandragningar, då är de sitta still som gäller.. håhåjaja- hur ska de sluta..??

Men, vissa dagar är de riktigt bra, jag har energi och tycker de mesta är lätt. Då tar jag ut all energi på en gång- lika bra de, för den lär ju inte lagras! Sen kommer de några dåliga dagar, typ som idag. Igår mobiliserade jag all kraft för en dag på jobbet. De dagarna lär inte bli många till.. Avslutade dagen hos mor & far, o jag o pappa skrattade så tårarna rann. Vi har väl samma sjuka humor, mamma tyckte inte de va lika kul:-)

Tur att de iaf finns något man kan göra. Idag har jag fått akupunktur av Nina, andra gången. 7 nålar sattes idag. Den i handen gjorde ONT, men annars känns de inte så mycket. Detta skall förhoppningsvis hjälpa mot foglossningssmärtorna. Sen blir man som ett "ursketet äpplamos" efteråt. Men iom att de är en kass dag spelade de inte mycket roll. 
Sen blir man glad bara av att träffa nyfunna vännen Nina:-)

O sen kom Lisa Stjernström på en snabbvisit, underbart!!  
Och imorgon är en annan dag. Då är jag säkert pigg igen!!

Å regnet de bara öser ner...

Fast inte stoppar det Sambon från att vara ute! På med regnställ, se ut som ett grönt monster o ner med spaden i jorden. Några timmar senare är de halvdöda buskarna ett minne blott- jord är påfylld och det är markerat för den nya spaljen. Sen att de gick åt lite tulpaner o annat grönt på vägen- sånt får jag ta. Tur att han övertalade mig att vi faktiskt skulle gräva upp buskarna o börja om med nya istället för att försöka få iordning på det som var.

Det som kommer planteras är Hägg, Fläder, Skogstry och förstås våra nya Magnolior. Blir spännanad att se om de blir bra. Skönt ändå med växter- de går ju att flytta om de inte passar.

Agnes är här idag o leker med Filippa, det är två fnittriga fröknar som går bärsärkagång på ovanvåningen. De har så roligt- och ibland hör man roliga kommentarer. Typ Filippa; "De blir skitbra dehär... " Hm. Undra vems utrryck de är??

Sen i em ska jag o Filippa hälsa på Emma, de ska bli skoj. Niklas ska på fotboll. När jag sa att jag skulle till Emma undra han vart jag skulle göra av Filippa. Men hallo- vart skulle han göra av henne när han skulle på fotboll då? Snacka om att bli tagen för givet.. Sen hade jag tänkt att ha med henne såklart till Emma, men ändå- det är märkligt de där..

Dagen som gått

Det märks att jag börjar bli tjock o att det fresta på kroppen att vänta twins- det är säkert..
Jag orkar inte mycket.

Idag har jag jobbat hemifrån en stund, och imorgon kommer jag att va på jobbet hela dagen. Jag o kollegan ska göra ett projekt till en församling. Ja- en församling. Även om de flesta jag känner tycker de är konstigt så rör jag mig mycket i de kretsarna, det är ofta besök i församlingshem o kyrkor för div inredningsuppdrag. Det är en trivsam miljö och det är bra att ha bredden- man behöver kunna inreda även sådant- inte bara fräcka kontor. Jag håller bla även på med ett uppdrag till ett annat församlingshem där ljudnivån är bedrövlig. De som behöver hörapparat kan inte höra något alls vad som sägs.
Jag har en jättebra lösning så jag hoppas att jag kan få leverera det såsmåningom.
Titta in här på en produkt jag jobbar mycket med- vacker, stilren o väldigt funktionell!
Acqwool

Sen var jag uppe på BB med- och fick träffa ett proffs på amning. Jag känner mig en smula orolig ang detta- för min erfarenhet från amningen med Filippa är väl inte den bästa. Att få tala med någon nu kanske kommer att hjälpa mig när de små är här- för jag vill verkligen amma. Allt säger ju att de är bra, och det är väldigt skönt att slippa köpa ersättning, diska flaskor, ha rätt temperatur- framför allt- stå o göra mat när de redan är hungriga. Att ta fram tutten går fortare. Sen hoppas jag att de kommer bli mysigt.
Filippas amning tog lång tid att få igång, det krånglade länge iom att förlossningen var svårt. O sen fick jag torsk, gräsligt namn förövrigt, och det gör ONT! Ingen medicin hjälpte o det spred sig i hela bröstet. Sen varje dag under amningen kände jag mig febrig- frös, kallsvettades, var varm osv. Obehagligt. Amningsbarnmorskan visste inte allt vad de kunde bero på- hon hade aldrig hört talas om det. Jag misstänker att jag faktiskt hade en infektion i kroppen under hela tiden ( torsken? ) som inte släppte. Idag hade jag sökt hjälp för det, då trodde jag de var helt normalt!?
Katrina som jag träffade var jättetrevlig! Hon kommer bli ett bra stöd, och jag fick redan nu goda råd. Tycker de är bra att jag vågar be om hjälp, det tog bara 32år för mig att kunna det..


