Edsbyn Inredningar

Marknadsför din sida också

Trädgårdsplaner

Våren har kommit på riktigt, och som ett brev på posten kommer alla planer kring trädgården. För varje år som går blir våran baksida mer o mer som jag vill ha den. Mer o mer lik en bakgård. Prunkande, lättskött, tillstängd. Privat. Vår framsida är helt öppen, och lite karg och det är så skönt att kunna dra sig tillbaka.
Förra året åkte flertalet av de stora övervuxna syrenerna ner, ett uterum byggdes och slänten fylldes av halländsk sten. Nu fortsätter arbetet. För när syrenerna kapades och dessutom en storm fällde en stor hägg hos grannen så blev det full insyn. Inte riktigt vad vi vill ha alltså. Vi spånar nu på ett lägre plank/ staket och jag tror det kommer bli superfint. Det gröna får fin färg mot ett vitt plank och det blir ljust trots att det är en sådan liten yta. En del spaljeer ska vara kvar och de ska vi lasera grå.
Vi har påbörjat ett nytt land längs med förrådet och samma stenar som är i slänten skall fylla ut tomrummet. Ljust och lättskött alltså.
Och snyggt.
In till komposten ska vi sätta upp en plank och en dörr. Är måttligt road efter alla år att inte trivas i bortre hörnet pga av att man ser all kompost. Dags att gömma. Då kan vi sätta solstolar i hörnet och på så sätt möblera upp trädgården. Vips så känns den större.
En annan del i planen är belysning. Detta ständiga ämne hemma hos oss, det som alltid är svårast. Jag vet ju hur jag vill ha det, men hittar inte lamporna. Eller jo, det gör jag ju- dyra designhistorier. yepp. Not alltså.

Längtar efter att få fota lite trädgård. Tyvärr är listan på saker att göra betydligt längre än tiden. Men drömma. Det hinner jag.

Vi har duktiga hjälpredor med, idag har de sått gräs. Spännande att få slänga frön.



Ska sätta mig i soffan och bläddra in min härliga bok "Under bar himmel". Hittar säkert än fler inspirationssaker...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0