Ritningar

Snart ska Niklas börja på med vårt plank mellan oss o grannarna. Så ikväll gjorde vi de sista mätningarna, och bestämde hur vi skall ha det. Grannarna litar på oss att vi gör de bra:-)
Det kommer de säkert att bli med, och framförallt skönt att slippa det ruttna gamla planket som var- och att få ett högre som ramar in vår trädgård mer.
Sen har jag gjort en ritning på en mindre spalje till Magnoliorna- och de kommer Niklas snickra i helgen, om han hinner.


Akupunktur

Idag har jag fått akupunktur för foglossningar o inflammerade nerven i rumpan. De gjorde inte så ont som jag befarade:-)
De är ingen bättring än, och det kommer ta flera gånger innan jag ev märker skillnad.
Mådde sådär efteråt, varit väldans trött o frusit. Mått lite illa med. Det är tydligen vanligt.

Undra hur många cm magen har vuxit senaste veckan.. borde börja mäta. Den är gigantisk! HUR ska de här sluta??


Vågar jag erkänna?

Jag åkte o köpte 2 fin-fina exemplar av RosenMagnolia igår.. O 2 säckar Rohrodendron-jord, för det ska de ha.
Sen gjorde jag en ritning på en skyddande spalje till dem- måste ju ge dem bästa möjliga förutsättning att må bra hemma hos oss. Jag tror detta kommer bli mycket bra!
Kanske Niklas kan snickra o gräva i helgen... Och gräva stort, hålet måste bli gigantiskt tydligen.

Niklas tyckte jag lät så glad igår när han ringde. Undrade om de berodde på Magnolian. Ja, sa jag, se så lätt de är att pigga upp mig:-) Jag betalade dessutom lyckan ur egen ficka, så han fick den alldeles gratis ( nåja, ok- lite jobb blir de ju såklart, igen. )

/Komandorskan

Magnolia...

Åh, vad jag drömmer om att ha Magnolia i vår trädgård!
Av de sorter jag kan tycker jag Rosenmagnolian "susan" är finast. Den har djupt lilaröda blommor och läderartade blad. Den växer som en buske och blir 1.5-2.5m hög. Hade passat perfekt i vår sluttande rabatt- och vad jag kan läsa mig till är det de absolut bästa tänkbara läget. 2st i glappet mot nästa tomt, med en fin spalje bakom... mmmmBild från Plantadvice.

Äntligen

Idag bär de iväg till frissan. Håret är långt, slitet o bedrövligt. De enda man kan säga är att graviditet gör underverk med håret! Det blir så mycket tjockare! Men tji får man sen... När jag hade fått Filippa kunde nästan jag tävla mot Skallepär.
Luggen kröp 1.5cm upp på hjässan. Stora bollar hår låg på kudden när jag vaknade. Jag såg ut som en nyvärpt kyckling- kalufsen bestod av små fjun.. Och fyra år senare hade de precis kommit ikapp.. Dags igen. Talade med frisören om detta, och det är tydligen vanligt att man tappar mycket hår när man ammar. O jag ska amma två.. Peruk någon?

Men strunt i det nu- jag skall njuta av mitt "tjocka" hår fram tills dess:-) Får göra som Filippa sen- kapa av det helt enkelt!

Dessutom idag så ska jag med Lillan ( byta namn till Storan nu?? ) på 4-års kontroll. Försökte förklara för henne vad de var. Jag hann knappt börja innan hon hade svaren själv.
"Jaha. Hon ska veta vad jag kan? Då får jag väl visa det. Kan hoppa, rita, räkna, äta. Sen får jag nog lura henne med, låtsas att jag inget kan:-) Så får hon väl kolla om jag hör med? "
Haha

Äntligen

Idag bär de iväg till frissan. Håret är långt, slitet o bedrövligt. De enda man kan säga är att graviditet gör underverk med håret! Det blir så mycket tjockare! Men tji får man sen... När jag hade fått Filippa kunde nästan jag tävla mot Skallepär.
Luggen kröp 1.5cm upp på hjässan. Stora bollar hår låg på kudden när jag vaknade. Jag såg ut som en nyvärpt kyckling- kalufsen bestod av små fjun.. Och fyra år senare hade de precis kommit ikapp.. Dags igen. Talade med frisören om detta, och det är tydligen vanligt att man tappar mycket hår när man ammar. O jag ska amma två.. Peruk någon?

Men strunt i det nu- jag skall njuta av mitt "tjocka" hår fram tills dess:-) Får göra som Filippa sen- kapa av det helt enkelt!

Dessutom idag så ska jag med Lillan ( byta namn till Storan nu?? ) på 4-års kontroll. Försökte förklara för henne vad de var. Jag hann knappt börja innan hon hade svaren själv.
"Jaha. Hon ska veta vad jag kan? Då får jag väl visa det. Kan hoppa, rita, räkna, äta. Sen får jag nog lura henne med, låtsas att jag inget kan:-) Så får hon väl kolla om jag hör med? "
Haha

Filippas dag

Idag har Filippa varit på kalas hos Isak. Han bodde med sin familj o bror Adam på vår gata innan, men har flyttat ut på landet. Vi har hållit kontakten, både för barnen och föräldrarnas skull. Nu har de fått utökat familjen med en liten tjej med. Hon hade de nog trevligt, men någon rapport har hon inte velat ge än. De kanske kommer. Hon kom hem efter kalaset, sa "-hej mamma, jag går till Noel". Jaha. De är inte många i familjen som vill va hemma hos mig, de är en sak som är säker..
Hon var superfiiiiin när hon skulle på kalaset! Hon hade på sig sin nya jumpsuite, som hon fått av Johanna & Kristopher! Ascool!

Så blev jag upplyst att vi minsann skulle fira lillflickan i familjen idag. Och jag förmodade att Jonas inte menade mig då. Jaha tänkte jag, varför då? Då kom jag på de- tänk om de är Filippas namnsdag? Jag fick googla lite, o jojomen, de är de.
Så Grattis älskade dotter!Älskad dotter ( tyvärr uselt mobil-kort.. )

Bild privat


Utedag idag

Underbara Maj-väder!!

Vi har varit flitiga idag!
Niklas har spolat & oljat trädäcket på framsidan. Det blir så slitet fort här vid kusten.
Fått ner de nya enebuskarna i landen, skönt med vintergröna växter. Får bara hoppas de klarar sig så länge med..
Jag har laserat bänk-plankorna och planteringskrukan som de ska bli grönskaker i. Bordet fick en omgång med, så nu syns det förhoppningsvis inte att det agerat snickarbänk i vintras..

Sen har vi börjat på ett nytt stort projekt. Detta skulle vi egentligen inte ha gjort iår, men med lite påtryckningar från grannen sa "Snickaren" ja.
Äntligen nytt plank mellan våra tomter! När Niklas började riva det idag såg vi hur GENOMRÖTET de var- kofoten fick det forna trät att smulas i molekyler! Ny ritning är utförd, Niklas ska köpa material o grannarna målar. Så snickrar han det sen. Kommer bli så mycket bättre! Det nya kommer va högre o större, så det blir mer privat på tomten.

Nu längtar jag efter att tulpanerna ska slå ut! det är mest grönt i landen, lite färg hade gjort susen! Kuddarna fick provligga på bänken med idag, och de passade perfekt.

Lördag

Har sovit så dåligt inatt. Somnade kanske vid tre, var vaken för att kroppen värker så fruktansvärt. Trist. O inte kunde jag sova imorse heller direkt..
Jaja, de blir bättre.

Har varit på Blomsterlandet, de har så mycket fina blommor och växter nu. Risken finns ju fortfarande för frost, så jag passar mig för att handla allt för mycket. Köpte täckduk för sådd, kanske man kan få ner fröna i jorden snart. Niklas har tvättat av plant-bänken så nu ska den bli målad.
Niklas skurar trädäck med högtrycken. Skönt att få dem rena. Det sliter väldigt mycket på trä att bo nere vid kusten! Så oljning minst en gång om året, annars håller det aldrig..

Idag är de cirkus för Filippa:-) Roligt att farmor bjuder med henne på sånt. Niklas ska spela poker ikväll med laget, så vi blir ensamma. En Valborg.. jaha.

Om man skulle ut o få sig lite luft? Men de är ju sviiinkallt!

RSS 2.0